Η Check Point Software Technologies Ltd.  ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του Quantum SASE, που ενσωματώνει τεχνολογίες από την πρόσφατα αποκτηθείσα Perimeter 81.

Η ολοκληρωμένη προσφορά καλύπτει τις ανάγκες των οργανισμών για μια ενοποιημένη εμπειρία χρήστη, απλοποιημένη διαχείριση Secure Access Service Edge (SASE) και παράλληλα γρήγορη και ασφαλή εμπειρία περιήγησης. Βελτιώνει την αρχιτεκτονική Infinity της εταιρείας με μια ενοποιημένη λύση SASE που προσφέρει  2 φορές ταχύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο, (2) full mesh Zero Trust Access και (3) Ασφαλές SD-WAN με κορυφαία στον κλάδο πρόληψη απειλών. Αυτό υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Check Point στην προηγμένη ασφάλεια cloud.

Η άνοδος της υβριδικής εργασίας οδηγεί τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολλαπλών υπηρεσιών cloud, με το 90% να λειτουργεί πλέον σε αυτό. Οι οργανισμοί μετακινούνται από την on-premises ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε εκείνη που παρέχεται στο cloud. Ωστόσο, η κίνηση και στις δύο περιπτώσεις ανακατευθύνεται στο σύνολό της σε μία τοποθεσία για έλεγχο, απογοητεύοντας τους χρήστες με την καθυστέρηση που προκύπτει. Η λύση Quantum SASE επιλύει το πρόβλημα του λανθάνοντος χρόνου ασφάλειας στο Διαδίκτυο με μια υβριδική προσέγγιση που συνδυάζει την προστασία της συσκευής από άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με τη δυνατότητα χρήσης της επιθεώρησης cloud όταν χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι 2 φορές ταχύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλες λύσεις της αγοράς.

Καθώς οι γραμμές μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού πεδίου γίνονται όλο και πιο θολές, οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια ολοκληρωμένη, ενοποιημένη και συνεργατική στρατηγική ασφάλειας», δήλωσε ο Amit Bareket, VP, Security Service Edge στην Check Point Software Technologies. «Με το Quantum SASE, η Check Point αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος συνεργάτης ασφαλείας, προσφέροντας μια Hybrid SASE λύση που αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: προστασία δικτύου στη συσκευή, προστασία δικτύου στο cloud και μια ενοποιημένη πύλη ασφαλείας με ενσωματωμένη ασφάλεια SD-WAN και IoT. Καθώς οι οργανισμοί πλοηγούνται στην περιπλοκότητα της υβριδικής εργασίας και της ενοποίησης στο cloud, το Quantum SASE είναι το ίδιο το μέλλον της ασφαλούς δικτύωσης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Quantum SASE περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο: 2 φορές ταχύτερη απόδοση ασφάλειας στο Διαδίκτυο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και ασφαλής πρόσβαση τόσο για απομακρυσμένους χρήστες όσο και για υποκαταστήματα, ενισχυμένη από προστασία δικτύου cloud και εντός της συσκευής. Αυτό εξασφαλίζει μια εγγενή, τοπική εμπειρία περιήγησης με αυστηρότερη ασφάλεια και απόρρητο.
  • Zero Trust Access: Αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα που εξασφαλίζει τα λιγότερα προνόμια πρόσβασης για όλους, ανεξαρτήτως τοποθεσίας ή συσκευής, που διευκολύνεται από τη σύνδεση πλήρους πλέγματος μεταξύ χρηστών, υποκαταστημάτων και εφαρμογών.
  • Ευκολία ανάπτυξης: Αναγνωρισμένη ως η πιο εύκολη στην εφαρμογή λύση SASE, η Quantum SASE διαθέτει μια ώρα διάθεση και φιλική προς το χρήστη διαχείριση.
  • Βελτιστοποιημένη απόδοση SD-WAN: Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κορυφαία στον κλάδο πρόληψη απειλών AI σε συνδυασμό με ομαλή σύνδεση στο διαδίκτυο και το δίκτυο, με αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης για περισσότερες από 10.000 εφαρμογές. Η λύση εξασφαλίζει αδιάλειπτη διαδικτυακή διάσκεψη μέσω ανακατεύθυνσης απρόσκοπτης σύνδεσης και μιας αποκλειστικής πολιτικής διεύθυνσης.
  • Ενοποιημένη διαχείριση: SASE ενός προμηθευτή με ενοποιημένη κονσόλα για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο τείχους προστασίας εσωτερικής εγκατάστασης και cloud.

Η Check Point είναι βαθιά αφοσιωμένη στην παροχή της επόμενης γενιάς SASE και ασφάλειας με προτεραιότητα την πρόληψη. Το Quantum SASE χρησιμεύει για την ενίσχυση της αξίας της αρχιτεκτονικής του Infinity Check Point, που αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως Leader στην έκθεση The Forrester Wave™️: Zero Trust Platform Providers 2023. Με το ταχύτερο και ασφαλέστερο τείχος προστασίας επόμενης γενιάς και SASE, η Check Point επιτρέπει στους οργανισμούς να αμύνονται έναντι των απειλών του κυβερνοχώρου σε υβριδικά περιβάλλοντα και περιβάλλοντα cloud.

Το Check Point Quantum SASE είναι άμεσα διαθέσιμο: https://www.checkpoint.com/quantum/sase/