Τη νέα γκάμα των υπολογιστών iMac παρουσίασε η Apple, με μεγαλύτερες οθόνες τεχνολογίας LED, ενώ στο εσωτερικό τους βρίσκονται ταχύτεροι επεξεργαστές, ασύρματη τεχνολογία και multitouch.


iMac2009Οι νέοι iMac έρχονται με οθόνες 21,5 και 27 ιντσών, συγκριτικά με τις 20 ή 24 ίντσες των προηγούμενων μοντέλων. Οι νέες οθόνες φωτοδιόδων (LED) έχουν αναλογία οθόνης 16:9, ιδανική για την προβολή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.


Το φθηνότερο μοντέλο των 21,5 ιντσών τιμάται στις ΗΠΑ 1.199 ευρώ, όσο και το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο, ενώ ο ακριβότερος από τους iMac των 27 ινστών τιμάται 1.999 δολάρια, 200 δολάρια λιγότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά.


Όσον αφορά τους επεξεργαστές των νέων iMac, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους διπύρηνους Intel Core 2 Duo που ξεκινούν στα 3,06 GHz και τους τετραπύρηνους Core i5 και i7 που προσφέρουν «έως και διπλάσιες επιδόσεις». Τα νέα μοντέλα έρχονται με κάρτες γραφικών NVidia GeForce ή ATI Radeon.


Οι νέοι iMac θα πωλούνται για πρώτη φορά με ασύρματο πληκτρολόγιο αλλά και με το «Magic Mouce», ένα ποντίκι χωρίς κουμπιά και τροχούς κύλισης, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία πολλαπλής αφής (multitouch) που καθιερώθηκε με το iPod και το iPhone.


Ανανεωμένο και το νέο μοντέλο του υπολογιστή Mac mini, με επεξεργαστή στα 2,26 GHz, διπλάσια μνήμη 2 GB και μεγαλύτερο σκληρό 160 GB. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει πότε θα φτάσουν τα νέα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά.