Η ipexpert, ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενεργοποίησε τα Αctive Directory Services του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Υπουργείο εμπιστεύθηκε στην ipexpert το έργο της ενεργοποίησης των Αctive Directory Services, για την κεντρική διαχείριση των λογαριασμών των χρηστών, των προσωπικών τους φακέλων και των εκτυπωτών, για την ευκολία διαχείρισης, τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των ανανεώσεων και τη σύνδεση με έναν οποιοδήποτε λογαριασμό σε οποιονδήποτε χώρο.

Το έργο υλοποιήθηκε με την εγκατάσταση  εξυπηρετητών της κατασκευάστριας εταιρίας Dell σε τρία διαφορετικά σημεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την εγκατάσταση εικονικών μηχανών (Microsoft Hyper V) σε κάθε εξυπηρετητή. Στις υπηρεσίες αυτές η ipexpert συμπεριέλαβε όλους τους  υπολογιστές των χρηστών του υπουργείου, οι οποίοι έφταναν περίπου τους χίλιους σε αριθμό.

Ο CEO της ipexpert Τρύφωνας Άμερ αναφέρει σχετικά: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ένα Υπουργείο που στοχεύει στη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, των ανανεώσιμων φυσικών πόρων, της βιοποικιλότητας και των υδάτινων πόρων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία. Το συνεχές έργο του Υπουργείου ενισχύει για ακόμη μια φορά τον ζήλο της ipexpert να αναλαμβάνει έργα, μικρά ή μεγάλα, τα οποία αποτελούν μία νέα πρόκληση.»