Η TeamViewer, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης του χώρου εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική αναβάθμιση της λύσης συνδεσιμότητας TeamViewer Tensor για επιχειρήσεις, η οποία υποστηρίζει το τμήμα πληροφορικής στη συντήρηση κρίσιμου για την επιχείρηση εξοπλισμού.

Με κορυφαία συμβατότητα, ασφάλεια και απόδοση, το TeamViewer Tensor προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση όλων των συσκευών, βελτιώνοντας την παρακολούθηση και την υποστήριξη, καθώς και τη διαχείριση πρόσβασης.

Αυτή η ενημέρωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτιωμένη ασφάλεια, στις νέες δυνατότητες διαχείρισης κινητών συσκευών και στο ανασχεδιασμένο user interface με session links ως εναλλακτική λύση για την ταυτότητα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας με επίκεντρο την επιχείρηση

Το TeamViewer Tensor επεκτείνει ακόμη περισσότερο τον λεπτομερή έλεγχο και τους περιορισμούς πρόσβασης, προσθέτοντας τη δυνατότητα “Bring Your Own Certificate” (BYOC) καθώς και προ-εγκεκριμένες συνεδρίες πρόσβασης στις υπάρχουσες υπό προϋποθέσεις δυνατότητες πρόσβασης. Το BYOC επιτρέπει στους πελάτες της TeamViewer να ελέγχουν πλήρως την πρόσβαση στο εσωτερικό του εταιρικού τους δικτύου, παρέχοντας πρόσβαση μόνο σε συσκευές με εγκατεστημένο το προσαρμοσμένο πιστοποιητικό. Σε συνδυασμό με τον νέο τρόπο σύνδεσης της TeamViewer υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πιστοποιημένων session links επιτρέποντας σύνδεση μίας χρήσης μεταξύ πιστοποιημένων συσκευών εντός του οργανισμού σας, εξαλείφοντας κάθε τυχαία λανθασμένη ρύθμιση και πιθανή παραβίαση πρόσβασης.

Source: TeamViewer // Custom Certificate (BYOC)

Οι προ-εγκεκριμένες υπό προϋποθέσεις access sessions προσφέρουν έλεγχο με τον προκαθορισμό μιας σύνδεσης σε συσκευές ή ομάδες συσκευών, με σταθερό timeslot και χρονικό όριο, που είναι διαθέσιμα για εξερχόμενες και εισερχόμενες συνδέσεις. Ειδικά οι οργανισμοί που συνεργάζονται με τρίτους ή πελάτες μπορούν να μειώσουν το φόρτο εργασίας τους στο IT τμήμα, προορίζοντας μεμονωμένα sessions εντός του προϊόντος, χωρίς να συμβιβάζονται οι κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας.

Source: TeamViewer // pre-approved access session

Ολιστική παρακολούθηση και διαχείριση της συσκευής

Το TeamViewer Tensor είναι μια εξειδικευμένη λύση για μεγαλύτερες εταιρείες, με διαφορετικές συσκευές και ιδιαίτερη ανάγκη για ασφάλεια και επεκτασιμότητα. Ως εκ τούτου, η TeamViewer έχει προσθέσει δυνατότητες διαχείρισης κινητών συσκευών στη λύση απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης, οι οποίες αποτελεί μέρος του Tensor από προεπιλογή. Με την τελευταία προσθήκη, το TeamViewer Tensor προσφέρει πλέον μια ολιστική επισκόπηση ολόκληρου του IT και OT, καλύπτοντας όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των android και iOS, επιτρέποντας την κεντρική ανάπτυξη διορθώσεων, πολιτικών διαχείρισης, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συσκευών και απομακρυσμένων αντίγραφων ασφαλείας, καθώς και τη διαγραφή δεδομένων.

Source: TeamViewer // mobile device management dashboard

Επανασχεδιασμένη διασύνδεση και βελτιωμένη ροή εργασίας

Το TeamViewer Tensor έχει επανασχεδιάσει ολόκληρη την εμπειρία χρήσης, εισάγοντας μια σειρά βελτιώσεων, όπως γρήγορες ενέργειες, καθολική αναζήτηση και συνοδευτική πλατφόρμα, για να διευκολύνει τα μεγάλα τμήματα IT που συντηρούν χιλιάδες συσκευές ταυτόχρονα. Ένας νέος διαδικτυακός πελάτης επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία με πρόσβαση στην αρχή σε όλα τα χαρακτηριστικά της εγκατεστημένης έκδοσης.

Source: TeamViewer // universal search, quick action /connect, companion dock

Η Mei Dent, Chief Product &Technology Officer δήλωσε: “Έχουμε καθορίσει το πρότυπο στην απομακρυσμένη προσβασιμότητα εδώ και πολύ καιρό και, κατά συνέπεια, βελτιώσαμε τη λύση TeamViewer Tensor για να καλύψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με ασφαλή και αξιόπιστη επικοινωνία, τοποθετώντας μας ως κορυφαίο παίκτη στον τομέα αυτό. Με αυτή τη σημαντική αναβάθμιση επικεντρωνόμαστε στην ασφάλεια επιχειρησιακού επιπέδου και στις βελτιωμένες ροές εργασίας, ενώ παράλληλα παρέχουμε μέγιστη ευελιξία, υποστηρίζοντας κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο – από τάμπλετ για παραγγελίες φαγητού σε ένα εστιατόριο μέχρι οθόνες ψηφιακής σήμανσης σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, σε κλασικό IT εξοπλισμό και κινητών μέχρι ρομπότ στο χώρο παραγωγής”.

Το TeamViewer Tensor έχει σχεδιαστεί με γνώμονα ομάδες όπως τμήματα IT ή υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, που χρειάζονται μια ενιαία, γρήγορη, αξιόπιστη και ασφαλή λύση, η οποία είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα περιβάλλοντα όπως  ενεργούς καταλόγους. Με πλήρη δυνατότητα ελέγχου, σχετικές πιστοποιήσεις για επιχειρήσεις και κατάταξη στο κορυφαίο 1% από την BitSight Security, το Tensor χρησιμοποιείται για απομακρυσμένη πρόσβαση ακόμη και σε οργανισμούς κρίσιμων υποδομών, όπως εργοστάσια παραγωγής, και σε κλάδους με υψηλή κανονιστική ρύθμιση, όπως η υγειονομική περίθαλψη ή οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.