Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει την τελευταία σειρά οθονών LG SMART (μοντέλα 32SR50F και 27SR50F). Οι ευέλικτες, νέες οθόνες 31,5 και 27 ιντσών δεν απαιτούν απολύτως καμία σύνδεση με υπολογιστή και είναι ιδανικές για αύξηση της παραγωγικότητας.

Εκτός από τις προηγμένες οθόνες IPS που προσφέρουν ζωντανά χρώματα και ισχυρή αντίθεση, οι LG SMART οθόνες διαθέτουν την πλατφόρμα webOS 23 της LG, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στην απομακρυσμένη εργασία, καθώς και στη μετάδοση των αγαπημένων τηλεοπτικών εκπομπών, αθλητικών και μουσικής.

Οι LG SMART οθόνες είναι ιδανικές για ψυχαγωγία και εργασία, διαθέτουν οθόνες IPS υψηλής απόδοσης και υποστήριξη HDR 10. Οι έντονες, ακριβείς εικόνες που παράγονται από τις νέες οθόνες βοηθούν να ζωντανέψει το περιεχόμενο και βελτιώνουν επίσης την εμπειρία του χρήστη όταν συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις, εργάζεται σε έγγραφα ή κάνει έρευνα στο διαδίκτυο. Με σχεδιασμό 3 όψεων και σχεδόν χωρίς περιθώρια, το μοντέλο 27 ιντσών διαθέτει μια κομψή, μινιμαλιστική εμφάνιση που μπορεί να αναβαθμίσει το χώρο και να ενισχύσει την αίσθηση της εμβύθισης.

Εξοπλισμένες με webOS 23, οι νέες LG SMART οθόνες προσφέρουν εξαιρετική άνεση. Τα μοντέλα 32SR50F και 27SR50F παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε streaming εφαρμογές1 με προσαρμοσμένες προτάσεις για ταινίες, σειρές και μουσική από την αρχική οθόνη, καθώς και προσωποποιημένα αθλητικά προφίλ2, μαζί με προσαρμόσιμες κάρτες αθλητικών υπηρεσιών, που διευκολύνουν τους χρήστες να παρακολουθούν τα αθλήματα που αγαπούν. Οι LG SMART οθόνες αποθηκεύουν τα αγαπημένα πρωταθλήματα και τις αγαπημένες ομάδες του χρήστη, τον ενημερώνουν για τους προσεχείς αγώνες και παρέχουν ενημερωμένα προγράμματα και βασικά στατιστικά στοιχεία. Επίσης, περιλαμβάνεται η λειτουργία LG Mood Music, η οποία λειτουργεί ως προσωπικός DJ, που επιμελείται λίστες αναπαραγωγής με βάση τις μουσικές προτιμήσεις του χρήστη.3

Ως πρακτικές λύσεις για όσους εργάζονται από το σπίτι, οι οθόνες διαθέτουν ενσωματωμένο λογισμικό LG Home Office που υποστηρίζει διάφορα προγράμματα4, όπως το Microsoft 365 και το Google Calendar. Οι LG SMART οθόνες συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση των εργασιών και καταργούν την ανάγκη άμεσης σύνδεσης με έναν υπολογιστή, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα περιεχόμενο από τις έξυπνες συσκευές τους μέσω AirPlay 2 και Miracast. Οι νέες οθόνες μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και ως έξυπνοι οικιακοί κόμβοι, με την υποστήριξη του LG ThinQ Home Hub που καθιστά δυνατή την παρακολούθηση και διαχείριση των οικιακών συσκευών από τους χρήστες. Μέσω της εφαρμογής ThinQ, οι οθόνες 32SR50F και 27SR50F μπορούν να συνδεθούν με διάφορες οικιακές συσκευές συμβατές με το IoT, όπως ψυγεία και πλυντήρια ρούχων.

“Η σειρά LG SMART Monitor έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων και των μοναδικών απαιτήσεων διαφόρων τύπων χρηστών”, δήλωσε ο Seo Young-jae, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της μονάδας IT της LG Electronics Business Solutions Company. ” Στην πορεία, η LG σχεδιάζει να παρουσιάσει νέες SMART οθόνες που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα αναγκών”.

Οι νέες LG SMART οθόνες αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε βασικές αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αμερικής, ενώ η διαθεσιμότητα στις ΗΠΑ ξεκίνησέ τον Νοέμβριο.5 

Βασικές προδιαγραφές: 

LG SMART Monitor

(32SR50F)

LG SMART Monitor

(27SR50F)

Μέγεθος / Ανάλυση Μέγεθος οθόνης 31.5-inch 27-inch
Ανάλυση FHD (1,920 x 1080) FHD (1,920 x 1080)
Γραφικά Πάνελ IPS IPS
Χρωματική γκάμα (Τυπ.) sRGB 99% NTSC 72%
HDR HDR 10 HDR10
Ρυθμός ανανέωσης /

Χρόνος απόκρισης

60Hz / 8ms 60Hz / 14ms
Συνδεσιμότητα USB Type-C™   
HDMI  O (x2) O (x2) 
USB 2.0 O (x2) O (x2)
Wi-Fi O O
Bluetooth O O
Speaker 5W (x2) 5W (x2)
Έξυπνο χαρακτηριστικό

/ Υπηρεσία

OS webOS 23 webOS 23
Microsoft Office O O
Voice Assistant LG ThinQ, Alexa LG ThinQ, Alexa
Mobile Casting/Mirroring AirPlay 2 / ScreenShare AirPlay 2 / ScreenShare
Αξεσουάρ HDMI / White Remote 

Control

HDMI / White Remote 

Control