Παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το «mAIgov», ο πρώτος ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική δημόσια διοίκηση.

Ο βοηθός – αρχικά διαθέσιμος σε μορφή beta – βασίζεται στην τεχνολογία Azure OpenAIτης Microsoft και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην απλούστευση και επιτάχυνση της διάδρασης των Ελλήνων πολιτών με τη δημόσια διοίκηση, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου δήλωσε: «Σήμερα, η χώρα περνάει στην επόμενη μέρα, αυτήν της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι η ελληνική κυβέρνηση συγκαταλέγεται στις πρώτες στον κόσμο που αγκαλιάζει τη νέα αυτή τεχνολογία, με συμπλοηγό τη Microsoft, σε αυτό το ταξίδι. Ο ψηφιακός βοηθός βασίζεται στην τεχνολογία Azure OpenAI, έχει εκπαιδευτεί με βάση τις ανάγκες των πολιτών μέσα από gov.gr και mitos.gov.gr και μπορεί να επεξεργαστεί τα ερωτήματα που του υποβάλλονται σε απλή, καθημερινή γλώσσα αλληλοεπιδρώντας με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια. Παροτρύνω με τη σειρά μου τους πολίτες στην Ελλάδα να δοκιμάσουν και να εξοικειωθούν με το «mAIgov», ώστε ο ψηφιακός βοηθός να γίνεται συνεχώς καλύτερος για όλους μας».