Δύο ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, η DIS και η Data Communication ήταν μεταξύ των εταιριών που βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών της Microsoft.


microsoft_dynamicsΠιο συγκεκριμένα, ο τιμητικός τίτλος President Club Winner απενεμήθη στην εταιρία DIS, για το σύνολο της επιχειρηματικής της δράσης που στηρίζεται στην αποτελεσματική αξιοποίηση της πλατφόρμας της Microsoft Dynamics και στην ανάπτυξη και παροχή προς τους πελάτες της λύσεων και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.


Επιπλέον, η εταιρία Data Communication διακρίθηκε ως “ISV of the Year Finalist Central & Eastern Europe 2009”/ “Partner of the Year Specialist”, για την επιτυχημένη πορεία στην αγορά της επιχειρηματικής της λύσης InnovEra ERP. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτήν την κατηγορία πραγματοποιείται με βάση την απόδοση της επιχείρησής τους, την ποιότητα των λύσεων που παρέχουν στους πελάτες τους, τις πωλήσεις τους, την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Microsoft Dynamics.


O κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της D.I.S. δήλωσε σχετικά: «Ενδεικτικό της σημαντικής θέσης που κατέχει η DIS στην ελληνική αγορά είναι το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που πέτυχε να είναι μέλος του Microsoft President’s Club 2009, στο οποίο συμμετέχουν οι συνεργάτες που έχουν πετύχει τους διεθνείς εμπορικούς και ποιοτικούς στόχους της Microsoft Dynamics. Αυτή η σημαντική επιτυχία αποδεικνύει ότι είμαστε σε πορεία ανάπτυξης και επιβεβαιώνει τις στρατηγικές επιλογές μας. Σήμερα στο πελατολόγιο της DIS περιλαμβάνονται περισσότερες από 130 σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς».


O κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication δήλωσε σχετικά: «Μετά την βράβευση της Data Communication ως “Small Business Partner of the Year 2008”, το βραβείο «ISV of the Year Finalist 2009» έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την αναγνώριση της πολυετούς εργασίας της εταιρίας στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τους πελάτες μας, και να αναδείξει για άλλη μια φορά την πετυχημένη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την Microsoft».


Σχολιάζοντας τη βράβευση των δύο εταιριών, η κα Δήμητρα Ντάρδα, Director Small & Midmarket Solutions & Partners της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Οι σημαντικές διακρίσεις που έλαβαν οι έλληνες συνεργάτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα τη δυναμική των ελληνικών εταιριών πληροφορικής. Η επιτυχία της Microsoft είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλει μαζί με το δίκτυο συνεργατών της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να στηρίζουμε διαρκώς τους συνεργάτες μας, παρέχοντας κορυφαίες τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες τους».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση της Microsoft Ελλάς και του δικτύου συνεργατών της στην Ελλάδα συνιστά σημαντικό καταλύτη για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Τα παραπάνω αποδεικνύουν στοιχεία της μελέτης που πρόσφατα παρουσίασε η International Data Corporation (IDC), εταιρεία παγκόσμιων ερευνών στον κλάδο της Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα εκτιμάται ότι το 2009 οι συνεργάτες του οικοσυστήματος της Microsoft στην Ελλάδα θα σημειώσουν έσοδα άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων Ευρώ για τους ίδιους, ενώ για την επίτευξη αυτού θα επενδύσουν 350 εκατομμύρια Ευρώ σε ανάπτυξη, μάρκετινγκ, εκπαίδευση και πωλήσεις στην οικονομία της Ελλάδας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για κάθε Ευρώ που κερδίζει η Microsoft το 2009, οι τοπικές εταιρίες στο εν λόγω οικοσύστημα θα κερδίσουν αντίστοιχα 11,32 Ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι το εργατικό δυναμικό των εταιριών αυτών ανέρχεται στα 16.000 άτομα.