Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα της σειράς Neo QLED και QLED 2023 έλαβαν την πιστοποίηση “Low Vision Care” από την TÜV Rheinland. 

«Η τεχνολογική καινοτομία αποκτά πραγματικό νόημα όταν είναι διαθέσιμη σε όλους, γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτή την πιστοποίηση που υπογραμμίζει το έργο μας για τη δημιουργία χαρακτηριστικών που κάνουν την προβολή προσιτή», δήλωσε ο Seok Woo Yong, EVP και Επικεφαλής του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Στο πλαίσιο της αποστολής της Samsung “Οθόνες παντού, οθόνες για όλους”, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οθόνες υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε θεατή».

Στοχεύοντας στη βελτίωση της εμπειρίας θέασης για τους καταναλωτές με διαφορετικούς τύπους χαμηλής όρασης, η Samsung ανέπτυξε τη λειτουργία Relumino Mode, η οποία ενισχύει συγκεκριμένα στοιχεία βίντεο – όπως η επισήμανση των περιγραμμάτων και η βελτίωση της αντίθεσης και της ευκρίνειας – έτσι ώστε, να είναι ευκολότερο να διακρίνουν το περιεχόμενο στην οθόνη και να παρακολουθούν τις ενέργειες. Η αμβλυωπία, γνωστή και ως τεμπέλικο μάτι, εμφανίζεται σε περίπου τρία τοις εκατό των παιδιών, καθιστώντας την ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα χαμηλής όρασης που παρουσιάζονται στην παιδική ηλικία. Στις περισσότερες περιπτώσεις αμβλυωπίας, ο εγκέφαλος του παιδιού αγνοεί τα σήματα που προέρχονται από το ένα μάτι, δηλαδή αναπτύσσει μονοπάτια μόνο για το άλλο μάτι.

Η TÜV Rheinland, ένας κορυφαίος διεθνής οργανισμός πιστοποίησης, απονέμει την πιστοποίηση “Low Vision Care” αξιολογώντας τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει την εμπειρία του χρήστη για τα άτομα με αμβλυωπία. Διεξάγει διάφορες δοκιμές που συγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι κανονικές λειτουργίες οθόνης και η λειτουργία Relumino Mode διαφέρουν ως προς τη σαφήνεια, την ευκρίνεια και τη συνολική οπτική άνεση.

Εκτός από αυτή την τελευταία πιστοποίηση, οι οθόνες της Samsung έχουν, επίσης, λάβει την πιστοποίηση “Circadian Rhythm Display” και την πιστοποίηση “Eye Care” από το Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), καθώς και την επικύρωση “Glare-Free” από τα Underwriters Laboratories (UL) για τις τεχνολογίες της που προσφέρουν ασφαλή και άνετη εμπειρία θέασης. Έλαβε, επίσης, τις πιστοποιήσεις “Pantone Validated” και “Skin Tone Validated” από την Pantone, που σημαίνει ότι οι πιστοποιημένες οθόνες της Samsung πληρούν τα πρότυπα χρωματικής ακρίβειας του οργανισμού. Αυτός ο αυξανόμενος κατάλογος διακρίσεων αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει θετικά τις εμπειρίες των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά τηλεοράσεων 2023 της Samsung, επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr.

*Τα μοντέλα της σειράς είναι: Neo QLED 8K: QN900C – QN800C – QN700C, Neo QLED: QM95C – QN90C – QN85C, QLED: Q80C – Q70C – Q60C