Η Samsung Electronics Co., Ltd, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί το πρότυπο High Dynamic Range (HDR) 10+ GAMING, που δημιουργήθηκε από την HDR10+ Technologies LLC. Το νέο παιχνίδι, με όνομα «The First Descendant», δημιουργήθηκε από τη NEXON και θα παρουσιαστεί στην Gamescom 2023.

Ο Seokwoo Jason Yong, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Τμήματος Visual Display Business της Samsung Electronics, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη NEXON, έναν πραγματικό πρωτοπόρο στα βιντεοπαιχνίδια, για να παρουσιάσουμε το πρώτο παιχνίδι στον κόσμο με HDR10+ GAMING και με τίτλο «The First Descendant». Πρόκειται για ένα ορόσημο του gaming που ξεπερνά την απλή τεχνολογική πρόοδο και αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευση της Samsung να βελτιώνει την εμπειρία παιχνιδιού, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται».

Η τεχνολογία HDR10+ GAMING εγκαινιάζει τη νέα εποχή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Το HDR10+ GAMING παρέχει στους παίκτες μία HDR εμπειρία, μέσω χρωμάτων με βάθος, αντίθεση και φωτεινότητα. Επίσης, επιτρέπει την ακριβή απεικόνιση των λεπτομερειών στις σκοτεινές σκιές και στα φωτεινά στιγμιότυπα.

Το HDR10+ GAMING υποστηρίζει μια βελτιστοποιημένη εμπειρία που ελαχιστοποιεί την ανάγκη χειροκίνητης προσαρμογής πολλών ρυθμίσεων. Ταυτόχρονα, επιτρέπει βελτιωμένο gameplay με σχεδόν άμεσες αποκρίσεις, μέσω χαμηλής καθυστέρησης και υποστήριξης μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης. Επιπλέον, το πρότυπο παρέχει στους προγραμματιστές εργαλεία που επιτρέπουν συνεπείς και αξιόπιστες εμπειρίες παιχνιδιών HDR σε όλες τις οθόνες HDR10+ GAMING.

Το «The First Descendant» αποτελεί το πρώτο παιχνίδι που θα αξιοποιήσει πλήρως το πρότυπο HDR10+ GAMING.

Το HDR10+ συνεχίζει να επεκτείνεται και να καινοτομεί, ενώ υιοθετείται ολοένα και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Samsung ίδρυσε από κοινού την HDR10+ Technologies LLC το 2018, για να παρέχει ένα ανοιχτό πρότυπο δυναμικών metadata στον κλάδο. Το οικοσύστημα HDR10+ έχει πλέον αναπτυχθεί και περιλαμβάνει 155 συνεργάτες και περισσότερες από 7.000 πιστοποιημένες συσκευές, όπως τηλεοράσεις, οθόνες, προβολείς, smartphones, tablets, αποκωδικοποιητές και άλλα.

Η συνεργασία με τη NEXON ενισχύει τη δέσμευση της Samsung να παρέχει εμπειρίες που ξεπερνούν την απλή ψυχαγωγία. Οι τελευταίες οθόνες και σειρές τηλεοράσεων gaming της Samsung υποστηρίζουν το πρότυπο HDR10+ GAMING, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρείας στον κλάδο των παιχνιδιών.

«Με την υιοθέτηση του HDR10+ GAMING, ζωντανεύουμε το παιχνίδι με τρόπο που δεν ήταν εφικτός στο παρελθόν. Η συνεργασία με τη Samsung ανεβάζει τον πήχη στα παιχνίδια HDR και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εισαγάγουμε αυτό το νέο πρότυπο ποιότητας εικόνας στα βιντεοπαιχνίδια», σημείωσε ο Hyun Kim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της NEXON.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία HDR10+, επισκεφθείτε την ιστοσελίδαhttps://hdr10plus.org/.