H Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τον Δήμο Αμαρουσίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα “Solve for Tomorrow – Στρατηγική και Ψηφιακό Μάρκετινγκ”, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία που απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους, επαγγελματίες, άνεργους και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στους προαναφερθέντες τομείς. Το πρόγραμμα παρέχεται στους συμμετέχοντες δωρεάν, με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της λήξης του προγράμματος, διοργανώθηκε πρόσφατα εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Μύρων Φλουρής, στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τον κρίσιμο ρόλο του βιώσιμου τουρισμού στη μετα-COVID εποχή, δίνοντας τον τόνο για τις συζητήσεις που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι η ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στο “Solve for Tomorrow” τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στα OTA Awards, για το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεταξύ όλων των Δήμων στην Ελλάδα. Η Κατερίνα Βουρλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου, συνέχισε δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά τους ακαδημαϊκούς μας συνεργάτες αλλά και την Samsung Electronics Hellas για την στήριξή τους».  

Τόσο ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Καθηγήτης, Νικόλαος Γεωργόπουλος, όσο και η Επίκουρος Καθηγήτρια, Γεωργία Ζούνη, ανέφεραν ότι ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων δημιουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων, υλοποιώντας τις ιδέες τους μέσω της μεθοδολογίας μάθησης Design Thinking. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές λύσεις από τις νικήτριες ομάδες των δύο κύκλων, ενώ ανακοινώθηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού. 

Η Ειρήνη Βασιλείου, Επικεφαλής του τμήματος Brand & Communication στη Samsung Electronics Hellas, συγχάρηκε όλους τους σπουδαστές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα του προγράμματος. Οι λύσεις που παρουσίασαν οι ομάδες των σπουδαστών πάνω στα θέματα του βιώσιμου τουρισμού ήταν εντυπωσιακές. Η Samsung επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή ευκαιριών επιμόρφωσης προς τους νέους. Αυτό το επιτυγχάνουμε, παρέχοντας πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, δεξιότητες και εκπαίδευση, μέσω μακροπρόθεσμων προγραμμάτων, όπως είναι το Solve for Tomorrow”. 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στις ομάδες που εργάστηκαν μεθοδικά και καινοτόμα για να προτείνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Το πρόγραμμα “Solve for Tomorrow” αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για την προώθηση της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της συμβολής των νέων στην κοινωνία.

Συνεχίζοντας την προσφορά προς την κοινωνία, τόσο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς όσο και η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνουν ότι σύντομα, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος “Solve for Tomorrow.” Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις και να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.