“Καίει” την γερμανική εταιρία πρώην υπεύθυνός της, ασφαλείας

deutsche-telecomΝέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως της δημοσιότητας το “ιστορικό” παρακολουθήσεων που έχει στο παθητικό της η Deutsche Telecom.

Με δηλώσεις που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Spiegel TV ο Χανς-Γιούργκεν Κνόκε, ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρίας την περίοδο 1998-2004, αποκάλυψε πως οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές στο γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom, είχαν ξεκινήσει από την εποχή του πρώην διευθυντή Ρον Ζόμερ, από το 1995 ως το 2002.

Σύμφωνα με τον Κνόκε, η υπόθεση της Deutsche Telekom δεν είναι η μοναδική. «Δεν είμαστε οι μόνοι», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να κατονομάσει άλλες εταιρίες.

Από την πλευρά του, ο Ρον Ζόμερ, όπως και ο διάδοχός του, Κάι-Ούβε Ρίκε, επιμένουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις πρακτικές αυτές.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν τόνισε για άλλη μια φορά ότι παρέχει πλήρη υποστήριξη στη γερμανική δικαιοσύνη, προκειμένου να φωτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που πλήττει την εταιρία.

«Πρόθεσή μου είναι να υποστηρίξω την εισαγγελία ώστε να διαλευκανθεί απολύτως η υπόθεση αυτή», είπε ο Όμπερμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagespiegel.