Ανέλαβε καθήκοντα ο Στέλιος Χαραλαμπάκης


idclogoΗ IDC, παγκόσμιος πάροχος δεδομένων για την αγορά, συμβουλευτικών υπηρεσιών και διοργανωτής εκδηλώσεων για τους κλάδους της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, ανακοίνωσε την ενδυνάμωση της ομάδας των αναλυτών αγοράς στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Χαραλαμπάκης προσλήφθηκε από την IDC στην Αθήνα, σαν αναλυτής για την ελληνική αγορά υπηρεσιών πληροφορικής και λογισμικού. Στο νέο ρόλο του, ο κ. Χαραλαμπάκης θα πραγματοποιεί κύριες και συμπληρωματικές έρευνες και θα συμβουλεύει πελάτες για την βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια στρατηγική τους ανάπτυξη.

Πρωτού προσχωρήσει στην IDC, ο Στέλιος Χαραλαμπάκης εργάστηκε από το 2003 ώς το 2007 στην κεντρική διεύθυνση της ΗΡ για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε ποικίλες θέσεις στο τμήμα μάρκετινγκ των υπηρεσιών πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων αυτών του στρατηγικού και μάρκετινγκ αναλυτή και του Υπευθύνου Μάρκετινγκ για υπηρεσίες πληροφορικής.

Προηγουμένως, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Πελατών και Συνεργατών για την AIESEC, έναν διεθνή, μη κυβερνητικό οργανισμό. Ο κ. Χαραλαμπάκης σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην Ελλάδα.

«Η προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση έρευνας στην Ελλάδα, είναι τμήμα της στρατηγικής μας για δημιουργία ενός δικτύου αναλυτών σε όλη την περιοχή της CEMA», δήλωσε η Τατιάνα Χίνοβα, Αντιπρόεδος της IDC και Πωλήσεων για την περιοχή της CEMA, Υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της εταιρίας στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη.

« Η Ελληνική Αγορά Πληροφορικής αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσεται με σχεδόν διψήφια νούμερα. Αναμένουμε τη ζήτηση για δραστηριότητες ανάλυσης της αγοράς και ενεργειών ανάπτυξης της πελατολογικής βάσης να παραμείνει υψηλή καθώς οι εγχώριοι, περιφερειακοί και παγκόσμιοί πάροχοί θα επιθυμούν να αξιοποιήσουν την αγορά που επεκτείνεται.