Ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, μαζί με την Enterprise Greece και το gi-Cluster συνδιοργανώνουν αποστολή μεταξύ 23 και 27 Αυγούστου στην Κολωνία της Γερμανίας για τη gamescom 2023.

Η gamescom διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια και έχει αναδειχθεί διεθνώς ως η μεγαλύτερη έκθεση για το ψηφιακό παιχνίδι στον κόσμο φιλοξενώντας το 2022, 265.000 επισκέπτες, 25.000 επαγγελματίες και 1.100 εκθέτες από 56 χώρες. Είναι ένα συνέδριο, που γιορτάζει όλες τις πτυχές του ψηφιακού παιχνιδιού και ανοίγει τις πόρτες του τόσο σε απλούς gamers όσο και σε ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας

Ο Σύλλογός μας οργάνωσε την πρώτη αποστολή ελληνικών παιχνιδιών στη έκθεση το καλοκαίρι του 2022 η οποία και στέφθηκε με επιτυχία, δημιουργώντας επαγγελματικές ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες αλλά και εξασφαλίζοντας σημαντικές γνωριμίες με παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας τόσο για τον Σύλλογο όσο και για τους game developers της χώρας.

Η φετινή μας αποστολή με την υποστήριξη της Enterprise Greece και του gi-Cluster θα παρουσιάσει μια δυναμική και ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής gaming βιομηχανίας προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της τελευταίας στις διεθνείς αγορές, να προσελκύσει νέες επενδύσεις στην χώρα μας και να δικτυώσει τους επαγγελματίες του κλάδου με την παγκόσμια βιομηχανία. 

Για το σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί τρεις παρακάτω δράσεις που καλύπτουν την προβολή του ελληνικού game development οικοσυστήματος

  1. Business-to-Consumer: Στην Indie Area της έκθεσης επιλέχθηκαν τρία παιχνίδια από την Ελλάδα για την παρουσία τους με περίπτερο στη Indie Arena Booth της Gamescom. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι το Albert Wilde: Quantum PI της beyondthosehills, το Basements n’ Basilisks: Storms of Sorcery της eNVy softworks και το Selini της Cymban.
  2. Business-to-Business: Στην Business Area της έκθεσης θα υπάρχει ελληνικό περίπτερο στο οποίο θα προβάλλεται στο σύνολό της η ελληνική βιομηχανία ανάπτυξης παιχνιδιών, από μεμονωμένα παιχνίδια έως χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες που παρέχει η χώρα σε εν δυνάμει δημιουργούς. Το περίπτερο αυτό θα δρα και ως χώρος επαγγελματικών συναντήσεων για τα μέλη της αποστολής.
  3. Private B2B Event: Ένα κλειστό Business Breakfast event με καλεσμένους publishers, επενδυτές και άλλους σημαντικούς παράγοντες από όλο τον κόσμο με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και τη δικτύωσή τους με τα μέλη της αποστολής μας. 

Η αποστολή μας θα απαρτίζεται από πάνω από 20 developers που θα εκπροσωπούν 10 εταιρείες και οργανισμούς της χώρας μας. 

Ευελπιστούμε να μετατρέψουμε αυτή την αποστολή σε ένα ετήσιο φαινόμενο που θα βοηθήσει τα ελληνικά ψηφιακά παιχνίδια να μεγαλώσουν και να σταθούν αντάξια ανάμεσα στην παγκόσμια βιομηχανία.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Game Developers Association of Greece

https://www.gamedev.gr

Enterprise Greece:

https://www.enterprisegreece.gov.gr/

Corallia (gi-Cluster):

https://corallia.org/

Gamescom:

https://www.gamescom.global/en

Indie Arena Booth:

https://indiearenabooth.de/gamescom2023/games

Albert Wilde Press Kit : https://beyondthosehills.com/press/sheet.php?p=albert_wilde_-_quantum_p_i

Basements n’ Basilisks Press Kit: https://drive.google.com/drive/folders/1r0iNAMmX9TZlGi0qmu-keMBwCoILsAye

Selini Press Kit: https://drive.google.com/drive/folders/1KNLsex3RA6NJaDMri_u0qUCEwqLf08W3

Συνέντευξη για την αποστολή στη Gamescom 2022:

https://playsiders.com/synentefxi-o-syllogos-game-developers-ellados-paei-stin-gamescom-2022/