Οι πελάτες “αγκάλιασαν” τις δυνατότητες του ψηφιακού έγχρωμου πιεστηρίου κομμένου φύλλου Canon imagePRESS V1000, και το προϊόν μετρά περισσότερες από 250 εγκαταστάσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) από την παρουσίασή του τον Απρίλιο του 2022.

Οι πάροχοι ψηφιακών εκτυπώσεων εκτιμούν το πιεστήριο για την υψηλή παραγωγικότητα και σταθερότητα, την ευελιξία υλοποίησης πληθώρας εφαρμογών, τις ακριβείς συμπτώσεις, την υψηλή ποιότητα και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. 

Αξιοποιώντας τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά απόδοσης της καθιερωμένης τεχνολογίας imagePRESS, το μοντέλο V1000 ενσωματώνει νέες τεχνολογικές δυνατότητες ώστε να προσφέρει σταθερή παραγωγή με βέλτιστη αξιοπιστία και συνεχή λειτουργία. Αυτές περιλαμβάνουν νέα τεχνολογία μεταφοράς, η οποία εξασφαλίζει χρωματική ομοιομορφία, την εξελιγμένη τεχνολογία στερέωσης (fusing) POD-SURF που παρέχει σταθερή ταχύτητα εκτύπωσης 100 σελ./λεπτό σε ευρύ φάσμα υλικών καθώς και διόρθωση συμπτώσεων δύο βημάτων για τέλειες ρυθμίσεις σύμπτωσης και χρώματος. Επίσης προσφερεται η ευελιξία αυτόματης duplex εκτύπωσης φύλλων banner έως 1,3m. Το πιεστήριο διαθέτει επίσης μια προαιρετική μονάδα ελέγχου ποιότητας, η οποία εντοπίζει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο, τις εκτυπώσεις που δεν πληρούν τις ρυθμίσεις σύμπτωσης και χρώματος για την εργασία· στη συνέχεια, προσαρμόζει και διατηρεί σταθερές αυτές τις ρυθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση χρόνου και σταθερή παραγωγικότητα. 

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης και σχεδιασμού Medienhaven στη Βρέμη της Γερμανίας, η οποία παράγει εξατομικευμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως υλικά συσκευασίας και καλλιτεχνικές εκτυπώσεις, επένδυσε στο imagePRESS V1000 με την προαιρετική μονάδα ελέγχου ποιότητας κατόπιν επίδειξης του πιεστηρίου, στην εκδήλωση ¨Make It¨ της Canon.

Ο Peer Rüdiger, Διευθύνων Σύμβουλος της Medienhaven, εξηγεί: «Συχνά χρησιμοποιούμε διαφορετικό εξοπλισμό τελικής επεξεργασίας κατά την παραγωγή υλικών συσκευασίας, συνεπώς οι εκτυπώσεις πρέπει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένες για κοπή με καλούπι. Επιλέξαμε το imagePRESS V1000 επειδή έχει πολύ υψηλή ακρίβεια σύμπτωσης και μπορεί να συμβάλλει στην υποστήριξη των ευρύτερων διαδικασιών μας.» 

Η ευέλικτη υποστήριξη υλικών εκτύπωσης ήταν ένας ακόμη παράγοντας που έπαιξε ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Medienhaven. «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την ποιότητα του imagePRESS V1000 και το πώς μας επέτρεψε να παράγουμε εντυπωσιακές εκτυπώσεις σε βαρύτερα υλικά. Η σταθερότητα των χρωμάτων είναι πολύ καλύτερη από το προηγούμενο πιεστήριό μας και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από το ματ φινίρισμα – αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο για πιεστήρια με τονερ, τα οποία παράγουν συνήθως εκτυπώσεις με πιο γυαλιστερό φινίρισμα.» 

Η Medienhaven επένδυσε με σιγουριά στην τεχνολογία της Canon, λαμβάνοντας υπόψη την κληρονομιά της εταιρείας στον φωτογραφικό κλάδο. «Η Canon είναι μια εταιρεία απεικόνισης, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι η ποιότητα εκτύπωσης εικόνων θα είναι εξαιρετική. Δεν είχαμε δοκιμάσει το μηχάνημα πριν από την εγκατάσταση, καθώς ήμασταν σίγουροι ότι η Canon θα παρέδιδε ένα σύστημα που θα ξεπερνούσε τις προσδοκίες μας.»

Παραγωγή υψηλής ποιότητας, κάθε ημέρα

Η εταιρεία παραγωγής εκτυπώσεων CopyCat, κοντά στο Όσλο, επέλεξε να εγκαταστήσει τρία πιεστήρια imagePRESS V1000. Πελάτης της Canon για πάνω από 25 χρόνια, η CopyCat ήταν μία από τις πρώτες επιχειρήσεις που υιοθέτησαν την τεχνολογία imagePRESS V1000 στη Νορβηγία.

Ο Geir Thorbjørnsen, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής, δήλωσε: «Όταν είδαμε δοκιμαστικές εκτυπώσεις από το imagePRESS V1000, εντυπωσιαστήκαμε από το ματ φινίρισμα και την ποιότητα, που μοιάζει με όφσετ. Με την προσθήκη της μονάδας ελέγχου ποιότητας, που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις χρώματος και σύμπτωσης εμπρός-πίσω όψης κατά τη λειτουργία, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα εκτύπωσης θα είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες για την επένδυσή μας ήταν η υψηλότερη ταχύτητα του πιεστηρίου, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και η δυνατότητα παραγωγής banner διπλής όψης, τα οποία θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε σε αυτήν την αγορά. Η εμπειρία μας με την τεχνολογία imagePRESS ήταν πάντα θετική, χάρη στη σταθερά υψηλή ποιότητα, παραγωγικότητα και αξιοπιστία της. Τα τρέχοντα πιεστήριά μας λειτουργούν πλέον πάνω από πέντε χρόνια και επιτυγχάνουμε ακόμη εξαιρετική ποιότητα παραγωγής. Είμαι βέβαιος ότι, επενδύοντας στο V1000, επιλέξαμε μια λύση στην οποία μπορούμε να βασιστούμε τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον». 

Η Printworks, μια εταιρεία γραφικών τεχνών με πιστοποίηση ποιότητας από τη Fogra που ειδικεύεται στις ψηφιακές εκτυπώσεις, τις εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους και τα προϊόντα για εκθέσεις και ενέργειες προβολής, ήταν η πρώτη που επένδυσε στο imagePRESS V1000 στη Φινλανδία. Ο Sebastian Thon, Διευθυντής Παραγωγής, αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης του imagePRESS V1000, χάρη στην αυτοματοποιημένη προσαρμογή της ποιότητας αναπαραγωγής και της ομοιομορφίας των χρωμάτων, οι οποίες γίνονται εν λειτουργία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίσαμε ήταν η σύμπτωση μεταξύ εμπρός και πίσω όψης στις duplex εκτυπώσεις, που εκτελείται για κάθε φύλλο σε πραγματικό χρόνο, και για εκτυπώσεις μήκους έως 1,3 μέτρων. Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε με ευκολία φυλλάδια A4 οκτώ έως δέκα σελίδων με δίπλωμα τύπου ακορντεόν ή φυλλάδια οριζόντιου προσανατολισμού – μια δυνατότητα που δεν είχαμε στο παρελθόν.»

Μια βιώσιμη επιλογή παραγωγής

Σχεδιασμένο με γνώμονα τη βιωσιμότητα, το imagePRESS V1000 πληροί υψηλά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και έχει λάβει τον χαρακτηρισμό «Gold» βάσει του συστήματος περιβαλλοντικής αξιολόγησης EPEAT στις ΗΠΑ. Ως εταιρεία παραγωγής εκτυπώσεων με περιβαλλοντική πιστοποίηση Ekokompassi, η βιωσιμότητα αποτέλεσε βασικό μέλημα για την Printworks. Ο Jukka Kari, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης, εξηγεί: «Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του πιεστηρίου ήταν σημαντικός παράγοντας για εμάς, λόγω της δέσμευσής μας να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες επιλογές παραγωγής.»

Η Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print στην Canon Europe, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσες πολλές επιχειρήσεις παραγωγής εκτυπώσεων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με το imagePRESS V1000. Γνωρίζουμε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης, είτε για in-house είτε για εμπορικό σκοπό,  αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο σύντομα χρονοδιαγράμματα, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ποικιλία απαιτήσεων. Αυτό το προϊόν σχεδιάστηκε ώστε να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών από ένα πιεστήριο ψηφιακής εκτύπωσης με toner, παρέχοντας την αξιοπιστία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σημερινών αγοραστών υπηρεσιών εκτύπωσης. Τα θετικά σχόλια από τόσους πολλούς πελάτες αποδεικνύουν ότι οι βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, στην ευελιξία και στην αυτοματοποίηση μπορούν να απελευθερώσουν εμπορικές ευκαιρίες και να οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες. Με την προσθήκη των σειρών imagePRESS V900 και V1350 τους τελευταίους μήνες, είμαστε βέβαιοι ότι η νέα σειρά imagePRESS V θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή και να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πελατών για υψηλής ποιότητας, δυναμικό έντυπο υλικό, σε όγκους από 15.000 έως 2,4 εκατομμύρια εκτυπώσεις A4 ανά μήνα.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το imagePRESS V1000, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.canon.gr/business/products/production-printers/digital-presses/imagepress-v1000/