Με τα διακριτικά «Wear OS by Google» και «Powered by the Snapdragon W5+ Gen 1 Platform» να ξεχωρίζουν στη συσκευασία του, το νέο ρολόι της Xiaomi δεν κρύβει τους έντονα… smart προσανατολισμούς του, δίχως να στερείται, ταυτόχρονα, μια σειρά από επιλογές για την εποπτεία της φυσικής μας κατάστασης.

Αν καλούμασταν να δώσουμε έναν γρήγορο ορισμό στο τι θεωρούμε «έξυπνο» ρολόι, θα επιλέγαμε την ειδοποιό διαφορά της εγκατάστασης εφαρμογών δικής μας επιλογής, κάτι που δεν διαθέτουν τα σαφώς οικονομικότερα fitness band. Στην περίπτωση του Xiaomi Watch 2 Pro, η χρήση του λειτουργικού της Google για wearable συσκευές, του  «Wear OS», ξεκλειδώνει τις πόρτες του ηλεκτρονικού καταστήματος Google Play για smartwatch, όπου οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αν θεωρείτε πως υπερβάλλουμε, μια ματιά εδώ: https://play.google.com/store/apps?device=watch&hl=el_GR είναι αρκετή για να σας πείσει για του λόγου το αληθές. Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σας, όποια χρήση κι αν επιφυλάσσετε για το ρολόι σας, ένα εντυπωσιακό πλήθος από εφαρμογές αναλαμβάνει να προσαρμόσει το Xiaomi Watch 2 Pro στις δικές σας απαιτήσεις.

Xiaomi Watch 2 ProΕνδεικτικά, μέσω της εφαρμογής Google Wallet και της NFC λειτουργικότητας της συσκευής, μπορείτε να πληρώνετε με ένα άγγιγμα του ρολογιού σας στο POS ενός καταστήματος, αφήνοντας το πορτοφόλι με τις κάρτες και τα μετρητά στο σπίτι! Εξίσου εύκολη είναι η χρήση του ψηφιακού βοηθού «Google Assistant», απλά λέγοντας «Ok, Google» στο ρολόι, προκειμένου να υποδεχτεί οποιοδήποτε πρόσταγμα! Με τη βοήθειά του, μπορούσαμε να ανάβουμε και να σβήνουμε τις έξυπνες λάμπες του σπιτιού μας, να ζητάμε ενημέρωση για τον καιρό ή να μαθαίνουμε τα νέα της αγαπημένης μας ομάδας, δίχως να χρειαστεί να ανατρέξουμε στο smartphone. Με 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, dual band (2.4GHz/5GHz) WiFi, NFC και Bluetooth 5.2, το Xiaomi Watch 2 Pro θυμίζει περισσότερο smartphone, παρά ρολόι. Μόνο η eSIM του λείπει, καθώς στην Ελλάδα δεν έρχεται η LTE εκδοχή του, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απαντάτε τις κλήσεις που έρχονται στο κινητό σας.

Επιτέλους, ένα «Wear OS» smartwatch με ικανοποιητική αυτονομία

Με διαδικασία παραγωγής 4nm, το Snapdragon W5+ Gen 1 chipset της Qualcomm κατορθώνει να συνδυάσει αξιοσημείωτη υπολογιστική ισχύ με ενεργειακές επιδόσεις πρωτόγνωρες για Wear OS συσκευή. Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των ρολογιών που υιοθετούσαν το λειτουργικό της Google είχαν ένα μελανό σημείο, την αυτονομία της μπαταρίας, η οποία μετά βίας επαρκούσε για μια ημέρα, και μάλιστα, συνήθως, δίχως να υπολογίζουμε τη νύχτα! Αντί, λοιπόν, να καταγράφουν την ποιότητα του ύπνου μας ή να μας συντροφεύουν στη νυχτερινή μας έξοδο, τα περισσότερα Wear OS smartwatch που είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν παρέμεναν πάνω στον φορτιστή τους στο κομοδίνο τα βράδια.

Το Xiaomi Watch 2 Pro, αντίθετα, όχι μόνο μας έβγαλε ένα πλήρες 24ωρο, αλλά με λίγη… σύνεση στη χρήση κράτησε με άνεση και δεύτερη μέρα δίχως επαναφόρτιση. Σύμφωνα με την εταιρεία, μάλιστα, μπορούν να περάσουν έως και 65 ώρες μέχρι να αντικρύσετε το 0% της μπαταρίας των 495mAh. Όταν χρειάστηκε να το ακουμπήσουμε πάνω στον κυκλικό φορτιστή του, επανήλθε πολύ γρήγορα στο 100%, μέσα σε περίπου 45 λεπτά. Μοναδικό μας παράπονο είναι πως πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τα δυο pin της πλάτης του ρολογιού με τα αντίστοιχα της βάσης και παρόλο που η μαγνητική έλξη βοηθά στην κατάλληλη τοποθέτηση, είναι ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος όποτε θέλουμε απλά να ακουμπήσουμε βιαστικά και… όπως να ‘ναι το ρολόι στη βάση φόρτισης.

Design και ποιότητα κατασκευής

Xiaomi Watch 2 ProΣτη χώρα μας έρχεται η WiFi/Bluetooth έκδοση και όχι η LTE, σε δυο χρωματικές παραλλαγές, μαύρο και ασημί. Και στις δυο εκδόσεις, το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με σχεδιασμό που παραπέμπει στα κλασικά ρολόγια, μένοντας πιστό στη… διαχρονική διάμετρο των 46 χιλιοστών για το καντράν του. Η παριζιάνικου τύπου στεφάνη, το ανθεκτικό και ευχάριστο στη χρήση λουράκι και η περιστρεφόμενη κορώνα πλοήγησης που είναι τοποθετημένη ανάμεσα στα δυο πλευρικά κουμπιά, συνθέτουν ένα πανέμορφο σύνολο, το οποίο είναι ανθεκτικό και στο νερό, σε πίεση έως 5ATM, βάθος ιδανικό για όσους λατρεύουν τα υποβρύχια σπορ. Η βασική πρωταγωνίστρια του ρολογιού, η AMOLED οθόνη 1,43 ιντσών, έρχεται χωρισμένη σε 466×466 pixel, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια ευχάριστη εμπειρία ανάγνωσης κάθε πληροφορίας, με φωτεινότητα που αγγίζει μέχρι και τα 600 nits.

Καταγραφή άθλησης, ύπνου και φυσικής κατάστασης

Πάνω από 150 λειτουργίες άσκησης μπορούν να καταγραφούν από το Xiaomi Watch 2 Pro, προκειμένου να μπορεί μετέπειτα να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των επιδόσεών σας. Πολλές είναι οι αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκτός σπιτιού, οπότε ως σύμμαχος στη χαρτογράφηση κάθε σας διαδρομής έρχεται το ακριβέστατο dual-band (L1 + L5) GNSS πέντε δορυφορικών συστημάτων (GPS, Galileo, Glonass, Beidou, QZSS).

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα μέτρησης της σύστασης σώματος (body composition), για την οποία το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε για λίγα δευτερόλεπτα τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο του άλλου σας χεριού πάνω στα δυο κουμπιά που είναι εξοπλισμένα με βιοηλεκτρικούς αισθητήρες. Με αυτή τη μέθοδο και χρησιμοποιώντας προηγμένους επιστημονικούς αλγόριθμους, το «έξυπνο» ρολόι της Xiaomi καταγράφει αρκετούς διαφορετικούς τύπους δεδομένων υγείας, όπως τα επίπεδα σωματικού λίπους, τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και την ποσότητα άλατος των οστών.

Παράλληλα, το Xiaomi Watch 2 Pro μπορεί να παρακολουθεί την ποιότητα αναπνοής και τα στάδια του ύπνου σας, τον καρδιακό σας ρυθμό και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ρολόι;


Μας άρεσε

  • Το λειτουργικό «Wear OS» της Google διαθέτει αναρίθμητες εφαρμογές!
  • Το Snapdragon W5 + Gen 1 chipset υπόσχεται υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
  • Μέτρηση σύστασης σώματος με ένα άγγιγμα των δυο σας δαχτύλων
  • Δελεαστική τιμή στα 299€

 Δεν μας άρεσε

  • Η εξαιρετική αυτονομία για τα δεδομένα του «Wear OS» εξακολουθεί να φαντάζει… λίγη, συγκρινόμενη με ρολόγια άλλων λειτουργικών συστημάτων