του Λεωνίδα Παπαδημητρίου

Σε κατάστημα κεντρικής αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας έγινε σήμερα η παρουσίαση των δύο νέων συσκευών από τους υπεύθυνους της IntelliSolutions

IntelliSolutions logoΕπίσημα διατίθενται από σήμερα στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα της Palm, Centro και Treo 500, με την επίσημη παρουσίαση του να πραγματοποιείται από την IntelliSolutions σε κατάστημα κεντρικής αλυσίδας προϊοντων τεχνολογίας στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Οι νέες συσκευές σημειώνουν εξαιρετικές πωλήσεις στο εξωτερικό και ανάλογη αναμένεται η πορεία τους και στην ελληνική αγορά. «Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Palm, στόχος μας ήταν η αξιοποίηση των smartphones Treo ως ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό εργαλείο, προκειμένου σε συνδυασμό με μία σειρά από mobile εφαρμογές να καλύψουμε κάθετες αγορές, όπως ασφαλιστικούς οργανισμούς, φαρμακευτικές εταιρείες και νομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα στόχο που έχει αρχίσει ήδη να επιτυγχάνεται», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IntelliSolutions, Παναγιώτης Γιαλελής, Ενώ, συνέχισε αναφέροντας: «Ταυτόχρονα, όμως, είδαμε ότι υπάρχει ανταπόκριση και από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που αναζητούν συσκευές που να καλύπτουν τόσο επαγγελματικές όσο και ψυχαγωγικές ανάγκες τους, έναν χώρο στον οποίο κινείται το Palm Centro».

Το Palm Centro είναι από τις συσκευές που αλλάζουν τα δεδομένα. Βασισμένο στο εξαιρετικά εύχρηστο λειτουργικό σύστημα Palm OS, το Centro είναι ένα πανέμορφο από σχεδιαστικής απόψεως κινητό τηλέφωνο, το οποίο είναι ιδανικό για ανθρώπους κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται για chat, email και πρόσβαση στο web μέσα από το κινητό τηλέφωνο τους. Γι’ αυτό το θέμα, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογικού Τομέα της IntelliSolutions, Παύλος Τζιώρκας ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Centro κατάφερε μέσα σε μόλις πέντε μήνες να ξεπεράσει το ένα εκατ. συσκευές σε πωλήσεις».

Το Palm Treo 500 συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Treo, οι συσκευές της οποίας καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών, προσφέροντας αρκετά καινοτόμα εργαλεία που διευκολύνουν την καθημερινή χρήση. Βασισμένο στα Windows Mobile 6, έρχεται με κάμερα 2 megapixels και δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 3G και HSDPA. Από πλευράς σχεδιασμού, το Treo 500 ακολουθεί τη φιλοσοφία του Centro με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα όμορφα smartphones της παγκόσμιας αγοράς.

Η μέχρι τώρα πορεία της Palm στην ελληνική αγορά είναι ικανοποιητική και κάτι ανάλογο αναμένεται για τη διάθεση των Centro και Treo 500. «Η εκτίμηση μας είναι ότι μπορούμε να αποσπάσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς smartphones, η οποία είναι και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Τζιώρκας

Τόσο το Palm Centro όσο και το Palm Treo 500 βρίσκονται ήδη στις προθήκες των μεγαλύτερων αλυσίδων καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και ειδών πληροφορικής της χώρας μας, όπως η FNAC, η Multirama, το Public, η Cosmote κ.ά. Για την τεχνική υποστήριξη, η IntelliSolutions έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με εταιρείες που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα, όπως είναι η |VServices.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Palm είναι ένας από τους πρωτοπόρους των «έξυπνων» φορητών συσκευών, έχοντας ως παρελθόν παρουσιάσει προϊόντων όπως το PalmPilot και το Palm V, τα οποία δημιούργησαν μία νέα κατηγορία συσκευών και αποτέλεσαν παγκόσμιες εμπορικές επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια, η Palm έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones), με συσκευές όπως αυτές της οικογένειας Treo, οι οποίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στις ανεπτυγμένες αγορές. Παράλληλα, συνεχίζει να προωθεί PDA συσκευές με πιο γνωστές τις σειρές Palm Z22, Tungsten E2 και Palm Τ/Χ, οι οποίες είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Απόσπασμα της ομιλίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της IntelliSolutions, Παναγιώτη Γιαλελή