Σε ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης ανέλυσε τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας του ομίλου που γιόρτασε τα 35 έτη από το ξεκίνημά του.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος του ομίλου Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 35 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και 15 ετών στην Κύπρο, ανακοινώθηκε η ραγδαία ανοδική ανάπτυξη του ομίλου και η αύξηση εσόδων 60% για το 2023 στα 66 εκ € από 41 εκ το 2022, η ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων, η ίδρυση του νέου υποκαταστήματος στην Κρήτη και της Νέας εταιρείας Cybersecurity CBS.LAN σε συνεργασία με τον όμιλο Lancom , τα μεγάλα έργα ΕΣΠΑ 2020-2027 που βρίσκονται υπό υλοποίηση, καθώς και τα Hot Tech Trends της αγοράς.

Ο όμιλος Cosmos Business Systems αποτελεί έναν από τους βασικούς Systems Integrators της Ελληνικής και Κυπριακής Αγοράς, σε τομείς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίων και Ασφάλειας, Λογισμικού και Εξειδικευμένων Υπηρεσιών.

Κατά την συνέντευξη, έγινε μια εκτενής αναδρομή στην ιστορία της επιχείρησης, από την ίδρυση της Microland ΑΕΒΕ το 1984 ( της οποίας ο Πρόεδρος της Cosmos ήταν συνιδρυτής) , έως την ίδρυση της Cosmos Computers το 1988 και την εξαγορά της το 2000, για να φτάσουμε στον όμιλο Cosmos Business Systems με 35 χρόνια παρουσίας στον κλάδο της Πληροφορικής. Παράλληλα έγινε ανάλυση της σημερινής κατάστασης της αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας το στίγμα των επιχειρηματικών σχεδίων του ομίλου σε ορίζοντα έως το 2030. Αναφέρθηκε επίσης και στις στρατηγικές παρεμβάσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στα μεγάλα έργα Πληροφορικής ( RRF και ΕΣΠΑ)  που συμμετέχει και πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας, Δημήτρη Δάφνη: «Η περίοδος από το 2019 μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως η πλέον ενδιαφέρουσα επιχειρηματικά, επενδυτικά και τεχνολογικά περίοδος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Χώρας. Οι επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη και αυτές που θα έλθουν μέχρι το 2030 , θα καταστήσουν την Ελλάδα , ως πρότυπο για το πως , με την κατάλληλη στρατηγική και την θέληση, μπορεί να αλλάξει η θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας , προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων… »

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορούν τα Νέα έργα σε Ελλάδα και Κύπρο, η επέκταση νέων στρατηγικών συνεργασιών στους τομείς  Security & Data Centers, την  ανάπτυξη εφαρμογών Artificial Intelligence – με έμφαση στην διαχείριση εγγράφων και δικογράφων , και την επενδυτική στρατηγική για την περίοδο 2024 -2030.