Μπορεί το HUAWEI WATCH GT 4 να λανσαρίστηκε με το μότο «Fashion Forward», ωστόσο το νέο σχεδιαστικό επίτευγμα του κινεζικού κολοσσού είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα κόσμημα για τον καρπό που το φιλοξενεί.

HUAWEI WATCH GT 4Παρά το επιβλητικό του στιλ, το HUAWEI WATCH GT 4 είναι ένα ελαφρύ και άνετο στη χρήση ρολόι, το οποίο αναλαμβάνει να παντρέψει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μια σύγχρονη γεωμετρική αισθητική με τις διαχρονικές αρχές της κλασικής ωρολογοποιίας και την premium κατασκευή υψηλών αντοχών.

Κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη, το αντρικό με καντράν 46mm που ξεχωρίζει για το στιβαρό οκταγωνικό του design, και το μικρότερο γυναικείο με καντράν 41mm και σχεδιασμό που υποδηλώνει κλάση, φινέτσα και θηλυκότητα. Και στις δύο παραπάνω προτάσεις υπάρχουν εναλλακτικά λουράκια, ανεβάζοντας στις 6 τις διαθέσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, η έκδοση των 46mm έρχεται με ατσάλινο μπρασελέ, με μαύρο ανθεκτικό rubber λουράκι ή με το εντυπωσιακό νέο πράσινο λουράκι από ανακυκλωμένα υλικά. Αντίστοιχα, η μικρότερη έκδοση μπορεί να αγκαλιάσει έναν γυναικείο καρπό  με ένα Two-tone Piano Key 41mm μπρασελέ, ένα πολυτελές μπρασελέ Milanese ή με ένα λευκό δερμάτινο λουράκι.

Εμείς φορέσαμε στο χέρι μας την «Green» 46mm εκδοχή του WATCH GT 4, η οποία ξεχωρίζει για το οικολογικό λουράκι που αποτελείται από 70% ανακυκλωμένο νάιλον, το οποίο έχει «αλιευθεί» από τον ωκεανό και 30% ανακυκλωμένο πολυεστέρα από πλαστικά μπουκάλια. Έχοντας ήδη «συμβιώσει», λοιπόν, σχεδόν ένα μήνα μαζί με το HUAWEI WATCH GT 4 ανακαλύψαμε πώς άλλαξε την καθημερινότητά μας σε τουλάχιστον 4 τομείς. Ποιοι είναι αυτοί; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

1) Επιτέλους χάσαμε κιλά!

HUAWEI WATCH GT 4Γίνεται ένα ρολόι να βοηθήσει κάποιον να χάσει κιλά; Το HUAWEI WATCH GT 4 δεν βοηθά απλά τον κάτοχό του να καταγράψει την αθλητική του δραστηριότητα, αλλά τον προτρέπει να βελτιώνει καθημερινά τον τρόπο ζωής του. Η λειτουργία Activity Rings έκανε τη φυσική μας κατάσταση να μοιάζει με σκορ σε videogame, δίνοντάς μας συνεχώς κίνητρα να εντείνουμε τις προπονήσεις μας. Ένα σύστημα μεταλλίων μας επιβράβευε για κάθε επίτευξη νέων ορόσημων φυσικής κατάστασης και προσωπικών ρεκόρ, μετατρέποντας σε πρόκληση και παιχνίδι το κάψιμο κάθε θερμίδας! Και, φυσικά, ως γνήσιο HUAWEI smartwatch, το HUAWEI WATCH GT 4 παρακολουθεί στενά πάνω από 100 δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων αθλημάτων όπως το Padel και τα E-sports (ναι, καίμε θερμίδες και με το gamepad στα χέρια)! Τέλος, η εφαρμογή διαχείρισης θερμίδων Stay Fit αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο καταγραφής της καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης, προκειμένου να τη συνδυάσει με τα δεδομένα της υγείας μας και να μας προτείνει συμβουλές βασισμένες στη συνολική εικόνα του σώματός μας.

2) Πάψαμε να αναρωτιόμαστε «γιατί ξυπνάω κουρασμένος;»

Το αναβαθμισμένο σύστημα TruSleep 3.0 μάς έδωσε την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, καθώς μέσα από την ολοκληρωμένη παρακολούθηση του κύκλου ύπνου κατόρθωσε να εντοπίσει προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Επιπλέον, η λειτουργία Sleep Breathing Awareness εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο ποιοτικός ύπνος, όμως, δεν είναι η μοναδική παράμετρος που καθορίζει την καθημερινή μας ευεξία.  Για τον λόγο αυτό, η αναβαθμισμένη TruSeen 5.5+ πλατφόρμα μελετά αδιάκοπα την καρδιακή μας λειτουργία, ακόμα και σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Στις μετρήσεις των παλμών και του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, βάζει το «μαγικό» λιθαράκι της και η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να αποκλείσει αποκλίσεις που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της HUAWEI δεν σταματά να καινοτομεί, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για μελλοντικές αναβαθμίσεις, όπως η λειτουργία «Body Glucose Awareness» για την οποία εκκρεμεί ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Το γυναικείο κοινό, σίγουρα θα εκτιμήσει και τη χρησιμότητα της εφαρμογής «Menstrual Cycle Management 3.0» για τη διαχείριση του εμμηνορροϊκού κύκλου, η οποία αναλύει δείκτες όπως ο καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια του ύπνου, η θερμοκρασία του σώματος, ο ρυθμός αναπνοής κ.α., για να προβλέψει με ακόμα περισσότερη ακρίβεια τις εμμηνορροϊκές περιόδους.

 3) Σταματήσαμε να κοιτάμε κάθε 30 δευτερόλεπτα το smartphone μας

Χάρη στην πάντα έτοιμη να μας ενημερώσει 1,43 ιντσών AMOLED οθόνη του HUAWEI WATCH GT 4 , όλες οι ειδοποιήσεις των αγαπημένων μας εφαρμογών βρήκαν τον δρόμο τους από το κινητό στον καρπό μας, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουμε κάθε τρεις και λίγο το smartphone μας. Με σαφώς πιο διακριτικό τρόπο, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού ή ενός γεύματος, μπορούσαμε να ρίξουμε κλεφτές ματιές στο ρολόι μας, σε περίπτωση που περιμέναμε κάποιο σημαντικό μήνυμα. Επιπλέον, χάρη στη διευρυμένη εμβέλεια της 5.2 γενιάς της Bluetooth συνδεσιμότητας (ακτίνα 100 μέτρων ή και παραπάνω υπό ιδανικές συνθήκες), μπορούσαμε να μην κουβαλάμε το smartphone μας από δωμάτιο σε δωμάτιο, καθώς κάθε κλήση μπορούσε να απαντηθεί αξιοποιώντας το ηχείο και το μικρόφωνο του ρολογιού, ακόμα και από την άλλη άκρη του σπιτιού. Αρκετές ήταν οι φορές που τον έλεγχο της μουσικής μας playlist ανέλαβε το αδιάβροχο (IP68) smartwatch, ώστε να μην χρειάζεται να ανατρέχουμε στο κινητό μας όσο χρησιμοποιούσαμε μέσα μαζικής μεταφοράς ή περπατούσαμε στον δρόμο. Αν και αυτονόητο για όλα τα HUAWEI smartwatches, οφείλουμε να επισημάνουμε πως το HUAWEI WATCH GT 4 είναι συμβατό τόσο με iOS όσο και με Android smartphones.

4) Τέλος στο άγχος της συχνής φόρτισης

Έχοντας δοκιμάσει αρκετά smartwatches άλλων κατασκευαστών, κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο το άγχος μας δεν ήταν να φορτίσουμε μόνο το κινητό μας, αλλά και το ρολόι μας. Επίσης, σπάνια μπορούσαμε να καταγράψουμε τον ύπνο μας με τη βοήθεια ενός ρολογιού που κάθε νύχτα έπρεπε να φορτίζει! Ευτυχώς, με το HUAWEI WATCH GT 4 όλα τα παραπάνω μετατράπηκαν σε μακρινή κακή ανάμνηση, καθώς η μπαταρία της 46mm έκδοσης που δοκιμάσαμε κρατά για 2 ολόκληρες εβδομάδες, πριν χρειαστεί να την τοποθετήσουμε πάνω στον κυκλικό φορτιστή της! Η διαδικασία της φόρτισης διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, γεγονός που υπογραμμίζει πως το νέο κόσμημα της HUAWEI έχει φτιαχτεί για να σας συντροφεύει παντού και πάντοτε!


Το HUAWEI WATCH GT 4 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.