Η Samsung Electronics Co. Ltd., ανακοίνωσε τα νέα gaming monitors Odyssey OLED που θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην CES® 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως.

Τα νέα OLED gaming monitors προσφέρουν την κατάλληλη απόδοση και οπτική διαύγεια που αναζητούν οι gamers στις οθόνες τους και περιλαμβάνουν τα μοντέλα Odyssey OLED G9 (G95SD), Odyssey OLED G8 (G80SD) και Odyssey OLED G6 (G60SD).

Η Odyssey OLED G9 αποτελεί μια κυρτή, ultra-wide οθόνη gaming 49” με ανάλυση DQHD (5,120×1,440), λόγο διάστασης 32:9 και αναβαθμίσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, στα χαρακτηριστικά της. Η Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη επίπεδη οθόνη 32 ιντσών Samsung OLED gaming με ανάλυση 4K UHD (3.840×2.160) και λόγο διάστασης 16:9. Και οι δύο οθόνες διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης GTG 0,03 ms1. Τέλος, η Odyssey OLED G6 είναι μια οθόνη 27″ QHD (2.560×1.440) που υποστηρίζει αναλογία διάστασης 16:9, ρυθμό ανανέωσης 360 Hz και χρόνο απόκρισης GTG 0,03 ms.

«Παράλληλα με τα είδη gaming, οι πλατφόρμες gaming διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Οι νέες οθόνες gaming OLED Odyssey της Samsung θα προσφέρουν στους gamers ένα ακόμη πιο καθηλωτικό περιβάλλον παιχνιδιού, χάρη στην τεχνολογία που εξατομικεύει την εμπειρία gaming, καλύπτοντας και υπερβαίνοντας τις ανάγκες των χρηστών, που διαρκώς εξελίσσονται».

Τεχνολογίες που αποτυπώνουν κάθε λεπτομέρεια

Τα τρία νέα μοντέλα Gaming monitor της Samsung ενσωματώνουν την τεχνολογία OLED Glare-Free που ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις του φωτός, αναβαθμίζοντας την εμπειρία θέασης χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με σταθερή φωτεινότητα και χρώμα, σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού. 

Με το VESA DisplayHDR™ True Black 400, οι οθόνες αποτυπώνουν απίστευτες λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα ανεξάρτητα από το παιχνίδι ή το περιεχόμενο που προβάλλει η οθόνη. Επιπλέον, υποστηρίζουν το AMD FreeSync™ Premium Pro για μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία HDR gaming, χωρίς καθυστερήσεις.

Επιπλέον, και τα τρία μοντέλα προσφέρουν ολοκληρωμένη φυσική συνδεσιμότητα, διαθέτοντας δύο θύρες HDMI 2.1, έναν διανομέα USB και μια είσοδο DisplayPort 1.4. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν, επίσης, ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία χάρη στη συμβατότητα της βάσης VESA και το ρυθμιζόμενο ύψος βάσης (HAS) για έλεγχο της κλίσης και της περιστροφής της οθόνης.

Συνδεδεμένες εμπειρίες σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα

Τα Odyssey OLED G9 και Odyssey OLED G8 προσφέρουν μια νέα δυνατότητα Multi Control, που παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για ακόμη πιο εύκολη και βελτιωμένη εμπειρία πολλαπλών συσκευών. Το Multi Control επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν απρόσκοπτα εικόνες ή/και κείμενο μεταξύ της οθόνης Samsung και άλλων συσκευών Samsung — συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Book, του tablet ή του τηλεφώνου τους — για πιο ομαλή και αποτελεσματική διαδικασία εργασίας, χρησιμοποιώντας το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

Επιπλέον, τα Odyssey OLED G9 και το Odyssey OLED G8 monitors ενσωματώνουν το Samsung SmartThings Hub, μέσω του οποίου, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε διάφορες συσκευές IoT που είναι συμβατές με το Matter και το Home Connectivity Alliance (HCA), για έλεγχο των συσκευών τους.

Κατά τη μετάβαση από την εργασία στο παιχνίδι, οι Odyssey OLED G9 και Odyssey OLED G8 μετατρέπονται σε κόμβους ολοκληρωμένης, all-in-one ψυχαγωγίας. Διαθέτοντας ενσωματωμένες τις πλατφόρμες Samsung Smart TV και το Samsung Gaming Hub, οι οθόνες παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming και cloud gaming χωρίς λήψεις, περιορισμούς αποθήκευσης ή ανάγκη για υπολογιστή/κονσόλα.

Κομψός σχεδιασμός που αναδεικνύει κάθε χώρο

Για πρώτη φορά, η Samsung φέρνει επιλογές επίπεδης OLED οθόνης στη σειρά Odyssey και νέα αναλογία διαστάσεων 16:9 στις Odyssey OLED G8 και Odyssey OLED G6. Τα νέα μοντέλα αξιοποιούν το μοναδικό, λεπτεπίλεπτο μεταλλικό σχεδιασμό της σειράς Odyssey OLED και περιλαμβάνουν το νέο Core Lighting+ που προσαρμόζεται στο λεπτό πλαίσιο της οθόνης.

Με το Core Lighting+, οι χρήστες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία gaming και ψυχαγωγίας με όλες τους τις αισθήσεις, χάρη στον ambient light φωτισμό που διαχέεται από το πίσω μέρος της οθόνης. Και με κύκλο φωτισμού τέσσερις φορές πιο λεπτό από το προηγούμενο μοντέλο (G95SC), ταιριάζει άψογα με το λεπτό μεταλλικό πλαίσιο 3,9 mm. Υπάρχει, επίσης, μια νέα λεπτή μεταλλική βάση που υιοθετεί μια δομή συναρμολόγησης χωρίς εργαλεία, χρησιμοποιώντας μια μεταλλική πλάκα 3 mm που προσαρμόζεται αρμονικά στο σχεδιασμό της οθόνης και παρέχει επιπρόσθετο χώρο και για άλλες συσκευές.

Με την αποκάλυψη των νέων αυτών μοντέλων, η Samsung ενίσχυσε περαιτέρω τη σειρά OLED της. Οι συνεχείς εξελίξεις της σειράς Odyssey Neo προσφέρουν χαρακτηριστικά και επιδόσεις που συμβάλλουν στο μέλλον του gaming.