Σε μια πολύ ελκυστική τιμή βρήκαμε αυτήν την περίοδο στα ελληνικά καταστήματα ένα μοντέλο της Philips που ξεχωρίζει για τις οπτικοακουστικές του επιδόσεις και, φυσικά, για τον ιδιαίτερο Ambilight φωτισμό που χαρίζει στον χώρο.

H σειρά τηλεοράσεων PUS8007/12 της Philips κυκλοφορεί σε μεγέθη 43’, 50’, 55’, 65’ και 75’, ωστόσο εμείς επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στην έκδοση των 55 ιντσών, αφενός γιατί η εν λόγω διαγώνιος αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στη χώρα μας, αφετέρου γιατί η τιμή, την οποία εντοπίσαμε στα ράφια των καταστημάτων, ήταν αρκετά συμφέρουσα.  

Το 4Κ αποκτά ουσία

Πρόκειται για μια UHD LED TV όπου η 4Κ ανάλυση (3.840×2.160 pixels) αποτελεί μόνο την αρχή στην πλούσια λίστα των πλεονεκτημάτων της. Γιατί τι να τον κάνει μια τηλεόραση τον λεπτομερή «καμβά», αν δεν έχει την ικανότητα να τον γεμίσει με ολοζώντανα, φωτεινά χρώματα με υψηλές αντιθέσεις; Ευτυχώς, η 55PUS8007/12 υποστηρίζει όλα τα κύρια πρότυπα για κινηματογραφική ποιότητα εικόνας, όπως Dolby Vision, HLG (Hybrid Log Gamma) και HDR10+, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά πλάνα, όπου το βαθύ μαύρο και το εκθαμβωτικό λευκό μπορούν να συνυπάρχουν απροβλημάτιστα στην ίδια σκηνή.

Η Pixel Precise Ultra HD Picture Engine επιμελείται τη βελτίωση του τελικού αποτελέσματος και τα 60Hz του ρυθμού ανανέωσης σε συνδυασμό με μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες είναι υπεραρκετά για να απολαύσετε ταινίες, σειρές, games αλλά και αθλητικές αναμετρήσεις με γρήγορη ροή στην κίνηση της μπάλας. 

Με Dolby Atmos ήχο

Με 20W RMS συνολικής ισχύος, που προκύπτει από δυο στερεοφωνικά ηχεία πλήρους εύρους 10W, η 55PUS8007 δεν θα απογοητεύσει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να την πλαισιώσουν με μια soundbar. Εκτός από την υποστήριξη Dolby Atmos ήχου, για να νιώθετε τα εφέ να σας «βομβαρδίζουν» από κάθε κατεύθυνση, η τηλεόραση διαθέτει μερικές εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές στη φαρέτρα της ώστε να ενισχύει τους διαλόγους στις ταινίες. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπάσο, με αποτέλεσμα να υπογραμμίζονται οι χαμηλές συχνότητες όταν οι… εκρήξεις επί της οθόνης το απαιτούν!

Κυριαρχεί σε κάθε χώρο

Ο Ambilight φωτισμός είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των Philips τηλεοράσεων. Στο πίσω μέρος και κατά μήκος των τριών πλευρών της συγκεκριμένης τηλεόρασης είναι τοποθετημένες έξυπνες λυχνίες LED, οι οποίες δεν πλημμυρίζουν απλά όλο το δωμάτιο με τα έντονα χρώματά τους, αλλά συντονίζουν τον φωτισμό τους με την παλέτα κάθε σκηνής. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι μοναδική, καθώς ο θεατής αποκτά την αίσθηση πως το περιεχόμενο της οθόνης διαχέεται στο σαλόνι του!

Ταλέντο και στο gaming

Με 4 θύρες HDMI 2.0 η πληρέστατη τηλεόραση της Philips σάς καλεί να συνδέσετε πάνω της πολλαπλές πηγές εικόνας και ήχου, καθώς και οποιαδήποτε σύγχρονη παιχνιδομηχανή. Υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης VRR (Variable Refresh Rate) για να συμβαδίζει με το frame rate κάθε παιχνιδιού και κάθε καρέ να καταλήγει… αρτιμελές στα μάτια του παίκτη. Τόσο το VRR όσο και το ALLM (Auto Low Latency Mode) ενεργοποιούνται αυτόματα με την εκκίνηση της κονσόλας, δίνοντας την ταχύτερη δυνατή δίοδο στο ταξίδι κάθε καρέ από την παιχνιδομηχανή στα μάτια του gamer. 

Με Android δυνατότητες 

Χάρη στο Android TV 11 μπορείτε να επισκεφθείτε από την ίδια την τηλεόραση το Google Play Store και να κατεβάσετε παιχνίδια και εφαρμογές της επιλογής σας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα apps παρόχων streaming περιεχομένου, ώστε να μη χρειάζεστε επιπρόσθετο set-top box ή δορυφορική σύνδεση. 16GB αποθηκευτικού χώρου μπορούν να φιλοξενήσουν τις αγαπημένες σας πλατφόρμες και χάρη στον τετραπύρηνο επεξεργαστή η τηλεόραση μπορεί να μετατραπεί στο επίκεντρο της οικιακής σας ψυχαγωγίας.

Η σύνδεση με το internet μπορεί να γίνει είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω Ethernet, ενώ υποστηρίζεται και Bluetooth 5.0 για σύνδεση με αξεσουάρ. Εννοείται πως μπορείτε να προσαρτήσετε και κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο για αναπαραγωγή περιεχομένου, αξιοποιώντας μια από τις δυο διαθέσιμες θύρες USB. Ως Android TV, η 55PUS8007/12 είναι συμβατή και με Google Assistant, ώστε να μπορεί να εκτελέσει εντολές που θα δώσετε στο μικρόφωνο κάποιου έξυπνου ηχείου ή του κινητού σας.