Η Canon Europe σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τις υπηρεσίες εκτύπωσης μέσω της μοναδικής εκδήλωσης «Make IT Future-Proof» που έγινε στο Canon Customer Experience Centre στο Poing του Μονάχου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η ομάδα της Canon Ελλάδας συνοδεύοντας εκπροσώπους εταιρειών με ηγετική παρουσία στο χώρο της επαγγελματικής εκτύπωσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στρατηγικοί πελάτες ήρθαν σε επαφή με ειδικούς στο θέμα της βιωσιμότητας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου των εκτυπώσεων μέσα από τεχνολογικές και επιχειρηματικές καινοτομίες. 

Το κύριο θέμα της εκδήλωσης, “Sustainable Growth Through Technology and Business Innovation” (Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας), ανέδειξε τη συνεργατική σχέση μεταξύ εμπορικής επιτυχίας και βιώσιμων επιχειρησιακών πρακτικών. Η Canon παρουσίασε ορισμένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα εκτύπωσης που παράγει, όπως τα ψηφιακά πιεστήρια κομμένου φύλλου της Σειράς V και ο ψηφιακός εκτυπωτής μεγάλου πλάτους και τεχνολογίας UV Gel της Σειράς Colorado M, αναδεικνύοντας την αφοσίωση της εταιρείας στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Ο Steve Lister, φημισμένος σύμβουλος διεθνών εταιρειών και οργανισμών λιανικής πώλησης σε θέματα βιωσιμότητας, εκφώνησε την κεντρική ομιλία με θέμα “How embracing sustainability sparks business growth and resilience” (Πώς η υιοθέτηση της βιωσιμότητας πυροδοτεί την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων). Αναγνωρισμένος για τη συμβολή του σε έργα ανάπτυξης με οικολογικές ευαισθησίες, η ομιλία του δεν περιορίστηκε σε θεωρητικά πλαίσια αλλά παρουσίασε πρακτικές ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία μπορεί αφενός να προάγει την επιχειρηματική ανάπτυξη και αφετέρου να παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα όπως η υιοθέτηση εναλλακτικών, πιο βιώσιμων υλικών, η μείωση της σπατάλης και η προώθηση μιας κυκλικής προσέγγισης κατά την ανακύκλωση μετά το τέλος της ζωής του εξοπλισμού.

«Το Make It Future-Proof δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση· ήταν ένα ορόσημο για τη βιομηχανία εκτυπώσεων, καθώς σηματοδότησε μια μετατόπιση προς μια πιο ευέλικτη προσέγγιση η οποία θα λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον», δήλωσε ο Faruk Ekinci, Professional Print Business Development Manager στην Canon CEE. «Η αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων, όπως το κόστος, η ποιότητα και η βιωσιμότητα, αλλά και οι συζητήσεις και οι επιδείξεις, ανέδειξαν τις αναπτυσσόμενες τάσεις στον κλάδο της παραγωγής εκτυπώσεων και κατέστησαν σαφές ότι η βιώσιμη καινοτομία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να παραμείνει μια επιχείρηση ανταγωνιστική στην αγορά αλλά και για να καταλάβει ηγετική θέση.»

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Canon Customer Experience Centre για να δουν ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης οι οποίες υπόσχονται να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία, ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζονται με τα μοντέλα βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Οι επιδείξεις επικεντρώθηκαν σε τεχνολογίες και ροές εργασίας σχεδιασμένες ώστε να εμπνεύσουν νέες υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της Canon θα έχουν όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν το μέλλον της εκτύπωσης.

Οι πελάτες της Canon CEE που επισκέφθηκαν την εκδήλωση είδαν από πρώτο χέρι πόσο αφοσιωμένη είναι η Canon στην προώθηση του μετασχηματισμού της εκτύπωσης. Στους παριστάμενους κοινοποιήθηκαν απόψεις και πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τυπογράφους και αγοραστές παγκοσμίως, βοηθώντας τους πελάτες της Canon στη δημιουργία υπηρεσιών και στρατηγικών οι οποίες κεφαλαιοποιούν τις τεχνολογικές λύσεις, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια επιτυχία σε έναν συνεχώς μεταλλασσόμενο κλάδο.

«Χάρη στην προσαρμογή μας στις αλλαγές που συμβαίνουν στον κλάδο και στη διατήρηση της ευελιξίας μας, δίνουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λύσεις αιχμής με διαχρονική ισχύ», πρόσθεσε ο Ekinci. «Σήμερα, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον χώρο της εκτύπωσης, έτοιμοι να δημιουργήσουμε έναν δρόμο προς την επιτυχία, ό,τι κι αν φέρει το μέλλον.»

Η εκδήλωση Make It Future-Proof υπογράμμισε τη δέσμευση της Canon στην καθοδήγηση του εκτυπωτικού κλάδου προς ένα βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον. Καθώς ο κόσμος της εκτύπωσης εξελίσσεται, η Canon συνεχίζει να παρέχει στους πελάτες της τα εργαλεία και την τεχνογνωσία που χρειάζονται ώστε οι επιχειρήσεις τους να θωρακιστούν για το μέλλον.