Τόσο το πληρέστατο και προσιτό A58, όσο και το ακόμα πιο προσιτό A38 πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του κινεζικού κολοσσού για συσκευές που καθιστούν προσβάσιμη την σύγχρονη τεχνολογία σε όλους!

OPPO A58Η οικογένεια Α των οικονομικών Android smartphone της OPPO εμπλουτίστηκε με δύο νέα μοντέλα, τα A58 και A38. Πρόκειται για δυο συσκευές που ξεχωρίζουν για την έξυπνη επιλογή τεχνικών χαρακτηριστικών που εξασφαλίζουν μια απροβλημάτιστη και ευχάριστη εμπειρία χρήσης, διατηρώντας ωστόσο το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

OPPO A38

Το OPPO Α38  έκανε το ντεμπούτο του στα ράφια των καταστημάτων στα 169,90€ και με μια τόσο χαμηλή τιμή, ο πήχης των προσδοκιών μας όταν το πήραμε στα χέρια μας δεν ήταν ψηλά. Ευτυχώς, το A38 μας διέψευσε με μια αξιόλογη συλλογή τεχνικών χαρακτηριστικών που δεν προκαλούν προβλήματα στην συνήθη καθημερινή χρήση της πλειονότητας των καταναλωτών.

Ξεκινάμε με την Sunlight οθόνη 6,56″, η οποία οφείλει το όνομά της στη μέγιστη φωτεινότητα των 720 nits, ώστε να είναι ευανάγνωστη και κάτω από το φως του ήλιου.

Αυξημένος είναι και ο ρυθμός ανανέωσης (90Hz) για ομαλή κίνηση, αλλά η ανάλυση περιορίζεται στα 1612×720 pixel. Παράλληλα, όταν γύρω σας υπάρχει… βαβούρα, χάρη στη λειτουργία Ultra Volume Mode, η ένταση του ηχείου μπορεί να ενισχυθεί κατά 300%.

OPPO A38Ο 33W SUPERVOOC φορτιστής που περιλαμβάνεται στη συσκευασία γεμίζει γρήγορα την μπαταρία των 5.000mAh, η οποία χάρη στο MediaTek Helio G85 chipset καταναλώνεται με σχετική φειδώ. Τα 128GB αποθηκευτικού χώρου είναι επεκτάσιμα με κάρτα microSD και τα ομολογουμένως λιγοστά 4GB της μνήμης μπορούν να επιστρατεύσουν την τεχνική RAM Expansion, η οποία αξιοποιεί ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο «μεταμορφώνοντάς» τον σε έως και 4GB εικονικής (και σαφώς πιο αργής) RAM.

Η AI κάμερα 50MP (με f/1.8 διάφραγμα) και ο αισθητήρας βάθους 2MP αποτυπώνουν όμορφα πορτραίτα και φωτεινές φωτογραφίες, ειδικά όταν επιστρατεύεται η τεχνική pixel binning που συνδυάζει την φωτοαπορροφητικότητα τεσσάρων pixel σε ένα. Στον τομέα του βίντεο, βέβαια, θα αρκεστείτε στα στοιχειώδη (1080p@30fps). Το ίδιο ισχύει και για την selfie κάμερα των 5MP.

Δοκιμάσαμε την «Glowing Black» απόχρωση (κυκλοφορεί και σε «Glowing Gold»), η οποία κατορθώνει να ξεχωρίσει παρά το μαύρο της χρώμα, μιας και παντρεύει ένα ματ φινίρισμα με στοιχεία που προσδίδουν λάμψη και στιλ.


 Μας άρεσε

  • Τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου καλύπτουν πλήρως ένα τυπικό επίπεδο χρήσης
  • Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Αισθητήρας κάμερας στα 50MP
  • Μπαταρία 5.000mAh και φορτιστής 33W στη συσκευασία
  • Φωτεινή οθόνη με 90Hz ρυθμό ανανέωσης
  • Υποδοχή 3,5χιλ. για ακουστικά
  • Προσιτή τιμή

Δεν μας άρεσε

  • Η πολύ μικρή διαφορά στο κόστος από το σαφώς ανώτερο A58 δεν δικαιολογεί την επιλογή του A38
  • Τα 4GB RAM κρίνονται λίγα για τα δεδομένα της εποχής
  • Η ανάλυση της οθόνης περιορίζεται στα 720p

OPPO A58

OPPO A58Πλήρες σε τεχνικά χαρακτηριστικά, το OPPO A58 απευθύνεται σε όσους ψυχαγωγούνται καθημερινά με τη βοήθεια του κινητού τους, καθώς στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται διπλά στερεοφωνικά ηχεία και μια εντυπωσιακή -για τα δεδομένα της κατηγορίας- FHD+ IPS οθόνη 6,72 ιντσών. Η Sunlight Display, όπως την αποκαλεί η εταιρεία, εξασφαλίζει μέγιστη φωτεινότητα 680 nits, ώστε το περιεχόμενό της να είναι ευδιάκριτο ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Η υψηλή ανάλυση των 2400×1080 pixel και η 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3 πιστοποιούν με αριθμούς αυτό που είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού: η θέαση κάθε τύπου περιεχομένου στην οθόνη του OPPO A58 είναι πραγματική απόλαυση! Ταυτόχρονα, η λειτουργία All-Day AI Eye Comfort επιχειρεί να μειώσει την οφθαλμική κόπωση έπειτα από παρατεταμένη χρήση.

Επιστρέφοντας στα δίδυμα ηχεία, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι κατά 40% πιο δυνατά από τα αντίστοιχα της προηγούμενης γενιάς. Αν μάλιστα βρίσκεστε σε κάποιο πολύβουο περιβάλλον και δεν ακούτε τον συνομιλητή σας σε μια τηλεφωνική κλήση ή απλά θέλετε να ξεκινήσετε… πάρτι από το κινητό σας, η επιλογή Ultra Volume Mode μεγιστοποιεί την ένταση των ηχείων έως και 300%!

Το Helio G85 chipset της MediaTek με διαδικασία παραγωγής 12nm είναι μια λιτή μεν, αξιοπρεπής δε, πρόταση. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής αποτελείται από δύο Cortex-A75 πυρήνες στα 2.0 GHz και έξι λιγότερο ενεργοβόρους και πιο αργούς Cortex-A55 πυρήνες, χρονισμένων στα 1,8GHz. Τα γραφικά επωμίζεται η Mali-G52 MC2 GPU. Τον ρόλο του λειτουργικού αναλαμβάνει το Android 13, εφοδιασμένο με το περιβάλλον χρήσης ColorOS 13.1 της OPPO. 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης με τη βοήθεια κάρτας microSDXC.

Υποστηρίζονται όλες οι σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας, όπως dual band WiFi ac, Bluetooth 5.3 και NFC για ανέπαφες πληρωμές, αλλά όχι 5G δίκτυα. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο power button στο πλάι. Η μπαταρία των 5.000mAh φορτίζει γρήγορα (100% σε μόλις 75 λεπτά) με τη βοήθεια του 33W SUPERVOOC φορτιστή που σας περιμένει στον πυθμένα της συσκευασίας.

Η κύρια κάμερα απαρτίζεται από έναν αισθητήρα 50MP και έναν βοηθητικό αισθητήρα βάθους στα 2MP, για εύκολα και εντυπωσιακά bokeh πορτραίτα με θολωμένο φόντο και πλήρως εστιασμένα πρόσωπα. Υποστηρίζεται η τεχνική pixel binning, όπου τέσσερα pixel συνδυάζονται σε ένα pixel μεγαλύτερης επιφάνειας προκειμένου να απορροφήσουν περισσότερο φως. Οι επιδόσεις τις κάμερας κινούνται σε ανεκτά επίπεδα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το χαμηλό κόστος της συσκευής. Στον τομέα του βίντεο μην περιμένετε, φυσικά, επιδόσεις flagship, καθώς η ανάλυση περιορίζεται στα 1080p@30fps. Η selfie κάμερα έρχεται με αισθητήρα 8MP και δυνατότητα καταγραφής Full HD βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να ολοκληρώσουμε την παρουσίαση του OPPO A58 δίχως να αναφερθούμε στην πλάτη της «Dazzling Green» έκδοσης που δοκιμάσαμε, η οποία έκλεψε… καρδιές στα γραφεία μας με την… τιρκουαζοβεραμάν απαστράπτουσα εμφάνισή της! Εναλλακτικά, για τους πιο… συντηρητικούς, υπάρχει και η Glowing Black απόχρωση, αλλά και στις δυο περιπτώσεις η IPX4 πιστοποίηση για αντοχή σε πιτσιλιές νερού θα σας απαλλάξει από περιττά άγχη. Το OPPO Α58 ξεκίνησε το ταξίδι του στην ελληνική αγορά στην τιμή των 179,90€.


Μας άρεσε

  • Η 6,72 ιντσών FHD+ οθόνη είναι εντυπωσιακή
  • Δυνατός ήχος από τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία
  • 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη
  • Υποδοχή 3,5χιλ. για ακουστικά
  • Μπαταρία 5.000mAh και φορτιστής 33W στη συσκευασία

Δεν μας άρεσε

  • Οι επιδόσεις της κάμερας θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς καλύτερες
  • Δεν υποστηρίζει 5G