Η LG Electronics (LG) φιλοξένησε τους τελικούς του 2023 Global IT Challenge για νέους με κινητικά προβλήματα (GITC) στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου. Στην επιτυχημένη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε εκτός διαδικτύου για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, 461 νέοι με αναπηρία από 18 διαφορετικές χώρες διαγωνίστηκαν σε συνολικά έξι, διαφορετικές IT προκλήσεις.

Οι προκλήσεις περιλάμβαναν την eTool challenge, η οποία αποτελείται από  μια δοκιμασία της ικανότητας των συμμετεχόντων να δημιουργούν διαφάνειες παρουσιάσεων και να χρησιμοποιούν υπολογιστικά φύλλα- την eLifeMap challenge, μια αξιολόγηση της ικανότητας κάποιου να πραγματοποιεί αναζητήσεις κειμένου και εικόνων στο διαδίκτυο- την eContent challenge, μια αξιολόγηση των δυνατοτήτων παραγωγής και επεξεργασίας βίντεο- και την eCreative challenge, η οποία ανέθεσε στους συμμετέχοντες να κωδικοποιήσουν ένα πρόγραμμα αυτοκινήτου αυτόνομης οδήγησης και να αναπτύξουν μια ιδέα για μια τεχνολογία που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες.

Το GITC 2023, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 για να βοηθήσει τους νέους με κινητικά προβλήματα να γίνουν πιο έμπειροι στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ( ICT) και να τους υποστηρίξει να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και τα πρακτικά εργαλεία που χρειάζονται για να συμμετάσχουν πλήρως στην κοινωνία, φιλοξενήθηκε από την LG Corporation, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας καθώς και την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι και διοργανώθηκε από την LG, τον Zayed Higher Organization των ΗΑΕ και την Οργανωτική Επιτροπή του GITC.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 5.000 νέοι με κινητικά προβλήματα από 40 χώρες έχουν λάβει μέρος στο GITC. Ο διαγωνισμός συνεχίζει να αποτελεί εφαλτήριο για τους νέους με κινητικά προβλήματα, καθώς πολλοί πρώην συμμετέχοντες συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους σε τομείς που σχετίζονται με την πληροφορική και άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Ιστορικά, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο GITC προέρχονται από χώρες της Ασίας, όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη. Φέτος, ωστόσο, η GITC απέκτησε μεγαλύτερη ποικιλομορφία, φιλοξενώντας για πρώτη φορά νέους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως η Αίγυπτος και η Κένυα.

Με την ολοκλήρωση της πενθήμερης διοργάνωσης, ο Muhammad Naazir Danesh από τη Μαλαισία ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του GITC 2023. Πέτυχε υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες του φετινού GITC.

Ο  Muhammad Naazir Danesh ήταν πάντα παθιασμένος με τον τομέα της πληροφορικής από την παιδική του ηλικία και παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σκοπεύει να γίνει ειδικός πληροφορικής στο μέλλον. 

“Το ταξίδι μου για να γίνω ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ΙΤ ξεκίνησε από την ανεκτίμητη συμβολή όσων γνώρισα”, δήλωσε ο Muhammad Naazir Danesh. “Αυτή η αναγνώριση είναι ταυτόχρονα τιμή και κίνητρο για να κυνηγήσω τα μεγαλύτερα όνειρά μου στο μέλλον”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η LG παρουσίασε στους διαγωνιζόμενους το Universal UP Kit σε ειδικό εκθεσιακό χώρο δίπλα στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Το Kit, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IFA 2023, είναι μια συλλογή από καινοτόμα αξεσουάρ και πρόσθετα οικιακών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη χρήση ευκολότερη για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή αναπηρίας. Όσοι από τους διαγωνιζόμενους του GITC γνώρισαν από κοντά το Universal UP Kit εκφράστηκαν με διθυραμβικά σχόλια για τις περιεκτικές, νέες λύσεις της LG.

Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε μια φωτογραφική ζώνη που περιλαμβάνει την υπόσχεση της εταιρείας Life’s Good και μάλιστα διέθεσε επώνυμα προϊόντα που περιλαμβάνουν τη φιλοσοφία και τις βασικές αξίες της εταιρείας LG. Το GITC αποτέλεσε την πρωταρχική εκδήλωση για να δείξει το νόημα του Life’s Good, με όλους τους συμμετέχοντες να εργάζονται σκληρά για να ολοκληρώσουν τις προκλήσεις τους, ακόμη και όταν αντιμετώπιζαν δύσκολες αποστολές. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο GITC θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν τολμηρές προκλήσεις και με αισιοδοξία να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε προκλήσεις συναντήσουν στο μέλλον.

Ως υπεύθυνος παγκόσμιος εταιρικός πολίτης, η LG θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τους νέους με κινητικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο μέσω της υποστήριξης πρωτοβουλιών όπως το GITC. “Το GITC είναι η τέλεια πλατφόρμα για τους νέους με κινητικά προβλήματα που επιδιώκουν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο μέσω της πληροφορικής, ξεπερνώντας τα εμπόδια όσον αφορά τις ικανότητες, τη θρησκεία και την εθνικότητα”, δήλωσε ο Yoon Dae-sik, ανώτερος αντιπρόεδρος εξωτερικών σχέσεων της LG Electronics. “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους νέους με αναπηρίες μέσω του GITC και θα τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους”.