Στην πολυτελή 46mm έκδοσή του με το πράσινο λουράκι, το νέο ρολόι του κινεζικού κολοσσού παραδίδει μαθήματα φινέτσας και τεχνολογικής υπεροχής.

 HUAWEI WATCH GT 4Λίγο πριν παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη, είχαμε τη χαρά να είμαστε από τους πρώτους που πήραν στα χέρια τους την «Green» 46mm εκδοχή του WATCH GT 4, αν και έχουμε μια υποψία πως από τη φετινή οικογένεια GT -από εμπορικής τουλάχιστον απόψεως- τη διαφορά θα την κάνει η γυναικεία σειρά 41mm, η οποία έρχεται σε μερικές εξίσου αξιοθαύμαστα κομψές εκδόσεις, όπως αυτή με το λευκό δερμάτινο λουράκι και οι εναλλακτικές με χρυσό ή ασημένιο μπρασελέ.

Στον καρπό μας, βέβαια, εδώ και αρκετές μέρες υπάρχει η προαναφερθείσα μεγαλύτερη έκδοση, με το απαλά πρασινόχρωμο οικολογικό λουράκι που αποτελείται από 70% ανακυκλωμένο νάιλον που έχει «αλιευθεί» από τον ωκεανό και 30% ανακυκλωμένο πολυεστέρα από πλαστικά μπουκάλια.

Έχοντας συνηθίσει στα σαφώς πιο βαριά μεταλλικά μπρασελέ, η συγκεκριμένη έκδοση μας φάνηκε πανάλαφρη στο χέρι, ενώ η πράσινη νότα στο πάνω ημικύκλιο της εσωτερικής πλευράς του bezel δένει αισθητικά την πρόσοψη με την πράσινη «πλεκτή» όψη του λουριού και προσδίδει μια αίγλη, δανεισμένη από τις GMT σειρές καταξιωμένων ωρολογοποιών εταιρειών. Το ίδιο συμβαίνει και με την οκτάγωνη βάση κάτω από το καντράν, η οποία διαφοροποιεί την ανδρική από τη γυναικεία έκδοση του GT 4. Φυσικά και στη διάμετρο των 46mm υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, όπως αυτές που διαθέτουν λουράκι από καουτσούκ ή μεταλλικό μπρασελέ.

Για τους τυχόν… αμύητους, να υπενθυμίσουμε πως όπως και τα υπόλοιπα smartwatch της HUAWEI έτσι και αυτό, συνδέεται εξαιρετικά άμεσα και εύκολα με Android ή iOS συσκευές, ώστε ακόμα και οι «φανατικοί» φίλοι άλλων κατασκευαστών να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εξαιρετική… HUAWEI εμπειρία χρήσης!

Υπέροχο εκ πρώτης (προσ)όψεως!

HUAWEI WATCH GT 4Όποια πρόσοψη και αν εμπιστευθείτε από τις άνω των 10.000 εναλλακτικών επιλογών που θα βρείτε στο HUAWEI Watch Face Store, το HUAWEI WATCH GT 4 είναι… καταδικασμένο να δείχνει υπέροχο! Κύρια υπεύθυνη είναι η 1,43 ιντσών AMOLED οθόνη, με 466×466 pixel ανάλυση και εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς των χρωμάτων, της φωτεινότητας και της αντίθεσης. Χάρη στην AMOLED τεχνολογία της είναι εφικτή και η χρήση της Always On Display (AOD) δίχως ιδιαίτερη σπατάλη ενέργειας, η οποία πλέον μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες πληροφορίες όσο το ρολόι σας παραμένει «ανενεργό». Αρκετά από τα «Watch Faces» είναι παραμετροποιήσιμα, προκειμένου να ορίσετε το δικό σας background, απόχρωση, τρόπο προβολής της ώρας ή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θέλετε να αντικρίζετε όποτε στρέφετε τα μάτια σας προς τον καρπό σας.

«Ξεχειλίζει» από δυνατότητες

Ως μέλος μιας καινούργιας σειράς, το HUAWEI WATCH GT 4 οφείλει να καταθέσει τα δικά του διαπιστευτήρια στον τομέα της καινοτομίας, τόσο όσον αφορά στην καταγραφή των αθλητικών μας δραστηριοτήτων όσο και στην εποπτεία της φυσικής κατάστασης, απεικονίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ζωτικές μας λειτουργίες.

HUAWEI WATCH GT 4Η αναβαθμισμένη TruSeen 5.5+ πλατφόρμα χαρίζει ακριβείς μετρήσεις της καρδιακής λειτουργίας ακόμα και σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Εκτός από τις κλασικές μετρήσεις των παλμών και του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και στην αξιολόγησή τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να αναγνωρίζονται αποκλίσεις που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και να αναλύονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα δεδομένα. Στα παραπάνω προσθέστε και αναβαθμίσεις που έπονται από την εταιρεία, όπως η λειτουργία «Body Glucose Awareness» για την οποία εκκρεμεί ευρωπαϊκή πιστοποίηση, προκειμένου να ενσωματωθεί στο «οπλοστάσιο» υγείας της συσκευής με μελλοντικό update.

Με φίλαθλη διάθεση και τεχνολογικές ευκολίες

Για όσους περπατούν, τρέχουν, ποδηλατούν ή αναρριχούνται και ξεχνιούνται να… γυρίσουν πίσω, η έξυπνη GNSS τεχνολογία λαμβάνει υπόψη της την τροχιά των δορυφόρων, βελτιστοποιώντας τη λήψη σήματος ανάλογα με τη θέση τους στον ουρανό, δίνοντας άμεσο στίγμα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές ή σε δρόμους που επισκιάζονται από πανύψηλα κτήρια. Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να αφήστε το κινητό σπίτι, επιτρέψτε στο HUAWEI WATCH GT 4 να χαρτογραφήσει κάθε σας διαδρομή, ώστε να την αναλύσει μετέπειτα για να βελτιστοποιήσετε τις προπονήσεις σας. Αν, πάλι, είστε από αυτούς που δεν πάνε πουθενά χωρίς το smartphone τους, αφήστε το στην τσέπη ή στο backpack σας και χειριστείτε την playlist της μουσικής σας από το smartwatch ή απολαύστε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Bluetooth, μιλώντας απευθείας στο ρολόι σας! Η εμβέλεια της 5.2 γενιάς της Bluetooth συνδεσιμότητας, μάλιστα, έχει αυξηθεί αισθητά, καλύπτοντας ακτίνα 100 μέτρων ή και παραπάνω υπό ιδανικές συνθήκες. Εκτός από μικρόφωνο και ηχείο, το νέο αδιάβροχο GT 4 διαθέτει και πιστοποίηση στεγανοποίησης IP68, με αντοχή πίεσης 5 ATM.

Βελτιώσεις… με κλειστά μάτια

Όσο κοιμάστε, το σύστημα HUAWEI TruSleep 3.0 δουλεύει παρέα με την καλή σας τύχη που έφερε το GT 4 στον καρπό σας! Η ποιότητα του ύπνου σας σε κάθε στάδιό του ανιχνεύεται λεπτομερώς και τα τελικά δεδομένα αναλύονται ακόμα και από… ψυχολογικής απόψεως, βάζοντας στην εξίσωση παραμέτρους, όπως οι κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι παλμοί της καρδιάς σας.

Σούζη τρως!

Την παραπάνω δημοφιλή ατάκα γνωστής ελληνικής ταινίας θα μπορούσε να αναπαράγει το HUAWEI WATCH GT 4 σε όσους κάνουν χρήση της νέας εφαρμογής «Stay Fit», η οποία βοηθά στην παρακολούθηση του θερμιδικού ισοζυγίου του χρήστη. Το ρολόι μαθαίνει από πρώτο χέρι τι «καίει» ο οργανισμός σας, εφόσον καταγράφει κάθε σας αθλητική δραστηριότητα, οπότε σε εσάς μένει να εισάγετε τι φάγατε κάθε μέρα, προκειμένου το app να υπολογίσει την πρόσληψη θερμίδων και να σας ενημερώσει αν είστε πιστοί στους στόχους που έχετε θέσει όσον αφορά στο βάρος σας ή να σας προτείνει αναπροσαρμογές.

Ο λόγος που το καθιστά μονόδρομο για πολλούς

HUAWEI WATCH GT 4Όπως σχεδόν όλα τα ρολόγια του κινεζικού κολοσσού έτσι και αυτό που δοκιμάσαμε χαρακτηρίζεται από ένα πλεονέκτημα που κερδίζει τις καρδιές όσων δεν θέλουν ακόμα μια συσκευή που να φορτίζουν με άγχος κάθε μια-δυο μέρες. Η μπαταρία της 46mm έκδοσης που δοκιμάσαμε κρατά για 2 εβδομάδες πριν ξαναζητήσει ρεύμα, δίχως να κάνουμε πολλές… τσιγκουνιές στη χρήση των δυνατοτήτων της συσκευής. Όταν χρειαστεί να φορτίσετε το HUAWEI WATCH GT 4, δεν θα σας πάρει λίγο πάνω από μιάμιση ώρα. Για κάποιους αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, για άλλους είναι… η ίδια η τούρτα, καθώς το ρολόι είναι μια συσκευή που θέλουμε να έχουμε συνεχώς στον καρπό μας και όχι σε έναν φορτιστή στο κομοδίνο μας.


Μας άρεσε

  • Η HUAWEI έχει περάσει το design των ρολογιών της σε επίπεδο που μόνο θρυλικές εταιρείες με παράδοση στην κλασική ωρολογοποιία μπορούν να ανταγωνιστούν.
  • Η τεράστια αυτονομία μπαταρίας παραμένει ένα από τα πλεονεκτήματα όλων των συσκευών της εταιρείας.

Δεν μας άρεσε

  • Λειτουργίες όπως η μέτρηση γλυκόζης στο αίμα δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη, καθώς αναμένεται η πιστοποίηση.
  • Θα θέλαμε ακόμα περισσότερες smartwatch εφαρμογές στο AppGallery.