Βρεθήκαμε στο Παρίσι και παρακολουθήσαμε από κοντά το συνέδριο Huawei Connect 2023 με κεντρικό θέμα «Καινοτομία ΜμΕ: Απελευθερώνοντας το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης».

Αποστολή: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Η δημοσιογράφος του techpress.gr, Ηλέκτρα Αλευρίτη, δίνει το “παρών” στο συνέδριο της Huawei.

Eπενδύσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με μεγαλύτερη συνεργασία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο, ανακοίνωσε η Huawei στο συνέδριο που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο, στο Παρίσι.
Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός διοργάνωσε την Ημέρα Καινοτομίας 2023 (Europe Innovation Day), όπου συγκεντρώθηκαν πρωταγωνιστές της καινοτομίας από την Ευρώπη και πέραν αυτής, για να συζητήσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν για την ευημερία των επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Huawei ανακοίνωσε το άνοιγμα του Κέντρου Καινοτομίας στο Παρίσι, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Huawei και των εταίρων της.
Στις παρατηρήσεις της, η Vicky Zhang, αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων της Huawei, δήλωσε: «Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να οικοδομήσουμε το υγιές οικοσύστημα που θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή οικονομία να ευδοκιμήσει». Στη συνέχεια, μαζί με τους συνεργάτες της στις επιχειρήσεις HD Rain και Ubudu, η Huawei ανακοίνωσε το άνοιγμα του Κέντρου Καινοτομίας στο Παρίσι. Ο Kenneth Fredriksen, ανώτερος αντιπρόεδρος της Huawei Europe δήλωσε: «Πριν από τριάντα χρόνια, η Huawei ήταν επίσης μια μικρή εταιρεία. Σήμερα, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω ότι η Huawei θα εγκαινιάσει το Κέντρο Καινοτομίας της, στο Παρίσι. Είτε είστε ένας καθιερωμένος οργανισμός είτε μια μικρομεσαία επιχείρηση, αυτή είναι μια πλατφόρμα που θα βοηθήσει όλους τους συνεργάτες μας να ευδοκιμήσουν».
Η Huawei θα επενδύει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού και θα ανοίξει την πλατφόρμα της με πάνω από 80 βιομηχανικά σενάρια στους συνεργάτες της. Το Κέντρο δεν θα ενθαρρύνει μόνο την ανταλλαγή γνώσεων και την κοινή καινοτομία, αλλά θα παρέχει, επίσης, επαγγελματικούς πόρους για την ενσωμάτωση, την επαλήθευση και την υποστήριξη στην αγορά. Με ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης για τους συνεργάτες, αυτό το Κέντρο Καινοτομίας θα αποτελέσει αναβάθμιση του Paris OpenLab της Huawei, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 200 συνεργάτες από το 2018.
Η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία αποτέλεσε βασικό θέμα των συζητήσεων. Ο Horst Heitz, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του SME Connect, μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με τη σημασία της ψηφιοποίησης για τις ΜΜΕ. «Το πλεονέκτημα των ΜΜΕ και των νεοφυών επιχειρήσεων είναι οι πρωτοποριακές ιδέες κι η καινοτόμος προσέγγισή τους στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα, για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, πρέπει να βελτιώσουν τις δικές τους επιχειρηματικές δομές, τις εσωτερικές διαδικασίες, την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο κι άλλα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιτευχθεί πλήρης ψηφιοποίηση και να προσαρμοστούν στην ταχέως μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή αγορά. Εδώ είναι που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να τους υποστηρίξουμε».
Πολλοί ηγέτες του κλάδου ζήτησαν περισσότερες συνεργασίες, για να βοηθήσουν τις SME να επιτύχουν. Η Julia Devos, επικεφαλής του τμήματος New Champions του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, δήλωσε: «Οι SME αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υποστήριξης, που θα τις βοηθήσει να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος και να τις κάνει να ευδοκιμήσουν». Ο François Mercier-Tigrine, συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της HD Rain, επανέλαβε την άποψή της: «Οι SME , ιδίως οι βαθιάς τεχνολογίας, είναι πολύ σημαντικές για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του χρόνου που μια τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και του χρόνου που εκβιομηχανίζεται. Σε αυτή τη φάση οι νέες τεχνολογίες χρειάζονται υποστήριξη, όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την πρόσβαση στις αγορές, για παράδειγμα μέσω συνεργασιών με ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες. Το πρόγραμμα Digital InPulse της Huawei είναι ένα καλό παράδειγμα ενός τρόπου, με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τις SME να βρουν νέες ευκαιρίες σε αγορές, όπου είναι ακόμη ελάχιστα γνωστές».
Η Vicky Zhang κατέληξε, επίσης, στην ομιλία της: «Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με όλους εσάς – ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα – και να έρθουμε μαζί, για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της εμπορικής ανάπτυξης των καινοτόμων επιχειρήσεων».

Νέα προϊόντα

O Yang Chaobin, διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος ΤΠΕ Προϊόντων & Λύσεων της Huawei, αποκάλυψε δύο νέα προϊόντα αποθήκευσης δεδομένων, ενώ από την πλευρά του ο Michael Qiu, πρόεδρος του Global Data Center Marketing & Solution Sales Dept της Huawei Enterprise BG, τα παρουσίασε: Το OceanStor Pacific 9920, ένα σύστημα αποθήκευσης scale-out, το οποίο βασίζεται σε SSD, που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στα 1,04W ανά TB, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία πράσινων κέντρων δεδομένων και το σύστημα αποθήκευσης all-flash OceanStor Dorado 2100, που προσφέρει έως και 90% ταχύτερη παράδοση από τις παραδοσιακές λύσεις σε TCO.

Βοηθώντας την Ευρώπη να προωθήσει τις πράσινες πρωτοβουλίες της

Ο Huawei’s Senior Vice President and President of the European Region, Jim Lu

Ο Senior Vice President & President of the European Region της Huawei, Jim Lu.

To φετινό Huawei Connect 2023 στο Παρίσι περιστράφηκε γύρω από το θέμα «Επιτάχυνση Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης μαζί». Έφερε σε επαφή παγκόσμιους ηγέτες σκέψης, επιχειρηματίες επιχειρήσεων και τεχνολογίας και εταίρους οικοσυστημάτων, για να μοιραστούν τις γνώσεις και τις στρατηγικές των ειδικών. Το σύνθημα επιβεβαιώνει τη σταθερή πεποίθηση της Huawei ότι η σύγκλιση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης αντιπροσωπεύει δύο βασικές τάσεις, που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών.
«Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς την καθαρή, πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο Jim Lu, Huawei’s Senior Vice President and President of the European Region. «Εδώ και χρόνια, εργαζόμαστε, ωστε να ενσωματώσουμε ψηφιακές κι ηλεκτρονικές τεχνολογίες ισχύος, για να ενισχύσουμε την παραγωγή καθαρής ενέργειας και να προωθήσουμε την ψηφιοποίηση των ενεργειακών συστημάτων. Μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισ. κιλοβατώρων πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατ. τόνους, δημιουργώντας παράλληλα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας».