Η μεγάλη WQHD+ οθόνη 11 ιντσών προδιαθέτει για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μπροστά από το αγαπημένο μας περιεχόμενο, μα η νέα ταμπλέτα της Xiaomi μπορεί να μας συμπαρασταθεί και όταν οι εργασιακές απαιτήσεις χτυπάνε «κόκκινο».

Xiaomi Pad 6Ένα ελαφρύ μα ικανότατο tablet μάς συστήνει η Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο. Διατηρώντας την υψηλού επιπέδου αισθητική της flagship σειράς κινητών, Xiaomi 13, το Xiaomi Pad 6 είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου με bezels μόλις στα 6,51 χιλιοστά, ενώ διατηρεί το βάρος του μόλις στα 490γρ, προκειμένου να μην έχετε δεύτερες σκέψεις πριν το ρίξετε μέσα στην τσάντα σας. Εξοπλισμένο με μια μεγάλη μπαταρία, χωρητικότητας 8.840mAh, το tablet της Xiaomi δεν θα είναι αυτό που θα σας «ζητήσει» να επιστρέψετε σπίτι για φόρτιση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έρχεται διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μαύρο και χρυσό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης είναι στα 399,90 ευρώ και στις γραμμές που ακολουθούν θα συνειδητοποιήσετε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, δεδομένων των δυνατοτήτων της συσκευής…

Χαλαρώστε μαζί του

Το λογότυπο Dolby Vision-Atmos σε περίοπτη θέση στη συσκευασία του Xiaomi Pad 6 είναι ενδεικτικό των… άγριων ψυχαγωγικών διαθέσεων που έχει η συγκεκριμένη ταμπλέτα. Ξεκινάμε με την εντυπωσιακή 11 ιντσών οθόνη με WQHD+ ανάλυση, η οποία μεταφράζεται σε  2.880×1.800 pixel, έτοιμα να «χορτάσουν» το βλέμμα σας με ζωντανά χρώματα και αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες. Με 1.07 δισ. χρώματα, «σφραγίδα» Dolby Vision και 99% κάλυψη του DCI-P3 χρωματικού φάσματος, δύσκολα μπορεί κανείς να ζητήσει περισσότερα από μια οθόνη tablet. Ο ρυθμός ανανέωσης (refresh rate) μεταβάλλεται από τα 30Hz στα 144Hz, εντοπίζοντας ανά πάσα στιγμή την χρυσή τομή ανάμεσα στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και στην ομαλή κίνηση του περιεχομένου, με το gaming να είναι ένας από τους ωφελημένους αυτής της δυνατότητας. Οι φίλοι των παιχνιδιών είναι αυτοί που θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο και τις επιδόσεις ενός αξιόλογου chipset, του Snapdragon 870, στον τομέα των γραφικών. Games και streaming σειρών και εφαρμογών δεν έχουν νόημα χωρίς μια επιβλητική ηχητική επένδυση. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν 4 ηχεία, ενώ η συσκευή υποστηρίζει Dolby Atmos και Hi-Res Audio για σινεφίλ και μουσικόφιλους αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε πως όσοι αποκτήσουν το Xiaomi Pad 6 θα έχουν για τους πρώτους 6 μήνες δωρεάν χρήση του Google Cloud συστήματος αποθήκευσης μέχρι 100GB, καθώς και 3 μήνες δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες YouTube Premium.

Για… εργασιομανείς

Xiaomi Pad 6Αναπάντεχη τηλεδιάσκεψη όσο βρίσκεστε εκτός γραφείου; Κανένα πρόβλημα! Το Χiaomi Pad 6 διαθέτει μια κεντρική, υπερευρυγώνια κάμερα 8MP με λειτουργία FocusFrame που εστιάζει αυτόματα στον ομιλητή ώστε να βρίσκεται πάντα στο κέντρο της λήψης. Από την πίσω πλευρά δεν απουσιάζει η απαραίτητη 13MP κάμερα, ενώ η ταμπλέτα ενσωματώνει 4 μικρόφωνα και δυνατότητα μείωσης θορύβου, ώστε οι συνομιλητές σας να σας ακούν ακόμα και σε πολύβουα μέρη. Την ασύρματη συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο και τα αξεσουάρ σας επωμίζονται τα πρότυπα WiFi 6 και Bluetooth 5.2, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, το Xiaomi Pad 6 διαθέτει θύρα USB 3.2 Gen 1 για εύκολη μεταφορά δεδομένων, καθώς και σήματος εικόνας σε εξωτερική οθόνη που υποστηρίζει DisplayPort με ανάλυση μέχρι και 4Κ στα 60Ηz! Αν μάλιστα διαθέτετε ένα Xiaomi smartphone της σειράς 13 μπορείτε να μεταφέρετε την εικόνα του (mirror) στην οθόνη του tablet και να το χειριστείτε από εκεί ή να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο συσκευών σας με ένα απλό «drag & drop».

Τα… σχεδόν απαραίτητα αξεσουάρ

Xiaomi Pad 6Μπορεί το Xiaomi Smart Pen (2ης γενιάς) και το πληκτρολόγιο να πωλούνται ξεχωριστά από την ταμπλέτα, ωστόσο θεωρούμε πως η αγορά τους είναι επιβεβλημένη, καθώς μεταμορφώνει τον ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει το Xiaomi Pad 6 στη ζωή μας. Τόσο το «έξυπνο» στυλό όσο και το εργονομικότατο πληκτρολόγιο θα προσθέσουν επιπλέον χρήσεις στην ταμπλέτα, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε laptop, σημειωματάριο ή σχεδιαστήριο. Όσο είχαμε στα χέρια μας το Xiaomi Smart Pen δεν μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε την εφαρμογή «Σημειώσεις» της Xiaomi, αφού κάθε πειραματισμός με μηδενικό lag και ταχεία εναλλαγή μεταξύ εργαλείων και χρωμάτων από τα δυο υποστηρικτικά κουμπιά της γραφίδας, μετέτρεπαν την εμπειρία γραφής και σχεδίου σε πραγματική απόλαυση. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του σερφαρίσματος σε μια ιστοσελίδα, τα δυο κουμπιά της γραφίδας επέτρεπαν την πλοήγηση στο περιεχόμενό της, ενώ με ταυτόχρονο πάτημά τους μπορούσαμε να καταγράψουμε σημειώσεις πάνω σε screenshot και να το στείλουμε απευθείας με mail στους συνεργάτες μας.

Παράλληλα, η εισαγωγή κειμένου με τη βοήθεια του Xiaomi Pad 6 Keyboard Case είναι εξαιρετικά άνετη, ενώ το ίδιο αξεσουάρ λειτουργεί ως stand και ως προστατευτική θήκη. Αν εκμεταλλευθείτε και τη δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό monitor που προαναφέραμε, η ταμπλέτα μπορεί να πάρει διαστάσεις… desktop, όχι φυσικά σε όγκο αλλά όσον αφορά στις λύσεις παραγωγικότητας που προσφέρει. Σε όλα παραπάνω βάζει το λιθαράκι του και το MIUI 14 for Pad, η ειδική έκδοση για tablet του περιβάλλοντος χρήσης της Xiaomi, η οποία μεγιστοποιεί την ευκολία διαχείρισης της συσκευής και κάνει ακόμα πιο φιλικό το Android 13.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 11” WQHD+ display, ανάλυση 2.880×1.800 pixel (309 ppi), ρυθμός ανανέωσης 30/48/50/60/90/120/144Hz, 1.07 δισ. χρώματα, 99% DCI-P3 χρωματική κάλυψη (CIE 2015 standard), Dolby Vision, TÜV Rheinland certified Low Blue Light, Corning Gorilla Glass 3, φωτεινότητα 450 nits (typ), 550 nits (HBM)

Chipset: Snapdragon 870 Mobile Platform (7nm) με Octa-core CPU έως 3.2GHz, 5th gen Qualcomm AI Engine, Adreno 650 GPU

Μνήμη: 6GB LPDDR5 RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB

Κάμερα: Κύρια 13MP, f/2.2, βίντεο 4K@30fps και 8MP κάμερα στην πρόσοψη, f/2.2, βίντεο 1080p@30fps

Ήχος: 4 ηχεία, 4 μικρόφωνα, Dolby Atmos, Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless

Συνδεσιμότητα: USB 3.2 Gen 1, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6

Μπαταρία: 8.840mAh (typ) με ταχεία φόρτιση 33W

Λειτουργικό: Android 13 (με MIUI Pad 14)

Διαστάσεις: 25,4×16,5×0,6 εκ.

Βάρος: 490 γρ.