Αν δεν έχετε χέρι… χειρουργού, μα θέλετε σταθερότητα στα πλάνα σας, εξοπλίστε το smartphone ή τη φωτογραφική σας μηχανή με τη μετεξέλιξη του παραδοσιακού τρίποδου.  

GoXtreme GS1

Πρόκειται για selfie stick αλλά και τρίποδο μαζί, για να μπορείτε να βγάζετε πιο σταθερά πλάνα και καλύτερες φωτογραφίες προφίλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το gimbal ως βάση, για να στερεώσετε το κινητό σας ή να το συνδέσετε με Bluetooth. Σημειώνεται ότι η συσκευή διαθέτει τηλεχειριστήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στη λαβή ή να το αφαιρέσετε και να ελέγχετε τις λειτουργίες του gimbal μέχρι και 10 μέτρα. Η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει τις απότομες μετακινήσεις και να τις αντισταθμίσει απευθείας.

DJI RS 3 Pro

Το εν λόγω gimbal είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και δέχεται κάμερες DSLR ή πιο μικρές κινηματογραφικές, με βάρος έως και 4,5 κιλά. Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας μέσω Bluetooth ή με USB-C. Η μπαταρία του είναι στα 1.950mAh και διαρκεί έως και 12 ώρες. Ακόμα, διαθέτει διπλές υποδοχές RSA/NATO με ¼” – 20 mounting hole, υποδοχή Cold Shoe κ.ά., για να συνδέετε με αυτό διάφορα αξεσουάρ. Με το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μπορείτε να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε τους άξονες. Μέσα από την οθόνη αφής OLED έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις.

Zhiyun Smooth X2

Σχεδιασμένο για το smartphone σας, το συγκεκριμένο gimbal έχει επεκτεινόμενη ράβδο 265mm που προσαρμόζεται στο μέγεθος που θέλετε. Ο άξονας που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, ενώ τα μαγνητικά σημεία θα σας επιτρέψουν να τοποθετήσετε έναν συμπληρωματικό φωτισμό LED, για να σας βοηθήσει στις λήψεις σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή να αναγνωρίζει μία συγκεκριμένη χειρονομία σας, ώστε να ξεκινάτε τις λήψεις. Κατεβάζοντας την εφαρμογή ZY Cami στο smartphone σας και σε συνδυασμό με το gimbal μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dolly Zoom για κινηματογραφικές λήψεις, το Pano/MagicClone Pano για πανοραμικές φωτογραφίες και βίντεο, τη λειτουργία Slow Motion κ.λπ.

Rollei Steady Butler Mobile 2

Με βάρος 465 γρ. και ενσωματωμένη μπαταρία των 4.000mAh, το συγκεκριμένο gimbal μπορεί να σας συνοδεύσει όπου θέλετε για αρκετές ώρες και παράλληλα να χρησιμοποιηθεί ως powerbank για το smartphone. Το κινητό σας μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με το gimbal, ενώ σε συνδυασμό με την εφαρμογή Smart Gimbal 2, που είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές, έχετε πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες, όπως Μεγέθυνση, Σμίκρυνση, Εστίαση, Zoom Wheel, Αναγνώριση Προσώπου, Αυτόματη Παρακολούθηση Θέματος. Ακόμα, το gimbal διαθέτει Time Lapse, Hyperlapse και Motion Time Lapse για κινηματογραφικές λήψεις.

Zhiyun Gimbal Crane-M2 S

Σχεδιασμένο για mirrorless κάμερες, smartphone και action cam, το συγκεκριμένο gimbal ζυγίζει 549 γραμμάρια και η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ώρες. Η πλάκα γρήγορης απελευθέρωσης σάς δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσετε καλά την κάμερά σας πάνω στο gimbal με τις διπλές κλειδαριές ασφαλείας, ενώ με μία κίνηση μπορείτε να την απελευθερώσετε εύκολα και γρήγορα. Σημειώνεται ότι διαθέτει ενσωματωμένο φως (fill light) με ρυθμιζόμενα φίλτρα φωτός 5 επιπέδων και 4 χρωμάτων. Επίσης, η ενσωματωμένη display screen των 0,66 ιντσών θα σας ενημερώνει για την κάμερα αλλά και για την κατάσταση του gimbal.