Με την τεχνογνωσία της TP-Link, το Mercusys brand μας προτείνει ένα προηγμένο router έτοιμο να εξυπηρετήσει ταχύτατα έως και 256 συσκευές! 

O αριθμός των συσκευών που καλείται να συνδέσει ασύρματα στο τοπικό δίκτυο ένα οικιακό router αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν αρκούν μόνο οι μεγάλες ταχύτητες στις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής που αποτελεί τον πυρήνα του οικιακού σας WiFi, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και ένα γρήγορο δίκτυο «καταρρέει» όταν συνδέονται ταυτόχρονα τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, smartphone, tablet, «έξυπνοι» λαμπτήρες LED, ρομποτικές σκούπες, ακόμα και ζυγαριές με WiFi! Το MR80X είναι ένα router που έχει κληρονομήσει την τεχνογνωσία της TP-Link, μιας εταιρείας που εδώ και πάνω από μια δεκαετία κατατάσσεται αδιάκοπα ως ο No. 1 πάροχος σε συσκευές WLAN παγκοσμίως, σύμφωνα με το IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, συγκεντρώνοντας μερίδιο 17,8% της παγκόσμιας αγοράς.

Το νέο AX3000 Dual-Band WiFi 6 router θεμελιώνει τη θέση του ως μια αξιόπιστη, εξελιγμένη τεχνολογικά μα ταυτόχρονα προσιτή οικονομικά λύση, ρίχνοντας στη μάχη ένα εξαιρετικό chipset της Qualcomm που συνδυάζει έναν διπύρηνο επεξεργαστή 64 bit και έναν 12-thread δικτυακό επεξεργαστή, προκειμένου να εξυπηρετήσει έως και 256 συνδεδεμένες συσκευές! Αν το νούμερο σάς φαίνεται υπερβολικό, απλά αναλογιστείτε πόσες συσκευές «απαιτούσαν» internet σε κάθε νοικοκυριό πριν μια δεκαετία και πόσες συνδέονται στο διαδίκτυο σήμερα. Το Mercusys MR80X αποτελεί μια εγγύηση για το παρόν και μια επένδυση για το μέλλον, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για κάθε επερχόμενη τεχνολογική εξέλιξη. Μιλάμε άλλωστε για ένα router, μια συσκευή που συνδέεται στο modem του εκάστοτε παρόχου σας, οπότε δεν επηρεάζεται από το είδος της σύνδεσης που θα αποφασίσετε να έχετε στο σπίτι σας τα επόμενα χρόνια… 

Δρομολογεί… εξελίξεις

 Μια πόρτα στη νέα εποχή ασύρματης δικτύωσης ανοίγει το Mercusys MR80X χάρη στην υποστήριξη του προτύπου WiFi ax (γνωστού και ως WiFi 6). Η συνολική ταχύτητα του τοπικού σας δικτύου μπορεί να φτάσει έως και τα 3Gbps, με 2.402Mbps να είναι διαθέσιμα στη συχνότητα των 5GHz και ακόμα 574Mbps στο φάσμα των 2,4GHz, προκειμένου να εξυπηρετούνται γρήγορα και οι συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας, οι οποίες υποστηρίζουν κάποιο από τα προηγούμενα πρότυπα WiFi. 

Τέσσερις εξωτερικές κεραίες με ενσωματωμένους ενισχυτές σήματος καλύπτουν μια εντυπωσιακά μεγάλη ακτίνα, καθώς η τεχνολογία Beamforming ανιχνεύει τις συνδεδεμένες συσκευές και προσανατολίζει την ισχύ του σήματος προς την κατεύθυνσή τους. Ταυτόχρονα, τo MR80X υποστηρίζει MU-MIMO και OFDMA για μείωση της συμφόρησης και τετραπλασιασμό της μέσης απόδοσης, ενώ διπλασιάζει και το εύρος ζώνης των καναλιών στα 160MHz. 

Τις παρεμβολές από τα ασύρματα δίκτυα των γειτόνων σας αναλαμβάνει να περιορίσει η τεχνική BSS Coloring. Τον περιορισμό της κατανάλωσης μπαταρίας των IoT συσκευών φροντίζει η τεχνολογία Target Wake Time, επεκτείνοντας εντυπωσιακά την αυτονομία συσκευών που χρειάζεται να ανταλλάζουν μόνο περιστασιακά δεδομένα με το δίκτυο, όπως ένα WiFi κουδούνι. Τις ενσύρματες συνδέσεις σας επωμίζονται τρεις Gigabit LAN θύρες που περιμένουν καρτερικά στην πίσω πλευρά του MR80X τα Ethernet καλώδιά σας, δίπλα από την Gigabit WAN που αναλαμβάνει την επικοινωνία με το modem του παρόχου σας. 

Πολυεπίπεδη ασφάλεια 

Το Mercusys MR80X υποστηρίζει το πιο πρόσφατο πρότυπο ασφαλείας, το WPA3, με στόχο τη θωράκιση του τοπικού σας δικτύου και των προσωπικών σας δεδομένων απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις. Την ίδια στιγμή φροντίζει και για τα τεκταινόμενα εντός των «τειχών», όπως για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, επιστρατεύοντας χρήσιμες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, αλλά και την επιλογή δημιουργίας δικτύου επισκεπτών (Guest Network).