Ο Όμιλος Printec, κορυφαίος πάροχος στο χώρο των τεχνολογιών αυτοματοποίησης συναλλαγών, συμμετείχε για πρώτη φορά στην 9η έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, παρουσιάζοντας νέες, καινοτόμες λύσεις που διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών του.

Η 9η Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και αποτελεί τη μοναδική έκθεση που αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, παρουσιάζοντας λύσεις σε εξοπλισμούς, τεχνολογίες και υπηρεσίες. Μέσω της συμμετοχής της στην έκθεση, η Printec, γνωστή για τις καινοτόμες λύσεις της στον χρηματοπιστωτικό/τραπεζικό τομέα, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την προώθηση των ελληνικών logistics στη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας για ακόμη μια φορά στην εξωστρέφεια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνει το portfolio της και παρουσιάζει μια σειρά από καινοτόμες λύσεις που αγγίζουν τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics:

Robotic Sorting για παρόχους υπηρεσιών Logistics και Courier 

Σε συνεργασία με τη Zhejiang LiBiao Robot Co., Ltd η Printec έχει παρουσιάσει, από το 2021, στην αγορά ένα ρομποτικό σύστημα διαλογής, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των λειτουργιών logistics με αυτοματοποιημένες λύσεις ταξινόμησης (Sorting) βασισμένες σε AMRs (Autonomous Mobile Robots). Αυτή η συμμαχία προσφέρει ευέλικτες και επεκτάσιμες λύσεις ταξινόμησης με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και υψηλή ακρίβεια, εξυπηρετώντας τους πελάτες με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο με διαδικασίες χωρίς σφάλματα. Έχοντας ήδη εγκατασταθεί στα ELTA & ELTA Courier και σε μεγάλο πάροχο 3PL στον τομέα της ένδυσης-υπόδησης, τα συστήματα διαλογής της Libiao έχουν αποδείξει στην πράξη την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητά τους, ενώ παράλληλα είναι εργονομικά, με μικρότερο χωροταξικό αποτύπωμα και μεγαλύτερη χωρητικότητα, συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα συστήματα ταξινόμησης. Το σύστημα αυτό είναι εύκολα επεκτάσιμο και η τεχνολογία είναι πλήρως φορητή, δηλαδή μπορεί να απεγκατασταθεί, να μεταφερθεί και να προσαρμοστεί εύκολα σε νέα εγκατάσταση, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Click & Collect lockers για ενίσχυση των last mile παραδόσεων 

Τα ντουλάπια Click & Collect προσφέρουν ευελιξία και ασφάλεια στις παραδόσεις, καθώς και δυνατότητα εξυπηρέτησης 24/7. Παράλληλα, μειώνουν το κόστος logistics  και προσφέρουν υπηρεσίες παραλαβής χωρίς ανθρώπινη αλληλεπίδραση με ανέπαφες παραδόσεις, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών. Τα ντουλάπια Click & Collect βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες «pick up and go» για την ευκολότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα χωρίς την ανάγκη παροχής ρεύματος και δικτύου μέσω καλωδιακών υποδομών. Με το ειδικό λογισμικό τους συνδέονται με πολύ απλό τρόπο με το σύστημα ηλεκτρονικών παραγγελιών του εμπόρου, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τους πελάτες όταν οι παραγγελίες είναι έτοιμες για παραλαβή ή απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες. Τα προσφερόμενα lockers είναι τα μόνα της αγοράς που προσφέρουν την δυνατότητα διάθεσης προϊόντων ψύξης και κατάψυξης, φέροντας πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων. Είναι επίσης τα μόνα lockers της αγοράς που φέρουν πιστοποίηση ασφαλείας UL, για την αποτροπή επιθέσεων με σκοπό τον βανδαλισμό. 

Digital Signage για προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων σε καταστήματα

Το σύστημα ψηφιακής διανομής περιεχομένου της Printec, Digital Signage, επιτρέπει την προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων, μεταδίδοντας ακουστικές και οπτικές πληροφορίες στους πελάτες. Επιπλέον επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ουρών αναμονής (queue management) και ερευνών ικανοποίησης πελατών (customer surveys). Παράλληλα, επιτρέπουν την κεντρική διαχείριση του περιεχομένου, καθώς και την εύκολη διανομή του μαζικά ή μεμονωμένα ανά οθόνη μέσω τυπικών οθονών signage ανεξαρτήτου κατασκευαστή, όπως ακόμα και την αξιοποίηση οθονών αφής για την παροχή διαδραστικού περιεχομένου. Η Printec παρέχει επίσης υπηρεσίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης, διαχείρισης διανομής περιεχομένου και τεχνικής υποστήριξης της λύσης, προσφέροντας με turn key solution. 

Ηλεκτρικοί φορτιστές αυτοκινήτου με δυνατότητα πληρωμής μέσω τραπεζικής κάρτας

Σε συνεργασία με την MC Chargers, την πρώτη ελληνική εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, η Printec εισάγει ηλεκτρικούς φορτιστές αυτοκινήτων που επιτρέπουν την πληρωμή μέσω τραπεζικών καρτών, ενισχύοντας την υποδομή φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην ελληνική αγορά.

Η Printec μένει πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες,  επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της και προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας συνεχώς εξελισσόμενης αγοράς, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ως πρωτοπόρος στον χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.