Η LG Electronics παρουσίασε το Jardins d’Été, ένα έργο τέχνης δημιουργημένο από την Quayola x LG OLED στη Frieze London 2023 (11-15 Οκτωβρίου).

Παρουσιάζοντας έργα που ζωντανεύουν από τη μεγάλη λάμψη των ψηφιακών καμβάδων LG OLED, η έκθεση απέτινε φόρο τιμής στον γαλλικό ιμπρεσιονισμό, ιδιαίτερα στα μεταγενέστερα έργα του τελευταίου από τους παλαιούς δασκάλους, Claude Monet.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που μπορούν να επιτευχθούν όταν η τέχνη και η τεχνολογία έρχονται σε επαφή, το Jardins d’Été είναι μια σειρά βίντεο που απεικονίζει τους ανθισμένους κήπους του Château de Chaumont-sur-Loire, στη Γαλλία. Γι’ αυτή την καθηλωτική εγκατάσταση, ο Quayola χρησιμοποιεί την πολυπλοκότητα των σχηματισμών των λουλουδιών που μετακινούνται από τον άνεμο ως σύνολο δεδομένων για να δημιουργήσει νέους πίνακες που μπορείτε να θαυμάσετε σε 4K χάρη στην κορυφαία ποιότητα εικόνας της LG OLED.

Ο Quayola είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης που φημίζεται για την αρμονική συγχώνευση των ηλεκτρονικών υπολογιστών με την κλασική τέχνη. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως φακό για να εξερευνήσει την ένταση και την ισορροπία μεταξύ φαινομενικά αντίθετων δυνάμεων, όπως το πραγματικό και το τεχνητό, το εικονιστικό και το αφηρημένο, το παλιό και το νέο. Με τη χρήση προσαρμοσμένου λογισμικού, το ευέλικτο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει οπτικοακουστικές παραστάσεις, video art, γλυπτά και έργα σε χαρτί.

«Το Jardins d’Été εξερευνά μια υβριδική ουσία μεταξύ του εικαστικού και του αλγοριθμικού», δήλωσε ο Quayola. Οι πολύπλοκοι τόνοι και οι παλέτες αυτής της σειράς ενισχύονται τέλεια από τους καμβάδες της LG OLED, με την εξαιρετική ποιότητα εικόνας τους να θολώνει τα όρια μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού», δήλωσε ο Quayola.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια συναρπαστική συνεργασία με έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη όπως ο Quayola. Μαζί, στοχεύουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα καλλιτεχνικά όρια, συνδυάζοντας την τέχνη και την τεχνολογία με τρόπους που γοητεύουν και εμπνέουν το κοινό, όπως αναδεικνύεται στις εκθέσεις και τις συνεργατικές μας προσπάθειες», δήλωσε η Kate Oh, αντιπρόεδρος του τμήματος Brand Communication της LG Home Entertainment Company. «Η LG OLED θα διατηρήσει το μήνυμα, “We Inspire Art”, υποστηρίζοντας τους καλλιτέχνες στο να ξεκλειδώσουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες και δίνοντας έμπνευση για την εξέλιξη της ψηφιακής τέχνης».

Η LG συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της καλλιτεχνικής εξερεύνησης, προβάλλοντας την συναρπαστική συνέργεια μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας μέσω συναρπαστικών εκθέσεων και συνεργασιών με εμπνευσμένους καλλιτέχνες. Μη χάσετε το καλλιτεχνικό ταξίδι με το LG OLED ART – επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να γνωρίσετε τις τελευταίες συναρπαστικές συνεργασίες τέχνης.