Η TCL με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι η καινοτόμος βιώσιμη καλλιτεχνική εγκατάστασή της, #TCLGreen, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Kevin Chu, κέρδισε το πολυπόθητο Red Dot Design Award for Brands and Communication Design 2023.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωριζόμαστε σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού παγκοσμίως για τον καλό σχεδιασμό και τη δημιουργικότητά μας», δήλωσε ο Tiago Abreu, Επικεφαλής του Design Innovation Center, X-Lab στην TCL. «Το γλυπτό TCLGreen είναι ο τέλειος δυναμικός συνδυασμός της τέχνης και της τεχνολογίας ώστε να εμπνέει μεγαλείο και να κάνει δημιουργεί τάση. Συμβολίζοντας την ανάπτυξη και την εκτίμηση όλων των πόρων του πλανήτη μας, η εγκατάσταση απεικονίζει τη δέσμευσή μας να διευκολύνουμε έναν πιο πράσινο πλανήτη για όλους». 

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με την παγκόσμια καμπάνια #TCLGreen, το γλυπτό TCLGreen αντιπροσωπεύει την ιστορία ESG της TCL και το ταξίδι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατασκευασμένο από περισσότερες από 1.000 ανακυκλωμένες και απορριπτόμενες ηλεκτρονικές πλακέτες κυκλωμάτων που παρέχονται από την TCL, εμπνέεται από λεπίδες γρασιδιού και απεικονίζει τη βασική πρόκληση της ανακύκλωσης ηλεκτρονικών προϊόντων, ενώ συνδυάζει στοιχεία βιώσιμης φυσικής τέχνης, διαδραστικής τέχνης, τέχνης metaverse και AI για να παρουσιάσει μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία.

Νωρίτερα φέτος, το γλυπτό TCLGreen κέρδισε το Golden A’ Design Award ως ο μοναδικός νικητής στην κατηγορία Circular Economy and Regenerative Design. Πριν από αυτό, μέρος της εγκατάστασης εμφανίστηκε επίσης στην CES 2023 στο Λας Βέγκας και στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου για να εμπνεύσει τους επισκέπτες στην πορεία τους προς έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Στην IFA 2023 τον Σεπτέμβριο, το έργο τέχνης εκτέθηκε εν μέρει ως μέρος μιας multi-sensory έκθεσης που συνδυάζει βίντεο, ήχο και φως.

Ενώ το #TCLGreen ξεκίνησε επίσημα το 2022, η βιωσιμότητα αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα της TCL. Ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η TCL εφαρμόζει λύσεις καινοτομίας, πράσινης τεχνολογίας και καθαρής ενέργειας σε όλα τα προϊόντα, την κατασκευή, την αλυσίδα εφοδιασμού και την κουλτούρα της. Εκτός από την εφαρμογή χαμηλού βάρους, μη-ρυπογόνων, ανανεώσιμων και βιώσιμων υλικών συσκευασίας, διασφαλίζει ότι ο σχεδιασμός κάθε προϊόντος είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικός προς το περιβάλλον μέσω επιμελών προσπαθειών Ε&Α – επιτυγχάνοντας βελτιωμένη πρακτικότητα, ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση από τους καταναλωτές. Τον περασμένο μήνα, η TCL Industries τιμήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πράσινου Σχεδιασμού με το διακεκριμένο Green Design International Contribution Award.

Όσον αφορά την κατασκευή, η TCL έχει καθιερώσει διάφορες αποτελεσματικές διαδικασίες για τη μείωση της ρύπανσης, τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαχείριση των αερίων του θερμοκηπίου καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει σημαντικές δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και της κατανάλωσης νερού, ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και EPS έως το 2025. Στο Carbon Neutrality White Paper που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε επίσης επίσημα στόχους για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2030 και την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050.

Επιπλέον, η TCL εμπλέκει ενεργά προμηθευτές και υπαλλήλους για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού και κουλτούρας. Πέρυσι, η εταιρεία ενημέρωσε τις εσωτερικές απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ξεκίνησε ένα σύστημα τεχνικών προτύπων χωρίς αλογόνο με τους προμηθευτές, επιτυγχάνοντας τελικά τον λογαριασμό υλικών χωρίς αλογόνο για τα περισσότερα smartphones της TCL. Στις ΗΠΑ, η TCL συνεργάζεται επίσης με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) στο πλαίσιο της δέσμευσης America Recycles, καθώς και με κρατικές υπηρεσίες και τοπικές κοινότητες για την προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης και εκπαίδευσης. Για την ακλόνητη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει κερδίσει το Gold Tier Award στο ετήσιο Sustainable Materials Management Electronics Challenge της EPA για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και έλαβε το πρώτο Special Sustainability Leadership Award το 2021.

Με ιστορία που εκτείνεται πάνω από έξι δεκαετίες, το Red Dot Design Award θεωρείται παγκοσμίως σήμερα ως ένα από τα πιο περιζήτητα σήματα ποιότητας για καλό σχεδιασμό. Ως βραβευμένο έργο, η καλλιτεχνική εγκατάσταση TCLGreen θα παρουσιαστεί σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό στην ιστοσελίδα Red Dot και σε άλλες προσωπικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας την εξαιρετική δημιουργικότητα και την ισχυρή επικοινωνία της TCL στη μετάδοση των πράσινων δεσμεύσεών της σε όλα τα σημεία επαφής.