H Sony ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων προσθηκών στη σειρά α7C των compact φωτογραφικών μηχανών full-frame με εναλλάξιμους φακούς, τις Alpha 7C II και Alpha 7C R.

Η Alpha 7C II είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας full-frame με περίπου 33,0 αποτελεσματικά megapixel και διαθέτει τις πιο προηγμένες λειτουργίες και επιδόσεις σε φωτογραφία και βίντεο σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα (περίπου 12 cm πλάτος x 7 cm ύψος x 6 cm βάθος και ζυγίζει περίπου 513 γραμμάρια). Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά της σειράς α7C, η οποία φημίζεται για το συνδυασμό επιδόσεων και χαρακτηριστικών σε ένα συμπαγές μέγεθος, ιδανικό για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων λήψης, όπως τα ταξίδια και η φωτογραφία δρόμου.

Η Alpha 7C R είναι μια νέα συμπαγής φωτογραφική μηχανή full-frame με εναλλάξιμους φακούς, η οποία διαθέτει την υψηλή ανάλυση και την πλούσια απόδοση διαβάθμισης ενός αισθητήρα εικόνας πλήρους μεγέθους με περίπου 61,0 αποτελεσματικά megapixel, τον ίδιο αισθητήρα που χρησιμοποιείται στην Alpha 7R V, ενσωματωμένο σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα (παρόμοιο μέγεθος και βάρος με την “Alpha 7C II “ii, περίπου 513 γραμμάρια). Εκτός από καθημερινές λήψεις, πραγματοποιεί εύκολα λήψεις εικόνων υψηλής ποιότητας σε μια ευρεία ποικιλία περιστάσεων, όπως πορτραίτα, φωτογραφίες άγριας φύσης και τοπίου, επιτυγχάνοντας το συνδυασμό της λήψης εικόνων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης με την ευελιξία και το μικρό βάρος.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την ίδια μονάδα επεξεργασίας AI και τους επεξεργαστές BIONZ XR® που βρίσκονται στις νεότερες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της Sony, όπως η Alpha 7R V και η Alpha 6700. Η λειτουργία Recognition AF σε πραγματικό χρόνο αναγνωρίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων με μεγάλη ακρίβεια, ενώ η σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος παρέχει το πλεονέκτημα της λήψης σε επτά βήματα κατά τη λήψη φωτογραφιών. Όσον αφορά τις επιδόσεις βίντεο, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν υψηλής ποιότητας εγγραφή βίντεο 4:2:2 10-bit έως 4K60piii, ενώ και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν τη διακεκριμένη χρωματική τεχνική S-Cinetone της Sony για πλούσιο και κινηματογραφικό βίντεο. Επιπλέον, διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας εντός του σώματος Active Mode, αυτόματο καδράρισμα με AI, υποστηρίζουν διεπαφή ψηφιακού ήχου και άλλα χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας.

«Στη Sony, ανεβάζουμε διαρκώς τον πήχη για τους δημιουργούς περιεχομένου. Με την κυκλοφορία της Alpha 7C II και της Alpha 7C R, επιτρέπουμε στους δημιουργούς φωτογραφιών και βίντεο να έχουν ένα νέο εργαλείο στη διάθεσή τους που επιτρέπει την υψηλής ποιότητας απόδοση σε φωτογραφικές μηχανές mirrorless με εναλλάξιμους φακούς», λέει ο Yann Salmon- Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe.

Καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση για μετάδοση και κοινή χρήση του περιεχομένου που έχει αποτυπωθεί στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όλο και περισσότεροι δημιουργοί αναζητούν έναν συνδυασμό συμπαγούς μεγέθους και υψηλής απόδοσης απεικόνισης στις mirrorless φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς. Με την παρουσίαση της Alpha 7C II και της Alpha 7C R, οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλή ευελιξία και υψηλής ποιότητας εκφραστικότητα εικόνας σε συμπαγές μέγεθος, η Sony ανταποκρίνεται στο ευρύ φάσμα τύπων περιεχομένου που αναζητούν οι δημιουργοί.

Κύρια χαρακτηριστικά της Alpha 7C II

  • Εξοπλισμένη με αισθητήρα full-frame με φωτισμό από πίσω Exmor R® CMOS με περίπου 33,0 αποτελεσματικά megapixel και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR® για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων απεικόνισης. Για λήψη είτε φωτογραφιών είτε βίντεο, οι χρήστες μπορούν εύκολα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας λήψη φωτογραφιών σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, όπως ταξίδια και καθημερινά στιγμιότυπα.
  • Σε σύγκριση με την Alpha 7 IV, η οποία έχει διαστάσεις περίπου 13 cm x 9,6 cm x 8,1 cm και βάρος περίπου 698 γραμμάρια, η Alpha 7C II είναι έως και 22% ελαφρύτερη και έχει έως και 45% μικρότερο όγκο.
  • Οι τυπικές ευαισθησίες ISO κυμαίνονται από 100 έως 51200 τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο (διευρυμένο ISO 50 έως 204800 για φωτογραφίες), επιτρέποντας λήψεις υψηλής ευαισθησίας χωρίς θόρυβο.

Κύρια χαρακτηριστικά της Alpha 7C R

  • Εξοπλισμένη με αισθητήρα Exmor R® CMOS full-frame με φωτισμό από πίσω με περίπου 61,0 αποτελεσματικά megapixel και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR® για την επίτευξη επιδόσεων απεικόνισης υψηλής ανάλυσης και υψηλής ευκρίνειας.
  • Σε σύγκριση με την Alpha 7R V, η οποία έχει διαστάσεις περίπου 13 cm x 9,9 cm x 8 cm και βάρος περίπου 725 γραμμάρια, η Alpha 7C R είναι περίπου 29% ελαφρύτερη και έχει περίπου 53% μικρότερο όγκο.
  • Η τυπική ευαισθησία ISO κυμαίνεται από 100 έως 32000 τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο (διευρυμένο ISO 50 έως 102400 για φωτογραφίες).
  • Εκτός από την οπτική σταθεροποίηση εικόνας 7,0 βημάτωνiv 5 αξόνων εντός του σώματος, ανιχνεύεται και διορθώνεται ακόμη και το ελαφρύ θόλωμα στο επίπεδο του ενός pixel.
  • Είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία Pixel Shift Multi Shooting που λαμβάνει πολλαπλές εικόνες και τις συνθέτει σε υπολογιστή για να δημιουργήσει μια εικόνα με αίσθηση υψηλής ανάλυσης.
  • Σε συνδυασμό με την προέκταση λαβής GP-X2 που περιλαμβάνεται στην Alpha 7C Rv, μπορείτε να φωτογραφίζετε άνετα με σταθερό κράτημα ακόμα και όταν φωτογραφίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν χρησιμοποιείτε τηλεφακό.

Κοινά χαρακτηριστικά των Alpha 7C II και Alpha 7C R

1. Συμπαγές μέγεθος και υψηλή φορητότητα

Και τα δύο μοντέλα είναι ευέλικτα και μεταφέρονται εύκολα. Συμπαγές μέγεθος (και τα δύο μοντέλα έχουν πλάτος περίπου 12,4 cm x ύψος 7 cm x βάθος 6,4 cm) και βάρος περίπου 513 γραμμάρια για την Alpha 7C II και περίπου 515 γραμμάρια για την Alpha 7C R. Σε συνδυασμό με τον ευρυγώνιο φακό zoom G-Master Sony FE 16-35mm F2.8 GM II που ανακοινώθηκε επίσης σήμερα, επιτυγχάνεται η εξαιρετική έκφραση εικόνας και η υψηλή ταχύτητα AF που είναι μοναδικά στο G Master™ με τη φωτεινότητα F2,8 σε πλήρες εύρος zoom. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον αγαπημένο του φακό από την εκτεταμένη σειρά E-mount της Sony που αριθμεί περισσότερους από 70 φακούς και να απολαύσει μια ποικιλία από διαφορετικές εκφράσεις εικόνας που είναι μοναδικές σε πλήρες μέγεθος τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

2. Επιδόσεις AF με βελτιωμένη απόδοση σε αναγνώρισης θεμάτων χάρη στην ενσωματωμένη μονάδα επεξεργασίας AI

Εξοπλισμένη με την ίδια μονάδα επεξεργασίας AI με την α7R V, αναγνωρίζει θέματα με μεγάλη ακρίβεια με τη λειτουργία Real-time Recognition AF. Για παράδειγμα, κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας ενός ατόμου, ακόμη και αν το άτομο παίρνει μια περίπλοκη πόζα ή το πρόσωπό του είναι κρυμμένο, η τεχνολογία εκτίμησης πόζας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη και τον εντοπισμό του θέματος με υψηλή ακρίβεια. Εκτός από την ήδη υπάρχουσα αναγνώριση ατόμων και ζώων της σειράς α7C, είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση πτηνών, εντόμων, αυτοκινήτων, τρένων και αεροπλάνων ως θέματα με την ίδια υψηλή ακρίβεια.

3. Προηγμένες επιδόσεις βίντεο

Οι Alpha 7C II και Alpha 7C R συμπυκνώνουν δεδομένα βίντεο υψηλής ανάλυσης και λεπτομέρειας που αντιστοιχούν σε 7K και 6K, αντίστοιχα, και μπορούν να εξάγουν βίντεο 4K υψηλής ποιότητας. Εξοπλισμένες με S-Log3, το οποίο υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος 14+ stopsvi, αποδίδουν πλούσιες διαβαθμίσεις με μικρή υπερέκθεση και υποέκθεση ακόμη και σε σκηνές με αντίθεση. Επίσης, στη λειτουργία λήψης Log, το LUT που εισάγει ο χρήστης μπορεί να εμφανιστεί στην απεικόνιση που προβάλλεται στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντας στον χρήστη να τραβήξει και παράλληλα να ελέγξει την τελική εικόνα στο post-production. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με το S-Cinetone™, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Sony που μπορεί να δημιουργήσει κινηματογραφική ατμόσφαιρα κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή χωρίς μεταγενέστερη επεξεργασία. Βασισμένο στην τεχνολογία της σειράς Cinema Line της Sony, το S-Cinetone παρέχει φυσικούς μεσαίους τόνους που είναι απαραίτητοι για μία υγιή εμφάνιση του χρώματος του δέρματος, ώστε να προσφέρει κινηματογραφική ποιότητα. Διαθέτει επίσης τη λειτουργία Creative Look, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα την εμφάνιση και την αίσθηση των βίντεο και των φωτογραφιών.

4. Λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα

Εξοπλισμένες με οθόνη αφής LCD μεταβλητής γωνίας, η διαισθητική λειτουργία με το πιο σύγχρονο μενού αφής επιτρέπει την άνετη λήψη. Εκτός από τον μπροστινό επιλογέα που επιτρέπει στο χρήστη να εκχωρήσει τις αγαπημένες του λειτουργίες, τον επιλογέα εναλλαγής φωτογραφιών/ταινιών/S&Q και ένα σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης XGA κ.λπ., είναι εύκολη στη χρήση. Είναι εξοπλισμένες με οπτική σταθεροποίηση εικόνας 7,0 σταδίων 5 αξόνων εντός του σώματος για την υποστήριξη σταθερών λήψεων.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, οι φωτογραφικές μηχανές είναι πλέον συμβατές με την εφαρμογή Creators’ Appvii για smartphone, η οποία μεταφορτώνει εύκολα βίντεο και φωτογραφίες που λαμβάνονται με τη φωτογραφική μηχανή σε μια υπηρεσία cloud, επιτρέποντας την απομακρυσμένη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής και τη μεταφορά φωτογραφιών από τη φωτογραφική μηχανή σε κινητές συσκευές.

5. Σχεδιασμένες με γνώμονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τα τελευταία 11 χρόνια, η Sony έχει αντικαταστήσει περίπου 395 τόνουςviii πρωτογενούς πλαστικού με ανακυκλωμένο πλαστικό στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τις ψηφιακές βιντεοκάμερες. Για το σώμα των φωτογραφικών μηχανών χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του SORPLAS™ix, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα.  Εκτός του ότι είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία Screen Readerx της Sony που διαβάζει δυνατά τα μενού και την οθόνη αναπαραγωγής βίντεο για να βοηθά στο χειρισμό, έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία μεγέθυνσης της οθόνης μενού για να υποστηρίζονται οι δημιουργικές δραστηριότητες μιας πληθώρας  δημιουργών.

Διαθεσιμότητα

Η νέα Alpha 7C II θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2023 μέσω διαφόρων εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Sony.

Η νέα Alpha 7C R θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2023 μέσω διαφόρων εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Sony.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη νέα Alpha 7C II, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

https://www.sony.gr/electronics/mihanes-me-enallaximous-fakous/ilce-7cm2

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη νέα Alpha 7C R, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

https://www.sony.gr/electronics/mihanes-me-enallaximous-fakous/ilce-7cr

Μπορείτε να δείτε τα προϊοντικά βίντεο των νέων Alpha 7C R και Alpha 7C II εδώ:

https://youtu.be/YXgFb3VI7JY