Η HUAWEI επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία των laptop και σε συνέχεια του εντυπωσιακού D 16, το οποίο μας παρουσίασε πρόσφατα στο Ντουμπάι, φέρνει στη χώρα μας το ταξιδιάρικο MateBook D 14 2023.

HUAWEI MateBook D 14 2023Με πρωταγωνιστές τον 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ και την ισχυρότερη κεραία WiFi Metaline στην ιστορία της Huawei, το HUAWEI MateBook D 14 2023 αποτελεί μια συμφέρουσα, ολοκαίνουργια πρόταση του κινεζικού κολοσσού, ιδανική για όσους θέλουν ένα ευέλικτο 14άρι που δεν στερείται δυνατοτήτων. Τι θα λέγατε, όμως, αντί να σας κουράσουμε με δυσνόητα τεχνικά χαρακτηριστικά, απλά να σας περιγράψουμε πώς ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής μπορεί να βελτιώσει κάθε πτυχή μιας πολυάσχολης μέρας σας; Ξεκινάμε!

Δεν υπάρχει εργασία που θα το κάνει να… σέρνεται

HUAWEI MateBook D 14 2023Παρά το μικροκαμωμένο και εύκολα φορητό σασί του, το εξοπλισμένο με Windows 11 HUAWEI MateBook D 14 2023 δεν κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά στην υπολογιστική ισχύ του. Δεν θα βρείτε πολλές εφαρμογές που να μπορέσουν να βάλουν δύσκολα στον επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel® Core™ i5-1240P. Όσο εκτελείτε απλές εργασίες όπως το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, η συγγραφή κειμένων ή η επεξεργασία λογιστικών φύλλων, το σύστημα διατηρεί σε… χαμηλές «στροφές» τη «μηχανή» του, προκειμένου να διασφαλίσει τη διευρυμένη αυτονομία της μπαταρίας. Όταν χρειαστεί να δουλέψετε σε απαιτητικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα η επεξεργασία εικόνας και βίντεο, τότε η λειτουργία ενισχυμένης απόδοσης έρχεται στο προσκήνιο, βάζοντας «φωτιά» στις επιδόσεις μιας στρατιάς από 12 πυρήνες και 16 threads. Στα γραφικά λόγο έχει και το ισχυρό chip Intel Iris® Xe, με αποτέλεσμα το HUAWEI MateBook D 14 2023 να μπορεί να σταθεί ως κύριο εργαλείο παραγωγικότητας και όχι ως λύση ανάγκης για ένα ταξίδι.

«Μυρίζεται» το WiFi από τα 270 μέτρα!

Η HUAWEI δεν είναι ακόμα ένας κατασκευαστής laptop, αλλά ένας κολοσσός που «ανδρώθηκε» μέσα από τα προηγμένα συστήματα ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Η κληρονομιά της στην έρευνα και ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα οδήγησε σε ακόμα μια καινοτομία, την WiFi κεραία HUAWEI Metaline. Με τη βοήθειά της και χάρη σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα προστασίας από παρεμβολές, ο νέος φορητός υπολογιστής της εταιρείας μπορεί να εντοπίσει σήμα σε αποστάσεις έως και 270 μέτρων!

Τηλεδιάσκεψη που θυμίζει… τηλεμεταφορά

Το HUAWEI MateBook D 14 2023 δίνει έμφαση σε τεχνολογίες που κάνουν κάθε σας online meeting πιο αποδοτικό και απροβλημάτιστο. Για παράδειγμα, μέσω τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζεται το «ακουστικό αποτύπωμα» της φωνής του ομιλητή, απομονώνεται από τους ήχους του περιβάλλοντος και αποδίδεται κρυστάλλινα, χάρη στην επεξεργασία που αξιοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης (Personal Voice Enhancement). Παράλληλα, υποστηρίζονται ασύρματα ακουστικά και ακουστικά με σύνδεση USB Type-C.

Η πολύωρη εργασία δεν θα ξανακουράσει τα μάτια σας

Η αντιθαμβωτική IPS οθόνη 14 ιντσών έρχεται με Full HD (1080p) ανάλυση και διατηρώντας μια αναλογία 90% ως προς το σώμα, περιορίζει τα περιττά περιθώρια και προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης. Ακόμα πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως οι πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Low Blue Light και DC Dimming Flicker Free υπόσχονται μειωμένη οφθαλμική κόπωση.

Η ζωή γίνεται ευκολότερη με το Super Device

Η συνεργασία πολλαπλών συσκευών ανέκαθεν αποτελούσε έναν πονοκέφαλο για τους χρήστες των Windows, και όχι μόνο. Το HUAWEI MateBook D 14 2023 δίνει λύση με την υποστήριξη της πλατφόρμας Super Device, ώστε η σύζευξη και η συνεργασία με οποιαδήποτε συσκευή του οικοσυστήματος της εταιρείας, από κινητά και tablet μέχρι ακουστικά και φορητά ηχεία να γίνεται με απλό drag & drop εικονιδίων. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να συγχρονίσει τα αρχεία που δημιουργεί στον υπολογιστή του με όλες τις υπόλοιπες συσκευές του. Ως επιστέγασμα των παραπάνω έρχεται η λειτουργία Smart Search μεταξύ συσκευών, η οποία επιτρέπει ασύρματη πρόσβαση στους συνολικούς καταλόγους αρχείων σε υπολογιστές, tablet, smartphone κ.λπ. Με την ίδια… συνεργατική φιλοσοφία, οι βιντεοκλήσεις μπορούν ξεκινήσουν από το laptop και να ολοκληρωθούν με τη βοήθεια άλλων, φορητών συσκευών, σε περίπτωση που πρέπει να εγκαταλείψετε το γραφείο σας.


Το HUAWEI MateBook D 14 2023 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Huawei.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.