Χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα ακύρωσης θορύβου ANC 3.0, τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας υπόσχονται ένα αλησμόνητο ταξίδι στο αγαπημένο σας περιεχόμενο, απαλλαγμένο από κινητήρες αυτοκινήτων, «φασαριόζικα» κλιματιστικά και… οχλαγωγία από τους γύρω σας.

HUAWEI FreeBuds Pro 3Στο παρελθόν έχουμε δοκιμάσει αρκετά ακουστικά με αξιόλογο ήχο που, ωστόσο, όταν τα χρησιμοποιούσαμε σε πραγματικές συνθήκες, ο θόρυβος του περιβάλλοντός δεν μας επέτρεπε να απολαύσουμε την ποιότητά τους. Η Huawei, λοιπόν, φροντίζει να απομονώσει τα αφτιά μας από τη φασαρία κάθε πολύβουου χώρου, τόσο παθητικά, με τη χρήση σιλικόνης που εφαρμόζει τέλεια στον ακουστικό πόρο, αλλά και ενεργά, με το αναβαθμισμένο σύστημα ακύρωσης θορύβου Intelligent Dynamic ANC 3.0, το οποίο αναλαμβάνει να εξουδετερώσει όποιο ίχνος ενοχλητικής φασαρίας κατορθώσει να περάσει από τα φυσικά εμπόδια που ορθώνει κάθε ακουστικό. Έτσι, τα ολοκαίνουργια FreeBuds Pro 3 μπορούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε όλο του το μεγαλείο!

Σας επιτρέπουν να αφοσιωθείτε στον ποιοτικό τους ήχο

Αναλύοντας την πηγή του εν λόγω… ταλέντου, αξίζει να σταθούμε στους Ultra-Hearing Dual Drivers, ένα σύστημα τεσσάρων μαγνητών που εξασφαλίζει αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις, ακόμα και σε σχέση με τα ήδη εξαιρετικά FreeBuds Pro 2. Ένας μεγάλος οδηγός διαμέτρου 11 mm χαρίζει μια μοναδική εμπειρία ακρόασης, φτάνοντας όσο χαμηλά χρειαστεί, έως και τα 14Hz. Αν ανησυχείτε πως τα μπάσα των χαμηλών συχνοτήτων θα «θολώσουν» τις υψηλότερες συχνότητες, οφείλουμε να σας καθησυχάσουμε, αναφέροντας πως το tweeter φτάνει μέχρι τα 48KHz και με λίγους πειραματισμούς στο εύχρηστο περιβάλλον του equalizer (Triple Adaptive EQ) στην εφαρμογή «ΑΙ Life» θα καταλήξετε στο ιδανικό για τα αφτιά σας αποτέλεσμα.

Η δομή του ακουστικού πόρου διαφέρει σε κάθε άνθρωπο παρέα με τα γούστα όσον αφορά στη βαρύτητα που πρέπει να δίνεται σε κάθε συχνότητα του ήχου. Ακόμα και στον ίδιο ακροατή, ο ιδανικός συνδυασμός των εντάσεων των μπάσων, των μέσων και των πρίμων, διαφέρει ανάλογα με το είδος της μουσικής που ακούει την εκάστοτε στιγμή. Σε όλα τα παραπάνω, η Huawei έχει να καταθέσει αρκετά εφευρετικές λύσεις. Για αρχή, πολυσύνθετοι αλγόριθμοι προσαρμόζουν δυναμικά ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα του ήχου βάσει του πώς αυτός διαχέεται στο εσωτερικό του αφτιού μας, συνυπολογίζοντας τη δομή του και τον τρόπο που έχει εφαρμόσει το ακουστικό.

Παράλληλα, αν ανησυχείτε πως με το εξελιγμένο noise canceling σύστημα της εταιρείας θα πρέπει να σας… σκουντήξει κάποιος για να σας μιλήσει αφού βγάλετε τα ακουστικά, υπάρχει το Awareness mode, το οποίο επιτρέπει στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες (όπου κυμαίνεται η ανθρώπινη φωνή) να αναπαραχθούν ενισχυμένες στο εσωτερικό του ακουστικού. Η μετάβαση από λειτουργία σε λειτουργία γίνεται εύκολα, απλά «τσιμπώντας» τον βραχίονα κάθε ακουστικού. Το «pinch», λοιπόν, μας γλιτώνει από λανθασμένες εντολές λόγω ακούσιων αγγιγμάτων, ωστόσο θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσετε. Η αυξομείωση της έντασης του ήχου, βέβαια, παραμένει προσβάσιμη με ένα γλίστρημα του δαχτύλου σας στην επιφάνεια αφής που ενώνει το ακουστικό με το μικρόφωνο.

Τα HUAWEI FreeBuds Pro 3 υποστηρίζουν LDAC codec και L2HC 2.0 (το δεύτερο μόνο στην περίπτωση σύγχρονων HUAWEI κινητών με EMUI 13 και μεταγενέστερο). Φέρουν πιστοποιήσεις HWA και Hi-Res Audio Wireless, χάρη στη δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων ήχου με ρυθμό έως και 990 kbps.

Τα νέα ακουστικά της HUAWEI, βέβαια, δεν περιορίζουν τις αρετές τους σε ό,τι φτάνει στα αφτιά σας, αλλά και σε ό,τι φτάνει στα αφτιά του συνομιλητή σας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης. Το σύστημα Pure Voice 2.0 εξασφαλίζει πως θα ακούγεται καθαρά η φωνή σας στην άλλη άκρη της γραμμής, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε… λαϊκή αγορά! Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα FreeBuds Pro 3 διαθέτουν τρία μικρόφωνα σιλικόνης και ένα bone conduction μικρόφωνο, το οποίο αντιλαμβάνεται τον ήχο μέσω της οστικής αγωγιμότητας.

Άμεση σύνδεση, ακόμα και με δυο συσκευές ταυτόχρονα

Με όποια συσκευή κι αν τα συνδέσαμε, Windows laptop, iOS ή Android κινητό και tablet, τα FreeBuds Pro 3 δεν μας απογοήτευσαν. Συνδέονται αστραπιαία με τις «γνώριμες» σε αυτά συσκευές μας που βρίσκονται στον χώρο, χωρίς χρονοβόρα pairing κάθε φορά που βγαίνουν από τη θήκη τους. Η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με δυο συσκευές ταυτόχρονα, προκειμένου, για παράδειγμα, να διακόπτεται η αναπαραγωγή μουσικής από τη μία, όταν δεχόμαστε τηλεφωνική κλήση στην άλλη.

Φορτισμένα και «ετοιμοπόλεμα»

Τα IP54 ακουστικά είναι ανθεκτικά απέναντι σε σκόνη και σε πιτσιλιές από τις σταγόνες της βροχής ή τον ιδρώτα της προπόνησης, ενώ η αυτονομία τους υπερβαίνει ακόμα και τον υψηλό πήχη που έχει θέσει η ίδια η HUAWEI στην κατηγορία: οι έως 6,5 ώρες συνεχούς ακρόασης ανεβαίνουν στις 31 ώρες συνολικά, μαζί με την αυτονομία που εξασφαλίζει η θήκη, η οποία μάλιστα φορτίζει ταχύτατα.

Τέλος, για όσους δεν χρησιμοποιούν συχνά τα ακουστικά, αλλά όταν θέλουν να τα βγάλουν από τη θήκη τους τα απαιτούν φορτισμένα και «ετοιμοπόλεμα», αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει 270 μέρες χρόνο standby μέχρι να απωλέσει την αρχική του φόρτιση εντός της θήκης.


Μας άρεσε

  • Αναβαθμισμένο σύστημα Active Noise Cancellation (ANC 3.0)
  • Εξαιρετική ποιότητα ήχου με υποστήριξη LDAC codec και πιστοποίηση Hi-Res Audio Wireless
  • Υποστηρίζεται ταυτόχρονη σύνδεση με δύο πηγές ήχου
  • Μπαταρία διευρυμένης αυτονομίας και Huawei έχουν γίνει συνώνυμα!

Δεν μας άρεσε

  • Η υπογραφή της γαλλικής Devialet έπαψε να ακολουθεί τη σειρά Pro
  • Χρειάστηκε να «παιδέψουμε» λίγο τις ρυθμίσεις του EQ μέχρι να έρθει στα γούστα μας ο ήχος
  • Η εφαρμογή «AI Life» για λεπτομερέστερες ρυθμίσεις είναι προσβάσιμη μέσω του AppGalery από οποιοδήποτε Android κινητό, μα όχι από iOS συσκευές
  • To «pinch» ως τρόπος χειρισμού, αν και μας γλιτώνει από λανθασμένες εντολές λόγω ακούσιων αγγιγμάτων, παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσει κανείς

HUAWEI FreeBuds Pro 3

Τα πληρέστατα σε τεχνικά χαρακτηριστικά ακουστικά της HUAWEI αναδεικνύουν τον hi-res ποιοτικό τους ήχο, κατορθώνοντας να αποκλείσουν κάθε εξωτερική πηγή… ενόχλησης μέσω του βελτιωμένου συστήματος Active Noise Cancellation 3.0. Πολυτελής σχεδιασμός τόσο στα ακουστικά όσο και στη θήκη, ταυτόχρονη σύνδεση με δύο πηγές ήχου, συμβατότητα με όλες τις συσκευές που τα δοκιμάσαμε και μπαταρία διευρυμένης αυτονομίας καθιστούν τη συγκεκριμένη πρόταση του κινεζικού κολοσσού ανεπιφύλακτα και δική μας πρόταση!