Η LG Electronics γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά με μία φαντασμαγορική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Anassa City Events, μαζί με συνεργάτες και αγαπημένους φίλους. 

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, ο Managing Director της LG Electronics Hellas, κος Άρης Κουτελός, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μαζί με στελέχη της LG έσβησαν την επετειακή τούρτα. Ο ίδιος δήλωσε: «Πριν από 20 χρόνια, η LG ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά της και να κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά. Το portfolio της LG ανανεώνεται συνεχώς με νέα προϊόντα και τεχνολογίες που ξεχωρίζουν, ενώ στόχος της είναι να συνεχίσει να καινοτομεί και να δημιουργεί προϊόντα που προσφέρουν στους χρήστες άνεση και ευκολία στην καθημερινότητά τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να γνωρίσουν από κοντά πολλά από τα προϊόντα LG, που κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. 

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι celebrities που διατηρούν πολυετή συνεργασία με την LG Electronics, όπως οι: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Χριστίνα Κοντοβά, Σίσσυ Φειδά, Γεώργιος Καράμπελλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κοσμάς Κουμιανός, Στέλιος Κουδουνάρης, Δωροθέα Μερκούρη, Βαγγέλης Δρίσκας, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Γιώργος Χρανιώτης. 

Η LG όλα αυτά τα χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, ενώ έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και στα ετήσια βραβεία Καινοτομίας. Το 2008 αναδείχθηκε Market Leader στον τομέα των Monitors, ενώ το 2013 κατέκτησε την κορυφή στον τομέα των πλυντηρίων. Ακόμα μια χρονιά που η LG πρωτοπόρησε, ήταν το 2015, όταν αναδείχθηκε Market Leader στον τομέα των ψυγείων.

Το 2008 η LG ταρακουνά την αγορά και εντυπωσιάζει τους εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως με το λανσάρισμα της Scarlet TV, ενώ το 2011 καθιερώνει την 1η τηλεόραση UHD 84 ιντσών. 

Όμως, η εταιρεία θέλοντας να διευρύνει περισσότερο το portfolio της, με την LG Business Solutions, εισέρχεται ενεργά στην αγορά των αντλιών θερμότητας το 2012. Η LG Business Solution παράγει μέχρι και σήμερα προϊόντα, με χιλιάδες έργα αναφοράς, τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα, προτείνοντας σύγχρονες λύσεις που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις διαφορετικών απαιτήσεων, τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση. 

Παράλληλα με τις αντλίες θερμότητας, το 2012, η LG συνεχίζει να καινοτομεί και παρουσιάζει την Curved τηλεόραση OLED και έναν χρόνο μετά, το 2013, την 1η 3D Smart TV.

Οι προκλήσεις, όμως, δεν σταματούν για την LG και έτσι το 2015 λανσάρει μια νέα κατηγορία στον τομέα ISP, τα UltraWide monitors, ενώ το 2016 και το 2018 πρωτοπορεί ξανά με το Twin Wash και το InstaView στον τομέα των Home Appliances. 

Η άνεση, η ευκολία και ο σχεδιασμός στέκονται δυνατά ως οι πυλώνες των προϊόντων της LG και βοηθώντας το «έξυπνο σπίτι» να γίνει εφικτή πραγματικότητα για όλους, συνεχίζει να είναι ηγέτης στον τομέα των ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και το 2023 λανσάρει την 1η OLED οθόνη gaming. 

Κάτω από την ίδια ομπρέλα, η LG Hellas κάνει συντονισμένες προσπάθειες να επιτύχει τους στόχους της, να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία και να μείνει πιστή στη φιλοσοφία της, να προσφέρει μια καλύτερη ζωή για όλους. Έτσι, το 2017 με το πρόγραμμα ΕΚΕ «LG Αθλητές του Αύριο» ξεκινά να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό να προπονούνται σε κορυφαίες ακαδημίες μπάσκετ, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια ανέλιξης στο αγαπημένο τους άθλημα. Αντίστοιχα, η LG από το 2017 στηρίζει ενεργά από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της ΜΚΟ Ithaca Laundry, παρέχοντας -μεταξύ άλλων- όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό στο ειδικά διαμορφωμένο βαν, με δύο πλυντήρια ρούχων και δύο στεγνωτήρια, ώστε τα ρούχα των άστεγων συμπολιτών μας να πλένονται και επιστρέφονται καθαρά και στεγνά. 

Παράλληλα με τις δράσεις ΕΚΕ, η LG πραγματοποιεί πολλές χορηγίες τα χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα και το 2006 γίνεται χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ενώ το 2022 γίνεται ο επίσημος Technology Partner του νέο υπερσύγχρονου γηπέδου της ΑΕΚ, OPAP Arena. Η LG Business Solutions παρέχει σε αυτό κορυφαίο εξοπλισμό, τοποθετώντας δυο LED Scoreboards, μια τεράστια περιμετρική οθόνη LED Ribbon, οθόνες ψηφιακής σήμανσης κα. 

Η LG Electronics, είναι το όνομα πίσω από τα πιο προηγμένα προϊόντα τεχνολογίας και αποτελεί το brand που έχει αφήσει το αποτύπωμά του τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο.