Στις 4 Οκτωβρίου 2023 οι φορολογικές αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησαν φορολογικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Total TV και των εμπορικών αντιπροσώπων της. Η Total TV είναι πάροχος δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης που ανήκει στην United Group.

Η Total TV και οι αντιπρόσωποί της συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές και παρείχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η United Group συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας. Η εταιρεία είναι βέβαιη ότι οι εν εξελίξει φορολογικοί έλεγχοι θα αποδείξουν την πλήρη συμμόρφωση της Total TV με όλες τις φορολογικές και λοιπέςυποχρεώσεις της.

Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, σερβικά φιλοκυβερνητικά ταμπλόιντ διέδωσαν κακόβουλες και αβάσιμες φήμες σε σχέση με τον εν λόγω φορολογικό έλεγχο. Η United Group λειτουργεί τα μόνα ανεξάρτητα τηλεοπτικά κανάλια στη Σερβία και ως αποτέλεσμα, δέχεται τακτικές επιθέσεις και δυσφήμιση από φιλοκυβερνητικά σκανδαλοθηρικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα εξ αυτών των μέσων, το οποίο ήταν η μοναδική πηγή για αναφορές σε ΜΜΕ εκτός Σερβίας, είναι το Informer. Αυτό το μέσο ενημέρωσης είναι γνωστό ότι προωθεί φιλοκυβερνητικές αφηγήσεις και έχει επικριθεί ευρέως για παραβίαση του Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας στη Σερβία, επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους και διάδοση φιλορωσικής παραπληροφόρησης.

Ο Informer και άλλα σερβικά σκανδαλοθηρικά μέσα αναμετέδωσαν ψέματα σχετικά με τους στόχους της έρευνας υπονοώντας ότι αφορούσε τόσο τη United Group καθώς και τους μετόχους της. Ο έλεγχος αφορά μόνο την Total TV.

Επιπλέον, τα μέσα αυτά παραβίασαν κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας και ισχυρίστηκαν ότι η Total TV ήταν ένοχη φοροδιαφυγής.

Είναι ατυχές ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκτός Σερβίας αναπαρήγαγαν αυτούς τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς χωρίς να ελέγξουν τους πραγματικά γεγονότα ή να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε έρευνα.

Η United Group θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να υπερασπιστεί τη φήμη της και να αποκαταστήσει την αλήθεια.