Η 3.1 ηχομπάρα της Sony μπορεί να αποτελέσει μια υπολογίσιμη «όλα σε ένα» λύση για όσους θέλουν να μυηθούν στον κινηματογραφικό ήχο χωρίς να γεμίσουν το σαλόνι τους με ηχεία.

Sony HT-S2000Έπειτα από πρόσφατη αναβάθμιση του PlayStation 5, ενσωματώθηκε στην παιχνιδομηχανή της Sony η υποστήριξη Dolby Atmos ήχου και η 3.1 ηχομπάρα της εταιρείας έθεσε άμεσα υποψηφιότητα για δοκιμές! Αν και δεν αποτελεί τον ιδανικότερο σύμμαχο της next-gen κονσόλας της Sony, σίγουρα θα δώσει άλλη διάσταση στις gaming βραδιές σας… Το ίδιο θα συμβεί και με τις κινηματογραφικές σας βραδιές, αλλά και με την ακρόαση της αγαπημένης σας μουσικής. Για να συμβούν, όμως, όλα τα παραπάνω, πρώτα πρέπει να μπει σε λειτουργία, οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Μας κέρδισε με το «καλημέρα»!

Η πρώτη μας επαφή με την Sony HT-S2000 κερδίζει πόντους χάρη στην αρκετά πρακτική και ασφαλή στη μεταφορά συσκευασία της. Εμφανισιακά, πρόκειται για μια από τις πιο… γοητευτικές ηχομπάρες που έχουμε δοκιμάσει, με τα 80 εκατοστά του μήκους της να την καθιστούν επιβλητική μεν, εύκολα τοποθετήσιμη δε κάτω από οποιαδήποτε τηλεόραση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για επιτοίχια αγκίστρωση.

Αφού, λοιπόν, συνδεθεί με την τηλεόραση μέσω του HDMI καλωδίου που θα βρείτε στη συσκευασία, το μόνο που απαιτείται για τη λειτουργία της Sony HT-S2000 είναι προφανώς να την βάλετε στην πρίζα. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή «Home Entertainment Connect» για smartphone επιτρέπει μέσα από έναν συνοπτικό και εξαιρετικά εύχρηστο οδηγό να προβείτε σε περαιτέρω βήματα της εγκατάστασης, όπως σύνδεση με υποστηριζόμενα ηχεία ή subwoofer, η ρύθμιση του βάθους του μπάσου κ.α.

Η eARC (enhanced Audio Return Channel) επιλογή στην HDMI θύρα είναι μονόδρομος για την ηχομπάρα όταν απαιτείται διευρυμένο bandwidth για να περάσουν τα «βαριά» δεδομένα σαφώς πλουσιότερων σε ηχητική πληροφορία προτύπων, όπως των υποστηριζόμενων Dolby Atmos και DTS:X. Αν και υποστηρίζεται έλεγχος της ηχομπάρας με ένα τηλεκοντρόλ (π.χ. αυτό της TV σας), στη συσκευασία υπάρχει και ένα μικροκαμωμένο κομψότατο remote ειδικά για την S2000, χρήσιμο στην περίπτωση που για κάποιον… αδιευκρίνιστο λόγο, προτιμήσετε την σύνδεση μέσω οπτικού καλωδίου.  Φυσικά, στην πάνω δεξιά πλευρά της soundbar υπάρχουν χειριστήρια αφής και κάτω τους μια μικρή οθόνη ενδείξεων, χρήσιμη όταν εναλλάσσεστε ανάμεσα σε διαφορετικές πηγές. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση με smartphone, tablet ή laptop μέσω Bluetooth. Παρόλο που η συσκευή διαθέτει WiFi συνδεσιμότητα, δυστυχώς η χρήση της περιορίζεται στην σύνδεση με δορυφορικά ασύρματα ηχεία της εταιρείας, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά.

Ποιοτικός ήχος στην σωστή (πλέον) τιμή

Sony HT-S2000Αφού, λοιπόν, ξεπεράσαμε τον «καημό» μας για την χαμένη ευκαιρία του audio streaming μέσω WiFi, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό που έχει να μας προσφέρει η Sony HT-S2000, και αυτό δεν είναι άλλο από ποιοτικός ήχος 3.1 καναλιών με υποστήριξη Dolby Atmos και DTS:X. Η απόδοση στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες είναι αξιόλογη, με ιδιαίτερο… ταλέντο στην καθαρή απόδοση διαλόγων, καθώς υπάρχει διακριτό κεντρικό κανάλι που επωμίζεται τη διαύγειά τους.

Sony HT-S2000Παρά το γεγονός πως η Sony HT-S2000 δεν συνοδεύεται από ξεχωριστό subwoofer, η «μαγική» μπάρα των 80 εκατοστών καταφέρνει να βγάζει χαρακτήρα και στις χαμηλές συχνότητες. Η ρύθμιση του επιπέδου του μπάσου είναι στο χέρι σας και ως εκ τούτου θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να πειραματιστείτε μέχρι να εντοπίσετε το σημείο που ευχαριστεί περισσότερο τα δικά σας αφτιά. Η Dolby Atmos συμβατότητα μάς έπεισε πως ο ήχος μάς περικυκλώνει και οι πηγές του όντως βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο χώρο. Φυσικά, μην περιμένετε το βάθος που δίνουν δυο πίσω δορυφορικά ηχεία, το ύψος των up-firing λύσεων ή τα μπάσα ενός ξεχωριστού subwoofer, μα σε κάθε περίπτωση, αν ψάχνετε μια «όλα σε ένα» λύση, δίχως να θέλετε να γεμίσετε το σαλόνι σας με ηχεία, βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο.

Η τιμή των 399€ με την οποία ξεκίνησε το ταξίδι της η Sony HT-S2000 στην ελληνική αγορά θα μπορούσε σίγουρα να είναι πιο ανταγωνιστική, όπερ και εγένετο με αφορμή την περίοδο της Black Friday, όπου την εντοπίσαμε στα 299€, ένα πιο… ρεαλιστικό κόστος που την καθιστά, πλέον, συμφέρουσα επιλογή.


Μας άρεσε

  • Ποιοτικός ήχος 3.1 καναλιών με υποστήριξη Dolby Atmos / DTS:X
  • Εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση από smartphone app
  • Ικανοποιητικά μπάσα με δυνατότητα παραμετροποίησης χάρη στο ενσωματωμένο subwoofer
  • Εξαιρετική απόδοση των διαλόγων

Δεν μας άρεσε

  • Αν δεν συνδέσετε δορυφορικά ηχεία δεν θα έχετε αυθεντική surround εμπειρία
  • Θα θέλαμε δυνατότητα για streaming μέσω WiFi

Χαρακτηριστικά

Ενισχυτής: Ψηφιακός ενισχυτής S-Μaster 5 καναλιών

Συνολική ισχύς: 250W

Subwoofer: Ενσωματωμένο στην ηχομπάρα

Συνδεσιμότητα: 1x HDMI (eARC/ARC), οπτική είσοδος ήχου, Bluetooth 5.2, WiFi ac (μόνο για ασύρματη σύνδεση με δορυφορικά ηχεία)

Τεχνολογία εικονικού surround: S-Force Pro, Vertical Surround Engine, DTS Virtual:X

Διαστάσεις: 80×12,4×6,4 εκ.

Βάρος: 3,7 κιλά