Διεύρυνση ζημιών και μείωση εσόδων εμφάνισε η Sony Ericsson στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, ωστόσο πρόκειται για βελτίωση των μεγεθών σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου.


sonyericssonΑναλυτικά, οι ζημιές της εταιρείας κινητών τηλεφώνων διαμορφώθηκαν στα 164 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ωστόσο στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 213 εκατ. ευρώ.


Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημιές της τάξης των 227 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Dow Jones Nerwswires. Η διαδοχική πλέον βελτίωση των οικονομικών μεγεθών αποδίδεται από την διοίκηση της εταιρείας στα καλύτερα μικτά περιθώρια και στις μειωμένες λειτουργικές δαπάνες. Οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 1,6 δισ. ευρώ, από 2,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, εντούτοις εμφανίστηκα αυξημένες κατά 2% σε μηνιαία βάση.


Η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε στα 114 ευρώ, έναντι 109 ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η κοινοπραξία της Sony με την Ericsson ανέφερε ότι η πτώση της παγκόσμιας αγοράς περιορίζεται ενώ αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση της τάξης του 10%.