Το ViewSonic ColorPro VP16-OLED υπόσχεται λαμπερά χρώματα και φορητή λειτουργικότητα που δεν θα βρείτε σε άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα. Έχει compact σχεδίαση και στιβαρή βάση, καθιστώντας τη ιδανική φορητή οθόνη για επαγγελματίες εν κινήσει, όπως φωτογράφοι και βιντεογράφοι.

Design και χαρακτηριστικά

Το ViewSonic ColorPro VP16-OLED έχει απλή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση που το κάνει μα μοιάζει με mini desktop monitor. Διαθέτει μαύρο ματ φινίρισμα, ώστε να μην λερώνει ή γρατσουνίζεται εύκολα μετά από τακτική χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Η οθόνη έχει λεπτά bezels, με συνολικό πάχος κάτω από 2,5 cm, οπότε μεταφέρεται εύκολα μέσα σε μία τσάντα φορητού υπολογιστή ή ένα σακίδιο πλάτης. Η ενσωματωμένη βάση του είναι στιβαρή και δεν ταλαντεύεται, αν τοποθετηθεί σε μία σταθερή επιφάνεια, ενώ φέρει κουμπιά OSD για εύκολη πρόσβαση σε αυτά όταν η οθόνη είναι όρθια. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει είναι η δυνατότητα κάθετης ρύθμισης και προσαρμογής κλίσης. Η οθόνη διαθέτει δύο θύρες USB-C, μια micro HDMI, μια υποδοχή ήχου 3,5 mm και μία Type-C που προορίζεται για τον παρεχόμενο προσαρμογέα ρεύματος. Αυτό το μοντέλο δεν έχει ηχεία, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, καθώς τα ηχεία του laptop θα ακούγονται καλύτερα. Το monitor συνοδεύεται επίσης από ένα ειδικό, μαγνητικό κάλυμμα σκίασης. 

Απεικόνιση και απόδοση

Το ViewSonic ColorPro VP16-OLED διαθέτει πάνελ OLED 15,6 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080, ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms, μέγιστη φωτεινότητα 400 cd/m2 και λόγο αντίθεσης 100000:1. Προσφέρει βαθύ μαύρο χρώμα και φανταστικό δυναμικό εύρος, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα IPS που μετά βίας ξεπερνούν το 1000:1. Καλύπτει το 100% του sRGB, το 99,5% του DCI-P3 και το 98% του DCI-P3. Η ομοιομορφία του panel είναι εξαιρετική. Προσφέρει εκπληκτική απεικόνιση και είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που επεξεργάζονται ή δημιουργούν περιεχόμενο. 

Το VP16-OLED περιορίζεται στα 60 Hz, αλλά δεν εμφανίζει κανένα απολύτως πρόβλημα blurring ή ghosting. Όπως όλες οι OLED, έχει φυσικά γρήγορους χρόνους απόκρισης pixel, επομένως οι εναλλαγές εικόνων φαίνονται καθαρές χωρίς να κολλάνε. Είναι εξαιρετικό για gaming και σε καμία περίπτωση δε θα χρειαστεί να ανησυχείτε για stuttering ή tearing. Η καθυστέρηση εισόδου βρίσκεται στα 8 ms στα 60 Hz, ώστε η οθόνη να μην εμφανίζει καθυστερήσεις. Ο ρυθμός ανανέωσης ίσως αποτελέσει ένα μικρό πρόβλημα. Επίσης, δε διαθέτει Adaptive Sync, αλλά αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, αφού κατά κύριο λόγο δεν προορίζεται για games. 

Συμπέρασμα

Η ViewSonic ColorPro VP16-OLED είναι η νέα μας αγαπημένη μας φορητή οθόνη για επαγγελματίες χάρη στο φανταστικό πάνελ της. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση χρωμάτων και αντίθεση, επομένως αποδίδει ολοκάθαρες εικόνες για κάθε τύπο χρήσης. Είναι επίσης πολύ λειτουργικό και στιβαρό, σε αντίθεση με άλλα φορητά monitor. Μικρά ελαττώματα, όπως ο περιορισμός των 40 watt, δεν επηρεάζουν τη συνολική εικόνα για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο εξακολουθεί να είναι μια φανταστική επιλογή στην τιμή του και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα αν θέλετε μια υπέροχη φορητή οθόνη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ViewSonic ColorPro VP16-OLED
Ανάλυση 1920 x 1080
Colors 1.07B
Μέγεθος εικόνας 16″
Φωτεινότητα  400 cd/m²
Color Gamut Adobe RGB: 96%, DCI-P3: 100%, EBU: 100%, REC709:100%, SMPTE-C: 100%, sRGB: 100%
Θύρες USB 3.2 Type C Up Stream, DisplayPort Alt mode:2, 3.5mm Audio Out:1, Micro HDMI 1.4 In:1, Power in:USB Type C (with video & data)
Αναλογία αντίθεσης (Static) 100.000:1