Ο ψηφιακός μετασχηματισμός  των ξενοδοχείων ενισχύεται με ρομποτικές εφαρμογές!

Eίναι αναντίρρητη αλήθεια πως ο κλάδος  του Hospitality εκσυγχρονίζεται με βήματα γοργά. Ωστόσο στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, μεταξύ των οποίων είναι η ανάγκη για αυτοματοποίηση στον καθαρισμό και την εξυπηρέτηση, καθώς και το reskilling και upskilling του προσωπικού με χρήση ρομποτικών συστημάτων προκειμένου οι σκληρές ή και βαρετές καθημερινές εργασίες να εκτελούνται με την χρήση της τεχνολογίας και οι εργαζόμενοι να στρέφονται σε με πιο ουσιώδης εργασίες.  Οι διεθνείς τάσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ρομποτικές λύσεις αποτελούν σημαντική βοήθεια και συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στον χώρο εργασίας.

Το πρόβλημα και η λύση

Η συνεχής και αποτελεσματική διαχείριση του καθαρισμού σε χώρους φιλοξενίας αποτελεί πρόκληση.  Οι κύκλοι καθαριότητας αφήνουν τους χώρους σε κατάσταση που να μην προβληματίζει επισκέπτες, πελάτες και προσωπικό. Οι ταξιδιώτες αναμένουν πλέον διαφορετικά πράγματα π.χ. από επώνυμα ξενοδοχεία, καθώς τα κίνητρα, οι συμπεριφορές και οι προσδοκίες τους άλλαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η διατήρηση υψηλών επιπέδων καθαριότητας, η διαφοροποίηση των υπηρεσιών και ενίσχυση της φήμης του ξενοδοχείου είναι επιτακτική πιο επιτακτική από ποτέ.

Τα ρομπότ μπορούν πλέον καθημερινά να καθαρίζουν χιλιάδες τετραγωνικά που θέλουν χρόνο, κόπο και κόστος για να καθαριστούν σωστά και οι ρομποτικές υπηρεσίες βοηθούν το προσωπικό να καθαρίζει με τον ρυθμό και αξιοπιστία των ρομπότ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή νύχτας. Τα ρομπότ που καθαρίζουν ή σερβίρουν μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Λύσεις, τεχνολογίες αιχμής και εφαρμογές προσομοίωσης χώρων που μπορούν να βοηθήσουν

Η Gerobo International, μια startup  εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ρομποτικής τεχνολογίας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κλάδου με την εισαγωγή μιας πλήρους γκάμας αυτόνομων ρομπότ καθαρισμού και εξυπηρέτησης. Με εξελιγμένες τεχνολογίες όπως multi-modal SLAM, deep learning, χρήση ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη), παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τους κλάδους Βιομηχανίας, Logistics, Ξενοδοχείων, Νοσοκομείων, Horeca και εταιρικών υποδομών, οι οποίες εγγυώνται μακροχρόνια, ισχυρή τοπική εφαρμογή και ασφαλή λειτουργία σε πολύπλοκα, μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα.

Οι ρομποτικές της λύσεις εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα καθαριότητας, διαφοροποίηση υπηρεσιών και ενίσχυση του ονόματος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο.  Τα ρομπότ προσφέρουν αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα όλες τις ώρες, ενώ η επιχείρηση έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε προηγμένες λειτουργίες όπως απομακρυσμένη χρήση και διαχείριση στόλου.

Μερικές ακόμα δυνατότητες των ρομπότ καθαρισμού της Gerobo International είναι: Αυτόνομη Πλοήγηση με χαρτογράφηση από κινητό, Dual mode πλοήγηση μέσω smartphone App, tablet και Η/Υ, Λειτουργία Auto spot cleaning, Λειτουργία Virtual wall, lidars, απομακρυσμένη χρήση, IoT διασυνδεσιμότητα μέσω Cloud API, LoRaWAN πλατφόρμας, εφαρμογές μέσω sim/4G/5G, διαχείριση στόλου, reporting και ανάλυση δεδομένων καθαρισμού, patrolling και αθόρυβη λειτουργία, μείωση ηλεκτρικής ενέργειας και ανακύκλωση νερού, σταθμοί φόρτισης και εργασίας, απολύμανση με ψεκασμό ή η διάχυση αρώματος, αναγνώριση διαφορετικών δαπέδων, αποφυγή εμποδίων κ.α. Η Gerobo με τη σειρά ρομποτικών λύσεων Gausium Phantas, Vacuum 40, Scrubber 50, 75 και Delivery X1, επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας, προάγοντας τη βιώσιμη διαχείριση του χώρου και την υγιεινή στον κλάδο του Hospitality.

Κατεβάστε εδώ τον Οδηγό Ξενοδοχείων Ebooks | GEROBO International