Ο κόσμος των ασύρματων επικοινωνιών (Wi-Fi) θα γίνει πιο εύκολος, καθώς έρχεται σύντομα μια τεχνολογική αναβάθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις συσκευές να συνδέονται απευθείας.


wifi-direct (1)Η Συμμαχία Wi-Fi, ένα επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει εταιρίες όπως oι Intel, Cisco και Apple, ανακοίνωσε ότι οι οικιακές συσκευές με τη νέα τεχνολογία, που θα λέγεται Wi-Fi Direct, θα βρίσκονται στην αγορά μέχρι τα μέσα του 2010, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.


Όσοι έχουν συσκευές χωρίς το νέο πρότυπο Wi-Fi Direct, θα μπορούν να το «κατεβάσουν» και να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους. Στόχος της νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με τη Συμμαχία Wi-Fi, είναι η ασύρματη τεχνολογία στο μέλλον να γίνει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη για τον χρήστη. Το Wi-Fi Direct θα ψάχνει αυτομάτως στην γύρω περιοχή για άλλες συσκευές με Wi-Fi Direct, όπως κάμερες, τηλέφωνα, κομπιούτερ, εκτυπωτές κ.α. και θα συνδέεται αμέσως μαζί τους.


Η νέα τεχνολογία, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να απειλήσει σοβαρά το Bluetooth, μια ανταγωνιστική ασύρματη τεχνολογία που ήδη επιτρέπει τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ συσκευών. Το Bluetooth χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, όμως έχει μικρότερη ακτίνα δράσης από το Wi-Fi Direct και μικρότερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.


Οι εταιρίες που στηρίζουν το Bluetooth, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να βελτιώσουν την τεχνολογία τους, ώστε να μπορεί να στείλει απευθείας σε άλλες συσκευές βίντεο και άλλα μεγάλα αρχεία, χωρίς μεσολάβηση δικτύου, όπως υπόσχεται το Wi-Fi Direct.