Η Epson κέρδισε βραβείο DataMaster Lab GREEN Award για τρίτη συνεχή χρονιά, λαμβάνοντας αναγνώριση για την καινοτομία της στον τομέα των inkjet και τις συνολικές προσπάθειες βιωσιμότητας.

Ο Edward Bilson, τεχνικός διευθυντής της DataMaster, εξήγησε την απόφαση: «Μεγάλο τμήμα της καινοτομίας στον τομέα των εκτυπώσεων πραγματοποιείται στον κόσμο των inkjet, και πουθενά δεν παρατηρείται περισσότερο απ’ ό,τι στην Epson. Ισως είναι πιο σημαντικό, πως στην Epson, η καινοτομία σχετίζεται πάντα με τη δέσμευση της Epson για βιωσιμότητα.»

Ενώ η νέα σειρά AM-C της Epson με τους εκτυπωτές γραφείου PrecisionCore χωρίς θερμότητα και οι δεσμεύσεις της για βιωσιμότητα αναφέρθηκαν στο σκεπτικό, ο Edward εξηγεί ότι δεν είναι μόνο τα προϊόντα και οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας που διασφάλισαν τη νίκη, δηλώνοντας: «Είναι επειδή ξέρουμε ότι η καρδιά σας είναι μέσα σε αυτό».

«Είναι φανταστικό να γνωρίζουμε ότι η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα αναγνωρίζεται από ένα τόσο καταξιωμένο και καταρτισμένο ινστιτούτο», αναφέρει ο Gareth Jay, Epson Europe. «Οι Heat-Free inkjet λύσεις μας καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τα συγκρίσιμα λέιζερ και χρησιμοποιούν λιγότερα αναλώσιμα μέρη – οδηγώντας σε σημαντική μείωση των απορριμμάτων».

Η DataMaster λαμβάνει μια ολιστική άποψη όταν αποφασίζει για τα βραβεία, εξετάζοντας το αποτύπωμα άνθρακα των αλυσίδων εφοδιασμού των αναλωσίμων εκτύπωσης και τις διαπιστεύσεις των εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και τις επιδόσεις των ίδιων των προϊόντων. Τα βραβεία DataMaster Lab GREEN Awards αφορούν τα μηχανήματα τα οποία, λόγω του σχεδιασμού και της κατασκευής τους, των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών και των στρατηγικών διανομής των κατασκευαστών τους, έχουν τον μικρότερο συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ο Gareth Jay προσθέτει: «Η δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα είναι συνεχής. Από το 2018 έχουμε επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη της κεφαλής εκτύπωσης PrecisionCore και πιο πρόσφατα δεσμευτήκαμε να επενδύσουμε 100 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ) στην ανάπτυξη περαιτέρω βιώσιμων τεχνολογιών, την απαλλαγή από τον άνθρακα και την ανακύκλωση πόρων. Έχουμε επίσης δεσμευτεί να απαλλαγούμε από υπόγειους πόρους μέχρι το 2050.»