Η Milestone ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Ride 5, της νέας έκδοσης τουracing game στους δύο τροχούς που θα φροντίσει ώστε οι εικονικοί αναβάτες να οδηγήσουν τις μοτοσικλέτες των ονείρων τους σε σιρκουί και σε πίστες όλου του κόσμου. Από τις 24 Αυγούστου, θα είναι διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam και Epic.

Ζήστε το δικό σας ταξίδι στο νέο career mode

Στο Ride 5, οι παίκτες θα βιώσουν το πιο λεπτομερές ταξίδι στην ιστορία του franchise. Θα απολαύσουν ένα ανανεωμένο career mode, το οποίο για πρώτη φορά στη σειρά θα περιλαμβάνει έναν αφηγητή που θα παρουσιάζει τις πάνω από 200 διοργανώσεις – από πρωταθλήματα ως αυτόνομους αγώνες και αγώνες ενάντια στον χρόνο – αλλά και τους 10 Rivals που θα προσθέσουν μια ανταγωνιστική διάσταση στο συγκεκριμένο mode. Οι διοργανώσεις  στο career mode θα ξεδιπλώνονται σε δύο μονοπάτια, προσφέροντας μια ξεκάθαρη βασική πρόοδο στο παιχνίδι και μια δευτερεύουσα σειρά αγώνων υψηλού ρίσκου και μεγάλων ανταμοιβών. Σε ό,τι αφορά στους Rivals, οι εντυπωσιακοί αντίπαλοι είναι οι καλύτεροι αναβάτες του παιχνιδιού. Θα έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, παρελθόν και αισθητική, ενώ οι πορείες τους θα διασταυρώνονται σε κρίσιμα σημεία με την πρόοδο του παίκτη. Η επικράτηση έναντι των Rivals θα έχει μεγάλη σημασία για την κατάκτηση της κορυφής των Leaderboards, ενός νέου συστήματος κατάταξης που θα καταγράφει την απόδοση του παίκτη στην προσπάθειά του να γίνει ο καλύτερος αναβάτης του κόσμου. Οι προσπάθειες των παικτών στο Career mode θα αντικατοπτρίζονται επίσης στην εξέλιξη του αρχηγείου του, το οποίο θα γίνεται μεγαλύτερο και θα φιλοξενεί όλο και περισσότερους μηχανικούς σύμφωνα με την παγκόσμια θέση τους στην κατάταξη.

Ριζωμένο στην κουλτούρα των μοτοσικλετών, το Ride 5 προσφέρει επίσης αγώνες Endurance που πλέον υποστηρίζουν save στη διάρκεια του αγώνα και λειτουργία rewind, προσφέροντας στους παίκτες περισσότερο έλεγχο και ευελιξία. Μια κρίσιμη λειτουργεία για τους αγώνες με διάρκεια ανάμεσα στα 20 λεπτά και στις 24 ώρες.

Τεχνολογική εξέλιξη για να νιώσετε την αδρεναλίνη των αληθινών αγώνων

Με μια σειρά από τεχνολογικές εξελίξεις, το Ride 5 εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ των συστημάτων νέας γενιάς και των high-end PCs, προσφέροντας την πιο αληθοφανή και ρεαλιστική εξομοίωση ως τώρα. Μια αξιοσημείωτη λειτουργία είναι το ολοκαίνουριο Sky System, το οποίο εξομοιώνει με ακρίβεια τον κύκλο ημέρας και νύχτας.

Το σύστημα περιλαμβάνει 3D ογκομετρικά σύννεφα που γεμίζουν τον ορίζοντα, δυναμικές αλλαγές στο σχήμα τους και αλληλεπίδραση με το φως σύμφωνα με την πυκνότητά τους, με αποτέλεσμα τα τοπία να κόβουν την ανάσα. Επιπλέον, το νέο Dynamic Weather System υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο τις θερμοκρασίες στο οδόστρωμα και στον αέρα, εξομοιώνοντας ρεαλιστικές αλλαγές στον καιρό και προσθέτοντας ένα στοιχείο έλλειψης προγνωσιμότητας στους αγώνες.

Εκτός από την προσφορά της υψηλότερης δυνατής οπτικής ακρίβειας, το Ride 5 έχει επίσης υποστεί σημαντικές αναβαθμίσεις στους κανόνες Φυσικής που διέπουν τις μοτοσικλέτες. Το παιχνίδι περιλαμβάνει πλέον υλική και γραφιστική φθορά ελαστικών, μια νέα εξομοιωμένη αλληλεπίδραση ανάμεσα στον αναβάτη και στη μοτοσικλέτα και ένα ανανεωμένο σύστημα αναρτήσεων. Αυτές οι βελτιώσεις αποδεικνύουν την αφοσίωση της Milestone στην επίτευξη κορυφαίου ρεαλισμού στη σειρά. Όπως και στην πραγματικότητα, η ανακάλυψη της σωστής μηχανολογικής διαμόρφωσης του κινητήρα θα είναι κρίσιμη για να παρασυρθείτε από τη διαδρομή και να συνδεθείτε με τη μοτοσικλέτα. Για να καλύψει το προσωπικό στυλ του καθενός, το Ride 5 προσφέρει στους παίκτες μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων που προσαρμόζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις κάθε παίκτη.

Το συναίσθημα δεν γνωρίζει όρια και το Ride 5 έχει ως στόχο να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρό τους σε δύο τροχούς. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ένα ενισχυμένο σετ από Riding Aids θα βοηθήσουν τους λιγότερο έμπειρους παίκτες με το φρενάρισμα, τις στροφές, την οδήγηση, την επιτάχυνση, την ιδανική τροχιά και με διάφορες άλλες παραμέτρους. Αυτά τα βοηθήματα σχεδιάστηκαν για την εκμάθηση ακόμα και των πιο δύσκολων πιστών και για να είναι σίγουρο πως οι παίκτες θα απολαύσουν το παιχνίδι στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μια ενισχυμένη multiplayer εμπειρία

Το Ride 5 θα προσφέρει επίσης ενισχυμένα multiplayer modes και λειτουργίες. Online, οι αναβάτες θα συμμετέχουν σε cross-play lobbies στις κονσόλες (PlayStation 5 vs. Xbox Series X|S) και στα PC (Steam vs. Epic Games Store), που θα προσφέρουν το καύσιμο στη φιλοδοξία τους να κατακτήσουν τα παγκόσμια leaderboards. Ως ανταπόκριση στα σχόλια της κοινότητας, το παιχνίδι επαναφέρει επίσης το split-screen mode, επιτρέποντας τις μονομαχίες από την άνεση του σπιτιού σας.

Εκφράστε το πάθος σας για τις μοτοσικλέτες

Σχεδιασμένο με γνώμονα την αντοχή στον χρόνο, το Ride 5 προσφέρει επίσης το Race Creator, ένα game modeμε πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει στους εικονικούς αναβάτες ατέλειωτη ψυχαγωγία. Με αυτήν τη λειτουργία, οι παίκτες έχουν την ικανότητα να σχεδιάσουν τους δικούς τους αγώνες και πρωταθλήματα, ελέγχοντας κάθε παράμετρο της διοργάνωσης, όπως η βαθμολόγηση και το σύστημα των κανονισμών, αλλά και τις κατηγορίες των μοτοσικλετών που μπορούν να συμμετέχουν. Το ενδιαφέρον είναι πως η τροποποίηση προεκτείνεται και στους αναβάτες που ελέγχει η AI, κάτι που επιτρέπει στους παίκτες να δώσουν προσωπικό χαρακτήρα στις μοτοσικλέτες και στις στολές τους, αλλά και να επιλέξουν τους αντίπαλους που θέλουν να ανταγωνιστούν.

Επιπλέον, το Ride 5 απελευθερώνει τη δημιουργικότητα του παίκτη με πανίσχυρους editors για την τροποποίηση μοτοσικλετών, στολών και κρανών. Οι δημιουργίες μπορούν να μοιράζονται online σε διαφορετικές πλατφόρμες, επιτρέποντας στην κοινότητα να εκτιμήσει και να αντλήσει έμπνευση από τα καλύτερα σχέδια.