Η βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vivacom, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova στην Ελλάδα, πέτυχε ένα σημαντικό παγκόσμιο επίτευγμα, κατακτώντας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μια θέση στην περίφημη κατάταξη των 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών παγκοσμίως της World Teleport Association (WTA). Αυτή η σημαντική αναγνώριση της ανοδικής πορείας της Vivacom επιβραβεύει τη ραγδαία αύξηση των ετήσιων δορυφορικών εσόδων για τους επιχειρηματικούς πελάτες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. 

H κατάταξη της Vivacom στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως σύμφωνα με τη WTA, αντανακλά τη δέσμευση και το όραμα της εταιρείας για μια στρατηγική που θέτει στο επίκεντρο τις επενδύσεις σε κορυφαία προϊόντα, τεχνολογίες αιχμής και επέκταση της επίγειας υποδομής. Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της United Group, οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου στη Βουλγαρία αναμένεται να φθάσουν τα 4,8 δισεκατομμύρια λέβα μέχρι το 2026.

Η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, δήλωσε: «Το γεγονός ότι η Vivacom συμπεριλαμβάνεται, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που προσφέρουν δορυφορικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις παγκοσμίως αποτελεί εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση. Επιβεβαιώνει ότι οι συνεχείς επενδύσεις μας στην καινοτομία, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας σε σταθερή βάση και η εξαιρετικά υψηλή τεχνογνωσία της ομάδας μας, τόσο στη βουλγαρική όσο και στη διεθνή αγορά, αποτελούν τα βασικά συστατικά επιτυχίας μας».

Στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς πελάτες των δορυφορικών υπηρεσιών της Vivacom συγκαταλέγονται η Viasat, η Endurosat και η Leaf Space, μαζί με πολλούς άλλους παρόχους περιεχομένου, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και φορείς εκμετάλλευσης  δορυφόρων.

Μόλις πριν από ένα μήνα, η Vivacom και ο όμιλος Eutelsat ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του επίγειου σταθμού τους για δορυφορικές επικοινωνίες στο χωριό Mogila της Stara Zagora. Η εγκατάσταση αυτή, μία από τις μόλις 35 του είδους της παγκοσμίως, παρέχει διευρυμένες υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω δορυφόρων χαμηλής γήινης τροχιάς. Η επίγεια υποδομή της Vivacom περιλαμβάνει επίσης τον υπερσύγχρονο δορυφορικό σταθμό “Plana”, ο οποίος διαθέτει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό πιστοποίησης στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών – Tier 4. Ο σταθμός “Plana” χρησιμεύει ως μία από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επιχειρηματικών πελατών.

Μέσω των επίγειων σταθμών της, η Vivacom μεταδίδει σε πάνω από 600 τηλεοπτικά κανάλια, φτάνοντας σε εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες τοποθεσίες, όπως η Ανταρκτική. Η σταθερή δέσμευση της United Group για την ανάπτυξη της Vivacom στη δορυφορική βιομηχανία ενισχύει τη θέση του τηλεπικοινωνιακού φορέα ως ηγέτη και πρωτοπόρου στον παγκόσμιο τομέα των τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες και λύσεις σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.