«Ανεκτίμητη», απαντά η ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψηφιακής ασφάλειας Samsung Knox και για τον λόγο αυτό θωρακίζει κινητές συσκευές της κορεατικής εταιρείας τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

Ένα μέρος της καθημερινότητάς μας περνά μέσα από μια φορητή ψηφιακή συσκευή, είτε πρόκειται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε για ψυχαγωγία, για ενημέρωση και για καταγραφή εικόνων που θα μας θυμίζουν για πάντα σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Επιχειρηματικά… μυστικά, επικοινωνία με συνεργάτες, συγγενείς και φίλους, βίντεο από τα ταξίδια μας και φωτογραφίες από τα γενέθλια των παιδιών μας, φιλοξενούνται συχνά  σε ένα smartphone ή σε ένα tablet.

Και μόνο η σκέψη του τι θα συμβεί αν χάσουμε το κινητό μας, αν ένας κακόβουλος ψηφιακός «επισκέπτης» εκμεταλλευθεί κάποιο κενό ασφάλειας και αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα μας ή αν μας κλέψουν την αγαπημένη μας συσκευή, μας προκαλεί ρίγη… τρόμου!

Για όσους θέλουν να έχουν τον έλεγχο!

Κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο η πλατφόρμα Samsung Knox, η οποία απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις που απαιτούν ο «στόλος» των φορητών συσκευών τους να είναι αδιάκοπα θωρακισμένος απέναντι σε αντιξοότητες. Από το 2013, όταν και το Samsung Knox ξεκίνησε τη διαδρομή του, έχει ασφαλίσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο Samsung συσκευές και έχει χρησιμοποιηθεί για την εταιρική διαχείριση άνω των 70 εκατομμυρίων από αυτές, καθώς πάνω από 30.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως έχουν οργανώσει την υποδομή των smartphone και tablet των υπαλλήλων τους, αξιοποιώντας τις αρετές της καταξιωμένης πλατφόρμας της κορεατικής εταιρείας.

Τι μπορεί να κάνει το Samsung Knox για εσάς…

Μια πλατφόρμα ασφαλείας που θωρακίζει συσκευές με ευαίσθητα δεδομένα κυβερνήσεων και πολυεθνικών κολοσσών σε όλον τον πλανήτη1. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών που ξεκινά τη δράση της από το επίπεδο του hardware και του chip, για να περάσει μετέπειτα σε λύσεις που μετατρέπουν τον αποθηκευτικό χώρο κάθε κινητού και ταμπλέτας σε σωστό… θησαυροφυλάκιο!

Κάθε ευαίσθητη παράμετρος, κάθε πιθανό σημείο εισόδου και κάθε τρόπος ψηφιακής επίθεσης ελέγχονται συνεχώς, σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου εσείς να απολαμβάνετε την απρόσκοπτη χρήση των εφαρμογών σας, δίχως να… πονοκεφαλιάζετε για τη σκληρή δουλειά που κάνει το Samsung Knox, μετατρέποντας την Galaxy συσκευή σας σε φρούριο!

… και τι για την επιχείρησή σας;

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, ωστόσο, έχει ευεργετικές λειτουργίες όχι μόνο για την ασφάλεια του τελικού χρήστη, αλλά και για την εύκολη διαχείριση ενός ολόκληρου «στόλου» εταιρικών συσκευών. 8 διαφορετικά προϊόντα Knox μπορούν να επεκτείνουν το πεδίο δράσης με στόχο να καλύψουν διευρυμένες εταιρικές ανάγκες. Τα Knox Guard, Knox Mobile Enrollment, Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture και Knox Configure2. 6 από αυτά (τα Knox Mobile Enrollment, Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture), φιλοξενούνται κάτω από την ομπρέλα της συνδρομητικής υπηρεσίας «Knox Suite». Ας μην ξεχνάμε πως τα smartphone μπορούν να «στεγάσουν», πλέον, συστήματα παραγγελιοληψίας, προσφορών, εντολών αγοράς και πληρωμών, υπηρεσίες ζωτικές για κάθε επιχείρηση.

Παράλληλα, οι Galaxy Enterprise Edition συσκευές3 της Samsung, έρχονται ήδη εξοπλισμένες με τo Knox Suite δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, ώστε οι υπεύθυνοι του τμήματος IT κάθε εταιρείας να μπορούν να τις ρυθμίσουν πανεύκολα και να είναι βέβαιοι πως θα εγκαθίστανται αυτόματα όλες οι ενημερώσεις ασφάλειας και τα κρίσιμα updates λογισμικού καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του κινητού ή της ταμπλέτας (έως και 5 χρόνια εγγυημένη λήψη ενημερώσεων για τα security patch updates). Έτσι, κάποια πιθανή… αμέλεια από πλευράς του τελικού χρήστη δεν θέτει σε κίνδυνο τα πολύτιμα εταιρικά δεδομένα που φιλοξενούνται στο εταιρικό του smartphone.

Τέλος, οι σύγχρονες εκδόσεις συσκευών που φέρουν την ένδειξη «Galaxy Enterprise Edition» έρχονται με έναν επιπρόσθετο χρόνο εγγύησης4, απαλλάσσοντάς σας από κάθε άγχος για έως και 3 έτη συνολικά!


Κείμενο: Βαγγέλης Αλευρίτης

Διαφημιστική καταχώριση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.


  1. Το Samsung Knox έχει ανταποκριθεί επιτυχώς στις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας που θέτουν κυβερνήσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους εταιρικούς χρήστες μια εξαιρετική mobile security λύση (https://www.samsungknox.com/en/knoxplatform/knoxcertifications).
  2. Το Knox Guard απαιτεί τριετή συνδρομή. Τα Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox EFOTA, Knox Capture, Knox Configure απαιτούν ετήσια συνδρομή.
  3. Η διαθεσιμότητα της Enterprise Edition ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο και την περιοχή.
  4. Αφορά Enterprise Edition συσκευές που κυκλοφόρησαν από το 2023 και έπειτα.