Είχαμε τη χαρά να πάρουμε στα χέρια μας την έκδοση με τον επεξεργαστή Intel Core i9 13ης γενιάς, για να διαπιστώσουμε πως το νέο laptop του κινεζικού κολοσσού δεν έχει διάθεση να δείξει το παραμικρό έλεος στον ανταγωνισμό!

HUAWEI MateBook D 16 2024Με το που βγάλαμε την MCLG-W9611 έκδοση του νέου MateBook D 16 από τη συσκευασία, δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε την ισχύ που κρύβει η κομψότατη αυτή συσκευή με βάρος 1,72 κιλά και πάχος που δεν ξεπερνά τα 17 χιλιοστά. Σε μια διακριτική και άκρως επαγγελματική «Space Gray» απόχρωση, το πανέμορφο Windows 11 laptop 16 ιντσών της HUAWEI έρχεται με «άγριες» διαθέσεις, έτοιμο να ικανοποιήσει όσους δεν ανέχονται συμβιβασμούς σε επιδόσεις.

Επιδόσεις που ζήλεψε κάθε desktop PC μας

HUAWEI MateBook D 16 2024Ο 13th Gen Intel Core i9-13900H επεξεργαστής, με σύμμαχο την ενσωματωμένη Intel Iris Xe Graphics GPU και 16GB RAM μνήμης,  χτυπά γερά τη γροθιά του στο ράφι των premium φορητών υπολογιστών, αναγκάζοντας αρκετές από τις προτάσεις του ανταγωνισμού να… αγχωθούν! Εξίσου οφείλουν να ανησυχούν και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, καθώς οι δυνατότητες που χαρίζει η ταχύτητα του i9-13900H είναι απεριόριστες και βάζουν τέλος στον μύθο πως για πραγματικά «βαριές» εργασίες οφείλουμε να καταφεύγουμε σε ογκώδη, αντιαισθητικά και αμετακίνητα desktop PC. Ο επεξεργαστής Intel Core i9 13ης γενιάς, μάλιστα, μπορεί να πατήσει ακόμα περισσότερο «γκάζι», ενεργοποιώντας τη λειτουργία Performance Mode και το Super Turbo, ειδικά σε περίπτωση που το laptop είναι στην ασφάλεια του 65W USB-C φορτιστή και δεν ανησυχούμε για την αυτονομία του. Η τεχνολογία Dual Shark Fin Fan και η τεχνολογία ψύξης twin-blade αναλαμβάνουν τη βέλτιστη απαγωγή θερμότητας, προκειμένου να μην διακυβεύεται η σταθερότητα των επιδόσεων, ακόμη και όταν δοκιμάζετε τα δυσθεώρητα όρια της CPU.

Με 1TB NVMe PCIe SSD αποθηκευτικού χώρου και την σύγχρονη προσέγγιση των ολοένα και… ευφυέστερων Windows 11, το HUAWEI MateBook D 16 2024 αποτελεί έναν «πυρηνοκίνητο» σταθμό εργασίας, έτοιμο να σας υπηρετήσει όπου οι συνθήκες το απαιτούν, χωρίς να σας «κλειδώνει» σε ένα συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου.

Με FullView οθόνη 16 ιντσών

HUAWEI MateBook D 16 2024Οι επιδόσεις δεν αρκούν για να είμαστε παραγωγικοί αν δεν υπάρχει μια ευρύχωρη επιφάνεια οθόνης όπου θα «απλώσουμε» τις ψηφιακές αποτυπώσεις των ευρηματικών μας σκέψεων. Ούτε εδώ, λοιπόν, το HUAWEI MateBook D 16 2024 κάνει «τσιγκουνιές», αφού μας χαρίζει μια εντυπωσιακή 16άρα οθόνη, ικανή να ξεδιπλώσει τη μαγεία κάθε συναρπαστικού περιεχομένου, αλλά και να… ξεδιπλωθεί η ίδια, αξιοποιώντας τον νέο μεντεσέ 180°. Με τη βοήθειά του, οθόνη και πληκτρολόγιο μπορούν να έρθουν στο ίδιο επίπεδο πάνω σε ένα τραπέζι συσκέψεων, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες μιας συνάντησης να μπορούν να συνεργαστούν πάνω σε ένα αρχείο (π.χ. μια παρουσίαση) που φιλοξενείται στο laptop.

Η IPS οθόνη ακολουθεί την αναλογία 16:10, ιδανική τόσο για εργασία όσο και για παρακολούθηση βίντεο, ενώ καλύπτει το 90% της επιφάνειας, αφήνοντας ελάχιστο χώρο στα περιττά bezels. Η ανάλυσή της ξεπερνά την Full HD και στα 1920×1200 pixel της μπορεί να καλύψει το 100% του sRGB χρωματικού φάσματος. Ως IPS panel, επιτρέπει ευρύτατες γωνίες θέασης, έως και 170 μοιρών.

Κατασκευασμένο για… δύσκολες μέρες

HUAWEI MateBook D 16 2024Το HUAWEI MateBook D 16 2024 δεν απευθύνεται σε όσους βασανίζουν όλη μέρα την πρώτη τους σελίδα στο Word ή σερφάρουν ανέμελα σε ιστοσελίδες ενημέρωσης. Το πανίσχυρο laptop της HUAWEI έχει κατασκευαστεί για τους επαγγελματίες που καλούνται να κάνουν αναρίθμητα πράγματα ταυτόχρονα, να συμμετέχουν σε αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, να βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να μην χάνουν ποτέ επαφή με τα σημαντικά email που βομβαρδίζουν ανελέητα το inbox τους, τη στιγμή που τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο κινούνται με ρυθμούς βιρτουόζου πιανίστα! Αν τα παραπάνω σας θύμισαν μια ακόμα Δευτέρα στη δουλειά, τότε θα εκτιμήσετε τα διπλά ηχεία και μικρόφωνα του MateBook D 16 2024 για τις τηλεδιασκέψεις σας, οι οποίες ενισχύονται από έξυπνα εργαλεία, όπως το AI background, το FollowCam, το Sight Correction, το AI Sound και το AI Camera. Με τη βοήθειά τους, δημιουργείτε τη δική σας εικονική αίθουσα συσκέψεων, όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και μακριά από πρίζες, χάρη στην μπαταρία 70Wh, ενώ απομονώνεστε ηχητικά από τη φασαρία του περιβάλλοντος με ακύρωση θορύβου για να μην περνά η «βαβούρα» στους συνομιλητές σας, τους οποίους ακούτε και εσείς καθαρά χάρη στη λειτουργία Personal Voice Enhancement. Μοναδικό μας παράπονο, η 720p ανάλυση της webcam, η οποία θα μπορούσε να είναι Full HD σε έναν τόσο ποιοτικό φορητό υπολογιστή.

Online meeting χωρίς απρόσκοπτη συνδεσιμότητα δεν γίνεται, οπότε το φετινό MateBook D16 είναι εξοπλισμένο με μια εξαιρετικά ισχυρή κεραία HUAWEI Metaline, με εμβέλεια που αγγίζει έως και τα 270 μέτρα υπό ιδανικές συνθήκες, γεγονός που μειώνει σημαντικά τη λήψη ψευδών σημάτων και δημιουργεί πιο σταθερές συνδέσεις. Αξίζει να υπογραμμίσουμε, άλλωστε, πως μιλάμε για τον πρώτο φορητό υπολογιστή στον κόσμο που απέσπασε την πιστοποίηση ικανότητας σήματος Wi-Fi SGS 5 αστέρων, έπειτα από πολυάριθμες δοκιμές.

Κλείνοντας, οι «ήρωες» του πληκτρολογίου θα εκτιμήσουν τη διαδρομή πλήκτρου 1,5mm και τη σχεδίαση soft-landing, το αριθμητικό πληκτρολόγιο, τα φυσικά πλήκτρα συντόμευσης και τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο power button.


Μας άρεσε

  • Ο Intel Core i9 13ης γενιάς επεξεργαστής εξασφαλίζει επιδόσεις αιχμής
  • 1TB NVMe PCIe SSD ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου
  • Εντυπωσιακή 16άρα οθόνη που μπορεί να ανοίξει υπό γωνία 180ο
  • Πολλαπλές θύρες για ενισχυμένη συνδεσιμότητα
  • Πιστοποίηση ικανότητας σήματος Wi-Fi SGS 5 αστέρων
  • Εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ σασί

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε Full HD webcam