Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στους μεγάλους νικητές στην τελετή των MEF Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας, στο πλαίσιο του MEF Global Naas Event.

Η παγκόσμια διοργάνωση αναγνώρισε τη Sparkle ως τον καλύτερο ευρωπαϊκό πάροχο υπηρεσιών στους τομείς SD-WAN, SASE και των υπηρεσιών MEF 3.0 Carrier Ethernet on Demand, ενώ απένειμε στον Daniele Mancuso, CEO της Sparkle Greece και Chief of Product Management του Sparkle Group, το βραβείο “Michael Howard Industry Impact Award” για την εξαιρετική του συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Στόχος των MEF Awards 2023 ήταν να αναγνωρίσουν την αριστεία και την καινοτομία μιας παγκόσμιας κοινότητας που δεσμεύεται να παρέχει προηγμένες λύσεις επικοινωνίας που βελτιώνουν την ψηφιακή οικονομία. Η φετινή διοργάνωση είχε πρωταγωνιστές τους παρόχους υπηρεσιών, τους προμηθευτές τεχνολογίας και τους επαγγελματίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση του μετασχηματισμου στον τομέα των δυναμικών υπηρεσιών.

Το βραβείο “SD-WAN Managed Service Provider of the Year – Region Europe” αναγνωρίζει τη λύση SD-WAN πολλαπλών προμηθευτών της Sparkle ως την πιο προηγμένη και ασφαλή υπηρεσία over-the-top σύνδεσης WAN, βασισμένη σε συγκεκριμένα policies, που εφαρμόζονται στην περιοχή της Ευρώπης.

Το βραβείο “Secure Access Service Edge (SASE) Managed Service Provider of the Year – Region Europe” αναγνωρίζει τη Sparkle για την εντυπωσιακή της λύση που συνδυάζει τη συνδεσιμότητα του δικτύου, τις λειτουργίες κυβερνοασφάλειας και τις πολιτικές συνδρομητών ως την πιο ανταγωνιστική παροχή υπηρεσίας SASE που είναι διαθέσιμη στην αγορά. Ήδη είχε αναγνωριστεί από τον MEF με το “Business Impact Award” το 2021 για την πρόσβαση Remote Employee Access στο Cloud, εφαρμόζοντας μια δομημένη και προ-τυποποιημένη προσέγγιση του MEF, που την καθιστά την βέλτιστη λύση για επιχειρήσεις που αναζητούν υψηλή απόδοση και ασφαλή συνδεσιμότητα, πλήρως ενσωματωμένη με τις υπηρεσίες cloud δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης παγκοσμίως.

Το βραβείο “On Demand MEF 3.0 CE Service Provider of The Year – Region Europe” αναγνωρίζει τη Sparkle για τη λύση Cloud Connect on Demand. Βασισμένη στο πιστοποιημένο δίκτυο MEF CE 3.0, η λύση Sparkle Cloud Connect επεκτείνει τα εταιρικά ιδιωτικά δίκτυα στο cloud, παρέχοντας καλύτερη απόδοση, αυξημένη αξιοπιστία, υψηλότερο εύρος ζώνης, χαμηλότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερη ασφάλεια από τις τυπικές συνδέσεις μέσω του δημόσιου διαδικτύου.

Επιπλέον, η επιτροπή τίμησε τον Daniele Mancuso με το μνημειώδες “Michael Howard Industry Impact Award” που τον αναγνωρίζει ως ένα αξιόλογο άτομο που έχει επηρεάσει θετικά τη δημιουργία του αισθήματος μιας κοινότητας, τον διαμοιρασμό γνώσης και την προώθηση της συνεργασίας για τη δημιουργία μιας βελτιωμένης βιομηχανίας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MEF από το 2019, ο Daniele έχει συνεισφέρει ενεργά σε σημαντικά έργα στο πλαίσιο των LSO API και της τεχνολογίας Blockchain, SASE και SD-WAN, προωθώντας μια υποστηρικτική προσέγγιση στις επαγγελματικές σχέσεις, συμβουλεύοντας τους συναδέλφους του και διατηρώντας μια θετική στάση που εμπνέει τους άλλους.

«Αυτά τα βραβεία, τονίζουν το σκληρό έργο όλων των “Sparklers” που με το καθημερινό τους έργο συμβάλλουν στην επιτυχία της εταιρείας και αναγνωρίζουν τη μετάβασή μας από έναν απλό χονδρέμπορο σε παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών», σχολίασε ο Daniele Mancuso, CEO της Sparkle Greece και Chief of Product Management του Sparkle Group στη Sparkle. «Είναι επίσης έκπληξη και τιμή μου που βραβεύτηκα με το βραβείο “Michael Howard Industry Impact Award”. Αυτή η αναγνώριση ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο και ενισχύει τη δέσμευσή μου να προωθήσω την υιοθέτηση ανοικτών προτύπων και συνεργασίας στη δυναμική και καινοτόμα βιομηχανία μας».

Η Sparkle συνεισφέρει αρκετά χρόνια στον MEF, από τα πρώτα χρόνια του προτύπου και πιστοποίησης του Carrier Ethernet, λειτουργώντας ως ισχυρή επιρροή και ενεργό μέλος στα πιο προκλητικά και καινοτόμα έργα. Ως πιστοποιημένη εταιρεία στον MEF από το 2011, η Sparkle είναι πράγματι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση των οδηγιών του MEF και έχει αναγνωριστεί με αρκετά βραβεία. Εκτός από τον Daniele Mancuso, η Sparkle συμμετέχει στη στρατηγική κατεύθυνση του συλλόγου με την Elisabetta Romano, Chair of Sparkle και MEF Advisory Board Member, την Antonella Sanguineti, Director Secure Cloud & Networking Product Management και Co-Chair of the Integrated Trust Network Maintenance Council και την Lorella Scalcione, Chief Information Officer και Co-Chair of Women@MEF.