Αλλάζει το κλίμα στην παγκόσμια αγορά PC, η οποία κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος (Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2009) κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων PCs κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.


acer-aspire-as3216a-desktop-pcΗ αύξηση αυτή έρχεται να ανακόψει την πτωτική τάση του έτους, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2009 είχε σημειωθεί μείωση των πωλήσεων PCs λόγω της οικονομικής κρίσης και της κάμψης της ζήτησης διεθνώς. Η εξέλιξη αυτή του τρίτου τριμήνου –που βασίστηκε στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τους νέους μικρούς φορητούς υπολογιστές (ιδίως τα netbooks) αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας για το δ’ τρίμηνο, που περιλαμβάνει την καταναλωτική περίοδο των γιορτών.


Πέρυσι τον χειμώνα, η παγκόσμια αγορά πληροφορικής είχε καταγράψει το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο των τελευταίων έξι ετών, φέτος όμως φαίνεται πως τα πράγματα θα είναι αισιόδοξα. Οι μέσες τιμές των προσωπικών υπολογιστών έχουν πέσει δραματικά κατά τα τελευταία χρόνια, πράγμα που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης στις γιορτές, σημαίνει ότι οι εταιρίες θα προσφέρουν μικρότερες εκπτώσεις και ευκαιρίες για τους αγοραστές σε σχέση με πέρυσι.


Η αναμενόμενη εμφάνιση στην αγορά των νέων Windows 7 –στις 22 Οκτωβρίου- αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση για νέους υπολογιστές μέχρι το τέλος του 2009 και το 2010.