Η United Group, ο κορυφαίος παρόχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, ανακοινώνει την Alexandra Delvenakiotis στη θέση της Group Vice President Corporate Affairs από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Η Alexandra διαδέχεται τη Dragica Pilipović Chaffey. Η Dragica αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διοικητικής ομάδας της United Group από το 2008. Το 2009 ορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της SBB και από το 2015 είναι Group Vice President Corporate Affairs. Η Dragica θα παραμείνει στη United Group ως Σύμβουλος στον τομέα των Government Affairs και θα συνεχίσει το εξαιρετικό έργο της ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος SBB.

Η Alexandra έρχεται στην United Group από την Adecco Group, όπου κατείχε τον ρόλο της Αντιπροέδρου External Communications και Media Relations. Διαθέτει πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο τομέα των public affairs, των media relations και της εταιρικής επικοινωνίας. Μεγάλο μέρος της προϋπηρεσίας της αποτελούν οι τομείς των media και των τηλεπικοινωνιών, έχοντας προηγουμένως διατελέσει Διευθύντρια Επικοινωνίας και Public Affairs στην Ringier Axel Springer Media AG και Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας στην Sky (DACH).

Η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και καλωσορίζουμε την Alexandra στην ομάδα μας. Η εξαιρετική της εμπειρία στην  Επικοινωνία και τη Στρατηγική στον τομέα των public affairs για επιχειρήσεις  σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανεκτίμητης αξίας για τη United Group καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες αγορές της ΕΕ. Η Alexandra θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων του Ομίλου με όλους τους stakeholders και θα ηγηθεί των σχέσεων του Ομίλου με τα media, καθώς στόχος μας είναι η εδραίωση των πρόσφατων εξαγορών και η προβολή της United Group ως κορυφαίας εταιρείας στην κατηγορία των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρονται σε όλες τις αγορές”.

“Εκ μέρους όλων στην United Group, θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Dragica για όλα όσα έχει προσφέρει στην εταιρεία μας. Η Dragica ήρθε στην SBB από την EBRD και συνέβαλλε ώστε να γίνει σήμερα η SBB ο περιφερειακός ηγέτης στην αγορά της ψηφιακής τηλεόρασης και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Ως Group Vice President  Corporate Affairs είχε αναπόσπαστο ρόλο στη λήψη αποφάσεων της διοίκησης.  Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως Σύμβουλος Government Affairs του Διοικητικού Συμβουλίου και της Alexandra η οποία ξεκινά στη νέα της θέση”.

Η Alexandra είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Μedia και Επικοινωνίας από το Freie Universität του Βερολίνου, μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Humboldt University Berlin/Stanford Oversea Studies Centre Berlin ενώ κατέχει και ένα Διεθνές MBA Στελεχών από το ESADE Business School. Έχει ελληνική, γερμανική και ελβετική υπηκοότητα.