Η WITSIDE κέρδισε το χρυσό βραβείο των ΔΕΗ BITE Awards 2023, στην κατηγορία “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών  Διαδικασιών” για έργο Πρόβλεψης Ζήτησης στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Στόχος του έργου, ήταν η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών με το μικρότερο δυνατό απόθεμα προϊόντων. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε λύση που επιτυγχάνει ακριβέστερη πρόβλεψη για τη ζήτηση κάθε προϊόντος με μείωση του κόστους και χρόνου πρόβλεψης.

Για την υλοποίηση της λύσης  αξιοποιήθηκαν ειδικοί αλγόριθμοι που επεξεργάζονται πλήθος δεδομένων από το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της εταιρίας (πωλήσεις, καιρός, κ.α.) και βελτιώνουν διαρκώς την προβλεπτική του ικανότητα.

Το έργο πέτυχε:

  • 35% + βελτίωση στη μέση ακρίβεια πρόβλεψης για την Ελληνική αγορά
  • Δυνατότητα προσομοίωσης περιπτώσεων με what-if σενάρια
  • Αποτελεσματικότερη διαχείριση και έλεγχος ζήτησης προϊόντων
  • Δυνατότητα δημιουργίας προβλέψεων σε πραγματικό χρόνο 

Ο κ. Ανδρέας Μανινάκης Demand Planning Manager στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία δήλωσε σχετικά: “Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιήσαμε με την WITSIDE, αξιοποιήσαμε τα πλεονεκτήματα των προηγμένων τεχνολογιών πρόβλεψης ζήτησης. Η ενσωμάτωση ψηφιακών λύσεων μείωσε τα αποθέματα και το κόστος αποθήκευσης, βελτίωσε την ευελιξία στην παραγωγή και την προμήθεια υλικών, ενώ αποκτήσαμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην απαιτητική και συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων”

Ο κ. Αμίν Ραχσανί, Lead Data Scientist της WITSIDE, τόνισε από την πλευρά του «H επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, και η απόδειξη ότι όταν προοδευτικοί οργανισμοί σαν την Ελληνικά Γαλακτοκομεία, υιοθετούν πρωτοποριακές τεχνολογίες αναπτύσσεται εκθετικά η δυναμική τους. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει το κοινό όραμα των δύο εταιριών για καινοτομία και την εξαιρετική επίδραση που μπορεί να φέρει στον ψηφιακό χώρο, δημιουργώντας ένα πιο προσοδοφόρο μέλλον στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών».

Η WITSIDE ηγείται της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας. Εστιάζει τη δράση της στην άντληση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων. Αποστολή της είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες λύσεις.

Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται αδιάλειπτα από το 1985 στον τομέα της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων,  με παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες του εξωτερικού, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες της στον χώρο των αναψυκτικών & των έτοιμων αφεψημάτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας διαμορφώνεται με τα εμπορικά σήματα των Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Κλιάφα, Δουμπιά και νεοαποκτηθείσα Κυπριακή εταιρεία Κουρούσιης.